همقدم با شی جینپینگ در تالار یادبود صد هنگ؛ احساس روح بزرگ مقاومت چین
تالار یادبود نبرد صد هنگ، در کوه سر شیر در شهر یانگچوان، استان شانشی، بهآرامی تاریخی باشکوه را روایت میکند. بیش از ۸۰ سال پیش، این مکان صحنه یکی از نبردهای کلیدی در جنگ مقاومت علیه ژاپن بود و اکنون به پیوندی معنوی میان گذشته و آینده تبدیل شده است.
شی جینپینگ، رهبر چین بعدازظهر ۷ جولای (۱۶ تیر) که به شهر یانگچوان در استان شانشی (شمال چین) سفر کرده بود، به میدان یادبود نبرد صد هنگ رفت. او تاج گلی به شهدای این نبرد تقدیم کرد، از تالار یادبود بازدید کرد، از فداکاریهای قهرمانانه شهدای جنگ مقاومت علیه ژاپن تجلیل کرد، تاریخ باشکوه حزب کمونیست چین در رهبری ارتش ضد ژاپن و مردم غیرنظامی برای مقابله با تجاوز خارجی را مرور کرد و درباره آموزش تاریخ انقلاب محلی و حفظ و ترویج روح بزرگ جنگ مقاومت آموخت. با دنبال کردن گامهای شی جینپینگ وارد تالار یادبود شدیم و روح فراگیر جنگ مقاومت علیه ژاپن را احساس کردیم.
در سال ۱۹۴۰، جنگ مقاومت علیه ژاپن وارد مرحلهای از بنبست شد. ارتش ژاپن با استفاده از راهآهن، جادهها و سنگرها، شمال چین را بهگونهای مسدود کرد که هدف آن از بین بردن اراده مقاومت ارتش و مردم چین بود. برای تغییر این وضعیت، ارتش هشتم، عملیات صد هنگ را با ۱۰۵ هنگ و حدود ۲۰۰ هزار سرباز آغاز کرد و حملاتی را در امتداد راهآهن جِنگتای ترتیب داد. این عملیات پنج ماهه منجر به کشته، زخمی یا اسیر شدن بیش از ۴۰ هزار نظامی ژاپنی و نیروهای دستنشانده شد و ضربه سختی به غرور دشمن وارد کرد.
در شرایط حساسی که جنگ مقاومت چین با دشواریهایی روبهرو بود، ارتش هشتم این عملیات بزرگ و طولانی را بهطور مستقل آغاز کرد. این اقدام، اعتماد به نفس نیروهای نظامی و مردم سراسر کشور را برای ادامه مبارزه و رسیدن به پیروزی تقویت کرد و به جهان نشان داد که حزب کمونیست چین و ارتش تحت رهبری آن ستون اصلی مقاومت در برابر تجاوز ژاپن و امید واقعی برای پیروزی هستند.
در جریان عملیات صد هنگ، در محل معدن زغالسنگ جینگشینگ، داستانی بشردوستانه با تاثیری فراتر از مرزهای ملی اتفاق افتاد. در سال ۱۹۴۰، ارتش هشتم دو کودک یتیم ژاپنی، میهوکو و خواهرش را از آتش جنگ نجات داد. ژنرال نی رونگجن با دلسوزی از آنها مراقبت کرد و بعدها، برای حفظ امنیت آنها، مامورانی را فرستاد تا آنها را به مقر ژاپنیها بازگردانند. میهوکو پس از بازگشت به ژاپن، در کنار خانواده و دوستان خود بزرگ شد. چهل سال بعد، او به همراه خانوادهاش سفری به پکن داشت تا از «پدر چینی» خود، نی رونگجن، بابت نجات جانش قدردانی کند. از آن زمان، میهوکو بارها به چین سفر کرده است. او گفت: «من قاطعانه با جنگ مخالفم و امیدوارم فاجعههای گذشته دیگر تکرار نشوند. مردم ژاپن و چین باید برای همیشه با هم دوست باقی بمانند!»
این داستان در تالار یادبود حک شده و به نمادی از دوستی میان چین و ژاپن تبدیل شده است. با درس گرفتن از این تجربه تاریخی، نباید نفرت را تداوم بخشید، بلکه باید اشتیاق و اراده مردم مهربان را برای صلح برافروخت.
شی جینپینگ تتکید کرد: «ارزشمندترین الهامی که پیروزی مردم چین در جنگ مقاومت علیه تجاوز ژاپن و جنگ جهانی ضد فاشیستی برای ما باقی گذاشته، این است که باید پیوسته مسیر توسعه صلحآمیز را دنبال کنیم.»
۸۰ سال پیش، غسل تعمید آتش و خون را تجربه کردیم و با قاطعیت از صلح و عدالت دفاع نمودیم. امروز نیز، در جهانی با شرایط بینالمللی پیچیده و درهمتنیده، ما همچنان حامی، مدافع و مروج صلح و توسعه جهانی هستیم، با چشمانداز ساختن جامعهای با آینده مشترک برای بشریت، برای خلق آیندهای روشنتر