نظرسنجی سی جی تی ان: خروج آمریکا از سازمان ها و توافقات بین المللی، حکمرانی جهانی را تهدید می کند
دولت جدید آمریکا در اولین روز کاری خود با صدور چندین حکم، خروج این کشور از توافقنامه آب و هوای پاریس و سازمان جهانی بهداشت را اعلام کرد؛ موضوعی که باعث نگرانی پاسخدهندگان به یک نظرسنجی شبکه خبری سی جی تی ان چین در این باره شده است.
این نظرسجنی نشان می دهد که سیاست «اول آمریکا» ممکن است نتواند نه تنها آمریکا را وارد یک «عصر طلایی» کند، بلکه باعث ایجاد نقص های شدید در حکمرانی جهانی شود.
در این نظرسنجی، ۶۸.۵ درصد از پاسخ دهندگان معتقدند که خروج آمریکا از توافقنامه پاریس و سازمان جهانی بهداشت مانع همکاریهای جهانی در زمینه مسائل آب و هوایی و بهداشتی خواهد شد در حالیکه ۷۷.۷ درصد از پاسخ دهندگان عمیقا نگرانند که این اقدام آمریکا ، باعث شکل گیری یک الگوی نامناسب در جامعه بین المللی خواهد شد.
با در نظر گرفتن مسئله آب و هوا به عنوان مثال، برخی از کشورهایی که تمایلی به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ندارند یا با فشار ناشی از تحولات اقتصادی مواجه هستند، ممکن است تحت تأثیر این اقدام آمریکا قرار بگیرند و با اجرای تعهدات کاهش انتشار گازهای گلخانهای برخورد منفعلانه داشته باشند و یا حتی ممکن است با دنباله روی از آمریکا، کلا از توافقنامه پاریس خارج شوند که این وضعیت، تلاشهای جهان برای مقابله با تغییرات آب و هوایی را به چالش می کشد.
آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان با خروج مکرر از سازمانها یا موافقتنامههای بین المللی نه تنها به سازوکارهای همکاری چندجانبه بین المللی لطمه می زند، بلکه موجب به خطر انداختن اعتبار ملی خود و آشکارتر ساختن مشکلات سیاسی خود می شود.
در این نظرسنجی، ۸۱.۴ درصد از پاسخ دهندگان معتقدند کاری که این اقدام دولت جدید آمریکا غیرمسئولانه است و آنها را ناامید کرده است؛ در حالیکه ۷۷.۵ درصد از پاسخ دهندگان معتقدند که این اقدام، اعتبار ملی آمریکا را کاهش می دهد. ۷۸.۴ درصد از پاسخ دهندگان نیز معتقدند که دولت جدید آمریکا خروج از توافق پاریس و سازمان جهانی بهداشت را یکی از اقدامات برای کنار زدن سیاست های دولت بایدن می داند که منعکس کننده تقابل جدی دو حزبی و دوقطبی شدن سیاسی در این کشور است.
در واقع، آمریکا همواره به سازمانها، نهادها و سازوکارهای بینالمللی نگاهی سودجویانه دارد و آنها را ابزارهایی برای دستیابی و حفظ هژمونی جهانی خود می داند. بر اساس ایده «اول آمریکا»، دولت جدید آمریکا در تلاش است تا با خروج از معاهدات و سازمانهای بینالمللی، آنها را مجبور به امتیاز دادن به آمریکا در موضوعاتی مانند وضع قوانین، عملکردهای سازمانی و اصلاحات مدیریتی کند.
در این نظرسنجی، ۸۱.۶ درصد از پاسخ دهندگان معتقدند که این اقدام آمریکا به منزله الویت دادن آمریکا به منافع شخصی و ترجیح دادن منافع شخصی به منافع بین المللی است و به طور جدی انصاف و عدالت در نظام حکمرانی جهانی را تضعیف می کند و به منافع مشروع سایر کشورها آسیب می رساند.
با توجه به درگیریهای ژئوپلیتیک و چالشهای کنونی جهانی، ۸۶.۵ درصد از پاسخدهندگان این نظرسنجی از جامعه بینالمللی میخواهند تا وحدت را تقویت کند، چندجانبهگرایی واقعی را تمرین کند و اقدامات مشترکی برای مقابله به چالشهای جهانی انجام دهد.
این نظرسنجی بر روی پلتفرم های انگلیسی، اسپانیایی، فرانسوی، عربی و روسی شبکه خبری سی جی ان ان منتشر شده و طی ۲۴ ساعت پس از انتشار بیش از ۷۴۵۲ نفر به آن پاسخ داده اند.