باستان شناس ایرانی: دیپلماسی فرهنگی بهترین و مهمترین رویکرد برای نزدیک شدن دولتها و ملتها به یکدیگر است
امسال دهمین سالگرد مطرح شدن ابتکار « یک کمربند، یک جاده » است. مبادلات دو تمدن باستانی چین و ایران را نیز به دوره باستانی جاده ابریشم برمیگردد و « کمربند و جاده » کنونی نه تنها راهی برای همکاری اقتصادی و تجاری، بلکه راهی برای تبادلات فرهنگی است. «محمداسماعیل اسمعیلی جلودار»، دانشیار گروه باستانشناسی دانشگاه تهران و رئیس انجمن علمی باستان شناسی ایران در مصاحبه با خبرنگار رادیو و تلویزین چین در همین رابطه گفت:
” مطرح شدن طرح « کمربند و جاده » از سوی رئیس جمهور شی جین پینگ شما مورد استقبال گسترده قرار گرفت چرا که این طرح مبتنی بر یک پشتوانه قوی فرهنگی است و از هزاران سال پیش این راه باعث تبادل تجربیات، دین، مذهب و موارد دیگر شده است.”
به نظر دکتر جلودار، جاده فرهنگی مبتنی بر یک گفتگوی فرهنگی و جدای از سیاست است. دیپلماسی فرهنگی بهترین و مهمترین رویکرد برای نزدیک شدن دولت و ملت ها به یکدیگر است.
وی چند روز پیش در جاشیه اولین مجمع بینالمللی حفاظت از معابد غار در منطقه دازو، شهر چونگ چینگ، ضمن بیان اظهارات فوق، درباره این مجمع گفت: من در این کنفرانس دیدم که همه از فناوری های نو و تجربه های بالا برخوردار هستند که به نظرم باید از همین طریق انتقال پیدا کند و ما نیز در پروژه های مرمتی که سال هاست در ایران شروع شده همچنان از آنها استفاده کنیم.
آقای جلودار همچنین درباره تأثیر تغییر اقلیم بر حفاظت از آثار فرهنگی گفت: ایران و چین نیز این چالش را به شکل جدی دارند. ایران و چین همچنین دو تمدن بزرگ هستند که جوامع بشری مدیون این دو تمدن هستند، بنابراین باید با افزایش گفتگو، تبادل کارشناس و همفکری با یکدیگر بر این معضل بزرگ جهانی چیره بشوند.