صدای مشترک آسیا در «مجمع بوآئو»؛ تقویت همکاری منطقه‌ای در برابر ابهامات جهانی

در میانه چندپارگی روزافزون اقتصاد جهانی و تنش‌های ژئوپلتیکی، «مجمع بوآئو» با شعار «آسیا در جهان در حال تغییر؛ پیش به سوی آینده‌ای مشترک»، به عنوان یک پلتفرم حیاتی برای تقویت همکاری منطقه‌ای، پیش‌برنده رشد اقتصادی جهان و تقویت‌کننده نقش این منطقه در حکمرانی جهانی عمل می‌کند.

 

با نقش‌آفرینی هر چه بیشتر آسیا در رشد جهانی، بحث‌ها بر این موضوع متمرکز است که این منطقه چگونه می‌تواند به مقابله با چالش‌ها و پیشبرد توسعه پایدار کمک کند. شرکت‌کنندگان آسیا را موتور محرک رشد جهان می‌دانند و بر هماهنگی منطقه‌ای، فراگیری اقتصادی و پیشرفت‌های فناورانه به‌عنوان عوامل لیدی در مواجهه بانااطمینانی‌های اقتصادی و ایجاد شتاب برای رشد تاکید می‌کنند.

مجمع آسیایی بوآئو که اغلب از آن به عنوان «داووس آسیایی» یاد می‌شود سران سیاسی و تجاری را برای تبادل نظر درباره تجارت، سرمایه گذاری و فناوری گرد هم آورده و تعداد مشارکت‌کنندگان از کشورهای «جنوب جهانی» طی سال‌های اخیر روند افزایشی داشته است.

در یک محیط اقتصادی که به شکلی روزافزون مملو از نااطمینانی است، قاره آسیا همچنان یک موتور رشد کلیدی برای اقتصاد جهان باقی مانده است. بر اساس گزارشی که مجمع بوآئو منتشر کرد، پیش‌بینی می‌شود رشد واقعی تولید ناخالص داخلی (GDP) در آسیا از ۴.۴ درصد در سال ۲۰۲۴ به ۴.۵ درصد در سال جاری میلادی افزایش یابد و در عین حال انتظار می‌رود طی مدت مشابه سهم این منطقه از تولید ناخالص جهانی بر اساس برابری قدرت خرید از ۴۸.۱ درصد به ۴۸.۶ درصد برسد.

این رشد نه فقط پویایی اقتصادی آسیا را برجسته می‌سازد بلکه بر نقش آن به عنوان یک نیروی ثبات‌ساز در جهانی که قدرت‌های اقتصادی سنتی با چالش‌های رو به رشدی مواجه‌اند، تاکید می‌کند.

توافق «مشارکت اقتصادی جامع منطقه‌ای» (RCEP) که متشکل از ۱۵ کشور آسیا-اقیانوسیه است، به عنوان نیروی قدرتمند در تقویت یکپارچگی اقتصادی منطقه ظهور یافته است. «صندوق بین‌المللی پول» (IMF) پیش‌بینی کرده که از ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۹، تولید ناخالص داخلیِ RCEP، ۱۰.۹ تریلیون دلار رشد خواهد یافت و بیش از ۴۰ درصد در رشد اقتصادی جهان سهیم خواهد بود.

«دیپ‌سیک» که یک استارتاپ مطرح چینی در بخش هوش مصنوعی است را به عنوان گواهی بر ظرفیت نوآوری روافزون قاره آسیا در نظر بگیرید. مدل جدید R1 آن در مقایسه با بسیاری از پیشرفته‌ترین توسعه‌دهندگان هوش مصنوعی جهان در معیارهای مختلف عملکردی برتر دارد و توجه فراوانی از جانب «سیلیکون ولی» را به خود جلب کرده است. این موفقیت نشان دهنده توانایی فناورانه رو به رشد آسیا در حوزه‌های پیشرفته علی الخصوص هوش مصنوعی است.

نوآوری فناورانه به یک نیروی محرکه کلیدی برای تحول پایدار آسیا تبدیل شده است. از صفحات خورشیدی که سرتاسر «بیابان گُبی» در غرب چین را پوشانده‌اند گرفته تا شبکه‌های شهر هوشمند در کشورهای «آسه‌آن» که از فناوری دوقلوهای دیجیتال بهره می‌برند، قاره آسیا در حال متحول کردن الگوی توسعه خود با پیشرفته‌ترین فناوری‌های روز است.

آسیا و به طور خاص چین، به عنوان نیرومحرکه کلیدی برای رشد جهانی تلقی می‌گردد.

دومین اقتصاد بزرگ جهان با اولویت دادن به تولیدات پیشرفته، توسعه دیجیتال و صنایع سبز در حال بازتعریف ساختار خود است و فرصت‌هایی جدید را برای آسیا و فراتر از آن به ارمغان می‌آورد.

چین از طریق همکاری چندجانبه در حال تزریق «شتاب آسیا» به رشد جهانی و تبدیل تجربیات منطقه‌ای به مسیرهای کارآمد و موفق برای حکمرانی جهانی است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا