رئیس جمهور آنگولا: چینی‌ها برای آفریقا سرمایه، فناوری و اشتغال به ارمغان آورده‌اند

«ژوآو مانوئل گونسلوس لوورنسو» اخیرا برای دیداری رسمی به چین سفر کرد. وی در مصاحبه اختصاصی با «رادیو و تلویزیون مرکزی چین» گفت که توسعه چین باعث شگفتی جهان شده است. او از چین بخاطر کمک به آنگولا در دوران سختی تقدیر نمود و از حضور شرکت‌های چینی بیشتر در این کشور برای سرمایه گذاری استقبال کرد.

بخشی از مصاحبه ژوآو مانوئل گونسلوس لوورنسو با رادیو و تلویزیون مرکزی چین را می‌خوانید:

مجری: شما از سال ۲۰۰۰ بارها در سمت‌های مختلف به چین سفر کرده‌اید. این سومین سفر شما به چین در سمت رئیس جمهور است. کدام جنبه از تغییرات چین طی سال‌های اخیر به طور خاص شما را تحت تاثیر قرار داده است؟ به طور خاص، نظر شما درباره مدرنیزاسیون به سبک چینی چیست؟

رئیس جمهور آنگولا: چین همواره قادر است برای جهان شگفتی به ارمغان آورد زیرا توسعه چین امری مستمر است. هنوز به یاد می‌آوریم که تصویر چین در ذهن ما آن کشاورزانی بودند که در مزارع برنج کار می‌کردند اما این دیگر مطرح نیست. تصویر چین امروز آن است که جوانانی مثل شما، کت و شلوارپوش با کراوات، مانند یک مدیر در شرکت فناوری بزرگ هستند. بنا بر این، هر روز و هر سال، چین در حال پیشرفت و به ارمغان آوردن شگفتی برای جهان است.

مجری: به نظر شما، ابتکار «کمربند و جاده» پیشنهادی توسط «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین چگونه بر توسعه اقتصادی آفریقا و آنگولا تاثیر می‌گذارد؟

رئیس جمهور آنگولا: چین به منظور ایجاد زیرساخت‌ها برای ما کمک مالی فراهم کرده است. بدون زیرساخت‌هایی مثل جاده‌ها، بنادر، فرودگاه و نیروگاه‌های برق‌آبی، هیچگونه توسعه ملی وجود نخواهد داشت. چین این کار را انجام می‌دهد، حمایت مالی ارائه می‌کند و کشورها طبق توافق صورت گرفته آن را به صورت اقساطی بازپرداخت می‌کنند. از سوی دیگر، با نگاهی به سال‌های متمادی همکاری ما، کارآفرینان قدرتمند زیادی وجود دارند. طی چند روز گذشته، من با ۲۴ شرکت بزرگ چینی دیدار کرده‌ام. بیشتر این سرمایه گذاران چینی خواستار ریسک کردن و سرمایه گذاری در کشورهای آفریقایی هستند؛ سرمایه گذاری مستقیم که کشورهای آفریقایی را منتفع می‌سازد و البته به خود این شرکت‌ها نیز سود می‌رساند.

مجری: «نیروگاه برق‌آبی کای‌کای» بزرگترین پروژه برق‌آبی در دست ساخت در آفریقاست و در آنگولا قرار دارد. شما گفته‌اید که این پروژه یک پروژه راهبردی مهم مرتبط با اقتصاد ملی و معیشت مردم آنگولاست. شرکت‌های چینی نه تنها به در ایجاد زیرساخت این نیروگاه برق‌آبی نقش دارند بلکه به آنگولا در جمع آوری استعدادها برای ساخت و مدیریت نیروگاه‌های برق‌آبی کمک کرده‌اند. نظر شما درباره این مدل همکاری از جانب چین چیست؟

رئیس جمهور آنگولا: این یک مدل همکاری است که به نفع ماست. می‌دانید که هیچ توسعه‌ای بدون انرژی وجود ندارد. من گفته‌ام که سرمایه گذاری در تولید برق و زیرساخت انتقال آن در آنگولا مورد نیاز است. آنگولا طی سال‌های گذشته مشغول ساخت پروژه‌های برق‌آبی در مقیاس بزرگ بوده است. بنا بر این، تولید برق ما از تقاضای مصرف برق داخلی بیشتر شده و ما می‌توانیم در حال حاضر برق صادر کنیم. «نیروگاه برق‌آبی کای‌کای» که اکنون در دست ساخت است به بزرگترین نیروگاه برق‌آبی در آنگولا تبدیل خواهد شد. وقتی این نیروگاه تکمیل شود، مازاد برق آنگولا به شکل قابل توجهی افزایش خواهد یافت. بنا بر این، مردم در دیگر کشورها، همسایگان ما، به ویژه کشورهای «جامعه توسعه آفریقای جنوبی» نهایتا از مازاد انرژی تولید شده توسط نیروگاه‌های برق‌آبی با حمایت مالی چین، بهره مند خواهند شد.

مجری: ما شاهد آمارهای غیرکاملی بوده‌ایم؛ بیش از ۴۰۰ شرکت چینی در آنگولا به ثبت رسیده که بیش از ۶۰ هزار شغل محلی ایجاد کرده‌اند. نظر شما درباره تغییراتی که شرکت‌های چینی برای آنگولا ایجاد کرده‌اند چیست؟ به ویژه در عین حال ما شاهد این بوده‌ایم که برخی رسانه‌های غربی عمدا در حال سیاه‌نمایی علیه شرکت‌های چینی هستند. شما به این مباحث چگونه پاسخ می‌دهید؟

رئیس جمهور آنگولا: این منتقدان از روی کینه توزی اتهام می‌زنند چرا که واقعیت‌هایی وجود دارد و آن این است که چین به هیچ کشور آفریقایی حمله نکرده است. همانگونه که همه می‌دانیم، چینی‌ها در آفریقا حضور ندارند که استعمار کنند. همه به خوبی می‌دانیم که استعمار چیست. چین در حال استعمار آفریقا نیست بلکه در حال همکاری با ماست. بنا بر این، ما قاطعانه اظهار نظرهای این چنینی مبنی بر اینکه «مواظب چینی‌ها باشید» را رد می‌کنیم. ما باید بپرسیم، آیا آنها [غربی‌ها] کسانی نیستند که باید مراقب آنها باشیم؟ چینی‌ها تا بن دندان مسلح به کشور ما نیامده‌اند. آنها با سرمایه خود، با فناوری خود و با اشتیاق برای کار آمده‌اند. نتیجه روشن است. در سال ۲۰۰۲ یعنی ۲۲ سال قبل، کشور ما ویرانه بود. به لطف کمک و حمایت چین امروز به ارتباطات زمینی میان استان‌ها و شهرها دست یافته‌ایم. اگر آنها [غربی‌ها] می‌توانند بهتر کار کنند، لطفا انجام دهند! لطفا از خود نشان دهند! و ما فکر نمی‌کنیم قادر باشند انجام دهند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا