نظرسنجی سی جی تی ان درباره «تعرفههای فنتانیلی» آمریکا علیه چین
روز سه شنبه ۱۳ مه، لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین در یک نشست خبری آمریکا را به دلیل نادیده گرفتن حسن نیت چین و وضع “تعرفههای فنتانیلی” غیرمنطقی علیه چین مورد انتقاد قرار دادن و گفت: این اقدام ایالات متحده علاوه بر تأثیرات منفی شدید بر گفتوگوها و همکاریهای چین و آمریکا در زمینه مبارزه با مواد مخدر، منافع چین را به طور جدی زیر پا گذاشته است.
در همین رابطه، نتایج نظرسنجی آنلاین سی جی تی اِن نشان میدهد که ۹۱.۸ درصد پاسخدهندگان این اقدام آمریکا را نمونهای از مداخله سیاسی و قلدری تعرفهای میدانند که به منظور منحرف کردن افکار عمومی از شکستهای این کشور در مبارزه با مواد مخدر صورت گرفته و این تعرفههای موسوم به «فنتانیلی» یک تهدید جدی برای نظام تجارت بینالمللی تلقی میشوند.
لین جیان گفت فنتانیل مشکل آمریکاست و نه چین و مسئولیت رسیدگی به آن نیز بر عهده خود آمریکاست. بر اساس آمارهای مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا (CDC)، از میان حدود ۲۸۰ میلیون آمریکایی بالای ۱۲ سال، از هر دوازده نفر به طور متوسط یک نفر مواد مخدر مصرف میکند. حدود ۶۰ درصد مواد مخدر تولید شده در جهان وارد آمریکا میشود. از میان شرکتکنندگان در نظرسنجی سی جی تی ان، ۹۱ درصد پاسخدهندگان مصرف مواد مخدر را یکی از بزرگترین تهدیدات برای زندگی مردم آمریکا عنوان کردند. ۹۴.۸ درصد معتقدند بحران مواد مخدر به یک مشکل مزمن در جامعه آمریکا تبدیل شده است. برخی کاربران فضای مجازی نسبت به روند رو به رشد مصرف مواد مخدر در میان نوجوانان آمریکایی ابراز نگرانی کردند و گفتند:
“گسترش مصرف مواد مخدر در میان نوجوانان آمریکایی به شدت به امنیت عمومی و ثبات اجتماعی آسیب میرساند.”
“سخت است که باور کنیم کشوری که با بدترین بحران مواد مخدر در جهان مواجه است، در عین حال بزرگترین اقتصاد جهان نیز باشد!”
بیان چنین نظراتی از سوی کاربران فضای مجازی نشاندهنده سردرگمی آنان از این موضوع است که چرا بحران مواد مخدر در آمریکا با وجود مبارزه مکرر همچنان ادامه دارد؟ سالهاست که دولت آمریکا در زمینههایی مانند تشدید نظارت بر سوء مصرف داروهای تجویزی و تقویت آموزش عمومی در مورد خطرات مصرف مواد مخدر، به اندازه کافی اقدامات مؤثر انجام نداده است. در عین حال، تحت تأثیر گروههای قدرتمند که از این موضوع سود میبرند، دولت ایالات متحده در پی آن بوده که برای کسب منافع اقتصادی، قانونی شدن استفاده مواد مخدر را تحمل و یا حتی ترویج کند و همین رویکرد دولت، بحران مواد مخدر آمریکا را بیشتر تشدید کرده است.
۹۲.۸ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی سی جی تی ان، این وضعیت را نشاندهنده شکست بزرگ دولت آمریکا در مقابله با مصرف مواد مخدر میدانند. علاوه بر این، برخی سیاستمداران آمریکایی اغلب به “رفع مشکلات داخلی از طریق راهحلهای خارجی” متوسل میشوند، مسئولیت بحران داخلی فنتانیل را به کشورهای دیگر نسبت میدهند و حتی دادخواستها و تحریمهای بیاساس را در مورد آنها مطرح میکنند. در این نظرسنجی، ۹۰.۸ درصد از شرکتکنندگان هدف از چنین اقداماتی را پوشش دادن شکستهای دولت در مبارزه با مواد مخدر میدانند و میگویند این اقدامات تنها موجب تضعیف همکاریهای بینالمللی در زمینه مبارزه با مواد مخدر خواهد شد
این نظرسنجی به پنج زبان انگلیسی، اسپانیایی، فرانسوی، عربی و روسی در پلتفرمهای مختلف سی جی تی ان منتشر شده و ظرف ۲۴ ساعت پس از انتشار آن، بیش از ۱۲ هزار کاربر اینترنتی نظرات خود را از طریق شرکت در این نظرسنجی به اشتراک گذاشتهاند.