تأثیر توسعه هوش مصنوعی چین بر پیشرفت اقتصادی فراتر از مرزها

توسعه اقتصاد هوش مصنوعی در چین به عنوان یکی از پیشگامان این صنعت، نقش بسیار مهمی در رشد و پیشرفت اقتصادی این کشور دارد. چین با تمرکز بر تحقیق و توسعه در زمینه تکنولوژی هوش مصنوعی، موفق شده است تا برنامه‌ها و استراتژی‌های متنوعی را برای ادغام این فناوری بر مدل‌های کسب و کار و فعالیت‌های اقتصادی خود پیاده کند.

به گفته محققان، فناوری‌های هوش مصنوعی در صنایع مختلف «با استفاده از صحنه‌های کاربرد بیشتر و برنامه‌های ثبت اختراع» در شانگهای و سراسر چین در حال افزایش است.

هوش مصنوعی در صنایعی همانند امور مالی، فولاد، کشتی‌سازی، مراقبت‌های بهداشتی و انرژی استفاده شده است.

به گزارشIDC؛ تجزیه و تحلیل و مدیریت داده‌ها، محاسبات ابری، جامعه منبع باز، یادگیری ماشین خودکار و رانندگی خودکار بخش‌های مهمی برای کاربردهای هوش مصنوعی هستند.

بر اساس گفته PatSnap، شرکت‌های برتر چینی برای ثبت اختراعات AI شامل Tencent با ۱۶ هزار و ۷۰۰ برنامه کاربردی و Huawei با ۱۶ هزار و ۱۰۰ برنامه کاربردی است.

در شانگهای، کل حجم درخواست ثبت اختراع هوش مصنوعی با رشد سریع در پنج سال گذشته به ۴۲ هزار رسیده است.

امروزه کشورهای جنوب جهانی با بهره‌وری از تکنولوژی‌های هوش مصنوعی تولید شده در چین، می‌توانند از سهم بیشتری در اقتصاد دیجیتال بهره‌مند شوند. با انتقال تجربیات و دانش فنی حوزه هوش مصنوعی چین به این کشورها، امکان بهبود فناوری‌ها و افزایش همکاری‌های مشترک در این حوزه فراهم می‌شود.

همچنین، این همکاری‌ها می‌تواند به ایجاد اشتغال و افزایش کارآفرینی در کشورهای جنوب جهانی کمک کند و در پیشرفت و توسعه اقتصادی این مناطق تأثیرگذار باشد. از طرفی، با ایجاد ارتباط مستقیم با بازارهای چینی و بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته، این کشورها می‌توانند توانایی تبلیغ خدمات و محصولات خود به جامعه جهانی، از جمله مردم چین را بهبود بخشند.

در نتیجه، استفاده از توانایی‌های هوش مصنوعی چین می‌تواند به توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورهای جنوب جهانی کمک کرده و تقویت تعاملات بین‌المللی در این حوزه را به همراه داشته باشد.

با ترویج همکاری‌های فنی و ایجاد سیاست‌های پشتیبانی، کشورهای جنوب جهانی می‌توانند به نوآوری و انتقال فناوری هوش مصنوعی بپردازند. استفاده از ابتکاراتی مانند «کمربند و جاده» و «ابتکار توسعه جهانی» چین می‌تواند در افزایش تسریع در فرآیند جذب تکنولوژی‌های هوش مصنوعی تأثیرگذار باشد.

براساس یک برنامه‌ریزی توسعه برای نسل جدید هوش مصنوعی، چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به مرکز اصلی نوآوری هوش مصنوعی در جهان تبدیل شود.

حال اینکه، پکن دارای منابع غنی استعداد هوش مصنوعی، قابلیت‌های تحقیق و توسعه قوی و نوآوری و تکرار محصول فعال در زمینه هوش مصنوعی است. گزارشی که در سال ۲۰۲۳ درباره توسعه هوش مصنوعی چین منتشر شد، حاکی از این بود که پکن حدود ۲۸ درصد از دو هزار و ۲۰۰ شرکت هوش مصنوعی این کشور را در اختیار دارد و در رتبه اول چین قرار می‌گیرد.

پکن سال گذشته، طرح مفصلی را برای ترویج توسعه هوش مصنوعی منتشر کرد. براساس این برنامه، ارزش صنعت هوش مصنوعی آن تا سال ۲۰۲۵ به ۳۰۰ میلیارد یوآن خواهد رسید. در حال حاضر، پکن در حال سرعت بخشیدن به طرح تئوری پایه هوش مصنوعی و فناوری‌های اصلی است.

منابعی از وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین اعلام کرده اند که مقیاس کل صنعت هوش مصنوعی چین به ۵۰۰ میلیارد یوآن رسیده و تعداد شرکت‌های مرتبط با آن از چهار هزار و ۳۰۰ فراتر رفته است.

برابر اظهارات رئیس شرکت «آیفلایتک» (iFlytek) چین هوش مصنوعی به عنوان یک فناوری راهبردی که سرپرستی دور جدیدی از انقلاب علمی و فناوری و تغییرات صنعتی را بر عهده دارد، ادغام عمیق فناوری دیجیتال و اقتصاد واقعی را ارتقا می‌دهد و صنایع جدید را تقویت می‌کند.

شاهرخ رضایی ‌فر؛ استاد دانشگاه، دکتری مدیریت توسعه و رئیس شورای سیاستگذاری «اقوام ایرانی»

مطالب نوشته‌شده در این مقاله برگرفته از نظرات شخصی نویسنده است و موضع رسمی بخش فارسی رادیو و تلویزیون مرکزی چین را منعکس نمی‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا