آنچه غرب باید از تلاش‌های امدادرسانی به زلزله «شی‌زانگ» بیاموزد

زلزله ۶.۸ ریشتری در بخش «تینگری» واقع در شهر «شیگاتسه» منطقه خودمختار «شی‌زانگ» (جنوب غربی چین) دل تمام مردم چین را به درد آورده و توجه گسترده جامعه بین‌المللی را برانگیخته است.

 

در حال حاضر کار امدادرسانی به مرحله اسکان زلزله زدگان و بازسازی پسافاجعه رسیده است. این اقدامات به شیوه‌ای شدیدا فشرده و در عین حال منظم، با کمک نیروهای اجتماعی داخلی و بین‌المللی که به طور مداوم به منطقه زلزله زده گسیل می‌شوند، در حال انجام است و در مواجهه با چنین بلای طبیعی ناگواری، نگاه انسان دوستانه ناشی از مهربانی را در پیش چشم همگان قرار می‌دهد.

این زلزله توجه گسترده بین‌المللی را به خود جلب کرده و دلیل آن فقط بخاطر دلایل بشردوستانه نیست بلکه به این دلیل است که در «شی‌زانگ» – منطقه‌ای چند قومیتی که اغلب توسط برخی در غرب با مسائل به اصطلاح حقوق بشر هدف قرار می‌گیرد، رخ داده است.

مشاهده تلاش‌های امداد و بازسازی در پی این زلزله، دید ارزشمندی را در خصوص آنچه در شی‌زانگ طی سال‌ها رخ داده و وضعیت واقعی حقوق بشر در آنجا ارائه می‌دهد. بخش تینگری که در دامنه «کوه قمولانگما» که در غرب به عنوان «کوه اورست» یا بام جهان شهرت یافته، میانگین ارتفاعش از سطح دریا حدود پنج هزار متر است. مجموعه‌ای از عوامل شامل زمستان سخت، ارتفاع زیاد و دورافتاده بودن، عملیات‌های امداد و نجات را به شکلی خاص چالش برانگیز کرده است. با این وجود فقط ۱۰ دقیقه پس از وقوع زلزله اخیر، بالگردهای امدادرسان در آسمان تینگری ظاهر شدند. کمتر از نیم ساعت تیم‌های امدادی عملیات آواربرداری را در کانون وقوع زلزله شروع کردند.

 

پرسنل شامل امدادگران، آتش‌نشانان، آتش‌نشانان جنگل، افسران پلیس و ارتش ظرف چند ساعت به آنجا رسیدند. در کمتر از یک روز، شبکه‌های محلی، جاده‌ها و منابع برق به تدریج بازسازی شدند و اکثر زلزله زدگان آسیب دیده در چادرهای گرم یا خانه‌های پیش ساخته با سه وعده غذای گرم در روز اسکان داده شدند.

هر فردی که در قبال شی‌زانگ تعصب نداشته باشد به راحتی می‌تواند به چند نتیجه برسد. اول، اقدامات امداد و نجات سریع و منظم نشان می‌دهد که سطح ساخت چارچوب واکنش اضطراری شی‌زانگ بهبودی چشمگیر داشته امری که حاکی از پیشرفت سریع در زیرساخت‌های این منطقه خودمختار است.

دوم، امداد رسانی سریعی که ساکنان محلی پس از فاجعه دریافت کردند نشان می‌دهد که شرایط مادی شی‌زانگ به استانداردی قابل ملاحظه رسیده است.

سوم، طی اقدامات امدادرسانی پس از این زلزله، دواطلبان بیشمار، امدادگران و افراد محلی روحیه اتحاد، کمک متقابل و فداکاری از خود به نمایش گذاشتند. همبستگی میان گروه‌های قومی «هان»، «تبتی» و سایر اقوام بدون هیچگونه تمایز قائل شدن بین آنها نشان دهنده اساس مستحکم وحدت قومی در شی‌زانگ و همذات پنداری قدرتمند توده مردم با جامعه برای ملت چین است. این جوهره واقعی شی‌‌زانگ است.

سرعت و کارآمدی امدادرسانی در بخش تینگری به ندرت در مقیاس جهانی دیده می‌شود. این نتیجه مراقبت و پشتیبانی درازمدت دولت مرکزی و کل کشور از ‌شی‌زانگ است که طی سال‌ها کمک‌های چشمگیر در زمینه نیروی انسانی، منابع، مالی، فناوری و سیاست‌ها به شی‌زانگ ارائه کرده است.

بدون دهه‌ها سرمایه‌گذاری مستمر، اگر شی‌زانگ همچنان در وضعیت منزوی تاریخی خود قرار می‌داشت – که ویژگی آن حمل و نقل خطرناک و غیرقابل اعتماد، سفرهای سخت و تکیه بر نیروی انسانی و حیوانی برای حمل و نقل کالا بود – اینکه زلزله اخیر چه میزان ویرانی ایجاد می‌کرد، غیرقابل تصور است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا