خاطره مشترک جنگ ضدفاشیستی؛ همکاری چین-روسیه برای ایجاد جهان چندقطبی برابرتر و منظم‌تر

در دورانی که جهان با بازگشت یکجانبه‌گرایی، اجبار اقتصادی و ذهنیت سلطه‌طلبانه روبروست، بزرگداشت هشتادمین سالگرد پیروزی در جنگ جهانی ضد فاشیسم – که در سطح بین‌المللی بیشتر با عنوان جنگ جهانی دوم شناخته می‌شود – یادآوری پرمعنا از صلح و ثباتی است که با سختی فراوان به دست آمده است.

«شی جین پینگ» رئیس جمهور چین چهارشنبه ۷ آوریل (۱۷ اردیبهشت) وارد روسیه شد تا طی سفری رسمی در جشن‌های هشتادمین سالگرد پیروزی جنگ میهنی بزرگ شوروی شرکت کند. هم چین و هم روسیه فداکاری‌های چشمگیر و کمک‌های تاریخی بزرگ برای تحقق این پیروزی در جنگ جهانی دوم انجام داده‌اند.

 

حفظ صلحی که به سختی به دست آمده

آقای شی در آستانه سفر خود به روسیه، طی مقاله‌ای در روزنامه روسی «گازت» نوشت: مردم چین و روسیه هر دو از ملت‌های بزرگ و برخوردار از میراثی قهرمانانه هستند. هشتاد سال پیش، ملت‌های ما از دل مبارزات شجاعانه در جنگ ضد فاشیستی به پیروزی دست یافتند.

وی افزود: مردم چین و روسیه طی جنگ جهانی ضدفاشیستی شانه به شانه هم مبارزه کردند و از همدیگر حمایت نمودند.

این جنگ که به ویران‌کننده‌ترین نبرد تاریخ بشر معروف است، تقریبا تمام جهان را درگیر کرد و بیش از ۱۰۰ میلیون کشته و زخمی بر جای گذاشت.

شی جین پینگ در سال ۲۰۱۵ که چین هفتادمین سالگرد پیروزی خود در جنگ جهانی دوم را جشن گرفت، به کهنه سربازان چینی و نمایندگانی از روسیه و سایر کشورهایی که به سربازان چینی در جبهه‌های جنگ کمک کرده بودند، مدال اهدا کرد.

«نیکولای چویکوف» نوه ژنرال «مارشال واسیلی چویکوف» از اتحاد جماهیر شوروی، از جمله افرادی بود که مدال صلح را از رئیس‌جمهور شی جین ‌پینگ دریافت کرد. او اظهار داشت: در میان تمام افتخاراتی که در زندگی‌ام کسب کرده‌ام، بیشترین ارزش را برای مدال صلح قائل هستم.

 

ترویج عدالت بین‌المللی

در حالی که هژمونیسم و حمایت‌گرایی بار دیگر سر برآورده‌اند، جهان با مجموعه‌ای پیچیده‌تر از چالش‌ها و نااطمینانی‌ها مواجه شده است. با این حال، چین تحت رهبری آقای شی به سیاست خارجی مستقل مبتنی بر صلح پایبند مانده، نقش فعالی در ماموریت‌های حفظ صلح سازمان ملل ایفا کرده و دوستی‌ها و مشارکت‌های خود را با کشورهای مختلف جهان تحکیم بخشیده است.

شی جین ‌پینگ از چین و روسیه خواست تا صلحی را که به دشواری به دست آمده حفظ و تقویت کنند و در کنار یکدیگر برای ارتقای عدالت و نظم در عرصه بین‌المللی تلاش کنند.

وی در مقاله تازه‌منتشر شده خود خاطرنشان کرد: چین و شوروی از نخستین کشورهایی بودند که منشور سازمان ملل را امضا کردند. عضویت دائمی ما در شورای امنیت سازمان ملل، دستاوردی تاریخی است که با خون و فداکاری به دست آمده است.

در این مقاله تأکید شده است: هرچه شرایط بین‌المللی آشفته‌تر و پیچیده‌تر می‌شود، ضرورت حمایت از اقتدار سازمان ملل بیش از پیش احساس می‌شود. باید قاطعانه از نظام بین‌المللی مبتنی بر سازمان ملل، نظم جهانی بر پایه حقوق بین‌الملل و هنجارهای اساسی روابط بین‌الملل که بر اهداف و اصول منشور سازمان ملل استوار است، حمایت کنیم و به‌طور مستمر در جهت ترویج جهانی چندقطبی، برابر و منظم و همچنین جهانی‌سازی اقتصادی فراگیر و سودمند برای همه گام برداریم.

از دیدگاه آقای شی صلح و توسعه از یکدیگر جدایی‌ناپذیرند. او زمانی گفته بود: درخت صلح در زمینِ بایر رشد نمی‌کند و میوه توسعه در میان آتش جنگ به بار نمی‌نشیند.

به عقیده رهبر جمهوری خلق چین، «کلید طلایی» برای آینده‌ای امن و باثبات، پیشبرد توسعه پایدار است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا