مهاجرت به «رِد نوت» و مقایسه زندگی در چین و آمریکا؛ کلیشه‌های ریشه‌دار چگونه شکسته شدند؟

مهاجرت اخیر کاربران آمریکایی «تیک تاک» به دلیل نگرانی‌های ناشی از ممنوعیت قریب الوقوع این اپلیکیشن از روز یکشنبه ۱۹ ژانویه (۳۰ دی)، موجی از مقایسه‌های بین‌فرهنگی را در «شیائوهونگ‌شو» پلتفرم شبکه اجتماعی چین که اغلب به «اینستاگرام» تشبیه می‌شود و به «رِد نوت» نیز شهرت یافته، ایجاد کرده است.

با توجه به اینکه این کاربران که حالا به عنوان «پناهندگان تیک تاک» معروف شده‌اند، تجربیات خود را به اشتراک می‌گذارند، فرصتی منحصربفرد برای تبادل فرهنگی و یک ارزیابی مجدد در حوزه چشم‌انداز دیجیتال پدیدار شده است.

این امر به «مقایسه» مداوم زندگی بین کاربران چینی و آمریکایی در این پلتفرم دامن زده است. از مقایسه حقوق ماهانه گرفته و اجاره بها تا بررسی دقیق هزینه‌های درمانی و هزینه‌های آموزشی، این بحث‌های آنلاین کلیشه‌های ریشه‌دار را به چالش کشیده است.

تفاوت‌های فاحشی که در این مقایسه‌ها بر ملا می‌شود اغلب تعجب‌برانگیز هستند. بسیاری از شهروندان آمریکایی چالش‌های خود را با هزینه‌های بالای زندگی، به ویژه در مناطق شهری، به اشتراک می‌گذارند. یکی از موضوعات رایج هزینه‌های شدیدا بالای خدمات درمانی است.

یک کاربر آمریکایی نوشت: همین الان یک صورتحساب ساده برای یک معاینه عادی را دریافت کردم، بالای ۵۰۰ دلار است. نمی‌توانم تصور کنم که هزینه یک بیماری جدی چقدر می‌شود! احساس می‌کنم به دلیل هزینه‌های پزشکی مداما در آستانه ورشکستگی مالی قرار دارم.

در مقابل مطالب شهروندان چینی مقرون به صرفه بودن تعجب‌برانگیز بسیاری از کالاها و خدمات در کشورشان را نشان می‌دهد. به عنوان مثال، هزینه مسکن، به ویژه در شهرهای کوچکتر، اغلب به شکل قابل توجهی در مقایسه با همان سطح مسکن در ایالات متحده، پایین‌تر است.

یک کاربر چینی نوشت: می‌توانم یک آپارتمان مناسب را در زادگاهم با قیمت یک پارکینگ در سانفرانسیسکو بخرم. واقعا عجیب است که چقدر تجربیات زندگی ما متفاوت است.

این اختلاف اغلب به عواملی مثل سیاست‌های دولت، توسعه اقتصادی و تفاوت‌های فرهنگی نسبت داده می‌شود.

ارزش بیشتر این تبادلات آنلاین در توانایی آنها برای به چالش کشیدن کلیشه‌های ریشه‌دار و ایجاد یک شناخت دقیق‌تر است. به عنوان مثال، برخی از رسانه‌ها و گفتمان‌های سیاسی در آمریکا اغلب تصاویری ساده و گاهی مغرضانه از چین ارائه می‌کنند. «رِد نوت» اما از سوی دیگر بستری برای مردم عادی فراهم کرده تا تجربیات دست اول و دیدگاه‌های خود را به اشتراک بگذارند و به این ترتیب دیدگاه انسانی‌تر و دقیق‌تر از زندگی در هر دو کشور را ارائه کرده است.

یک جوان چینی که در ایالات متحده تحصیل می‌کند، نوشت: وقتی متوجه شدم بسیاری از همکلاسی‌هایم برای پرداخت شهریه و هزینه‌های زندگی کار پاره وقت دارند، شگفت زده شدم. این با تصویری که از دانشجویان مرفه آمریکایی در ذهنم داشتم خیلی فرق دارد. این واقعا چشمان من را به روی واقعیات زندگی بسیاری از جوانان در آمریکا، باز کرد.

این تجربه دست اول نشان می‌دهد که چگونه تجربیات شخصی قادرند دیدگاه‌های از پیش ساخته را به چالش بکشند و همدلی فرهنگی بیشتری را تقویت کنند.

علاوه بر این، این بحث‌های آنلاین این پتانسیل را دارد که به بحث‌های سیاستی و افزایش شناخت بیشتر بین دو کشور کمک کند. این مقایسه‌ها با برجسته ساختن چالش‌هایی که مردم عادی با آن روبرو هستند، می‌تواند موضوعاتی مانند رفاه اجتماعی و تاثیر جهانی شدن را روشن کند. به عنوان مثال، هزینه بالای خدمات درمانی در ایالات متحده بحث‌هایی را درباره اصلاحات بهداشتی و نیاز به گزینه‌های درمانی مقرون به صرفه‌تر و در دسترس‌تر به راه انداخته است.

«مقایسه» زندگی میان شهروندان چینی و آمریکایی در پلتفرم «رِد نوت» فقط یک روند رایج در شبکه اجتماعی نیست. این یک ابزار قدرتمند برای شناخت میان‌فرهنگی، به چالش کشیدن کلیشه‌ها و ترویج دیدگاهی دقیق‌تر و واقعی‌تر از هر دو کشور است.

به موازات تغییر و تکامل شبکه‌های اجتماعی، این پلتفرم‌ها نقش روزافزون مهمی در شکل‌دهی برداشت‌های جهانی و تقویت شناخت بیشتر در میان مردم فرهنگ‌های مختلف بازی خواهند کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا