برگزار دومین مجمع گفتگوی اندیشکده ای ایران و چین
دومین مجمع گفتگوی اندیشکدهای ایران و چین با حضور کارشناسان و پژوهشگرانی از دو کشور در پکن آغاز شد. در این نشست کارشناسان و اندیشمندان ایرانی و چینی درباره راهکارهای توسعه روابط دو کشور و همچنین بررسی تحولات بین المللی و مسایل منطقه غرب آسیا با هم به گفتوگو و تبادل نظر خواهند کردند.
آقای جَی جون نماینده ویژه چین در امور غرب آسیا در آیین افتتاحیه این نشست، با اشاره به تحولات منطقه غرب آسیا به ویژه اوضاع سوریه، خواستار نزدیکی بیشتر دیدگاههای ایران و چین در این زمینه شد. آقای “جی جون” گفت: تحولات جهان به ویژه در منطقه غرب آسیا با سرعت درحال وقوع است و دو کشور ایران و چین نقش مهم و تاثیرگذاری در آینده این تحولات دارند؛ بنابراین نیاز است دیدگاههای دو کشور در این باره بیش از پیش به هم نزدیک شود. رییس مرکز مصالعات بین المللی چین هم با اشاره به مشترکات فراوان در روابط ایران و چین، برگزاری اینگونه نشستها را درراستای توسعه روابط دو کشور موثر ارزیابی کرد.
خانم “چن بو” گفت: هم اکنون اراده سیاسی برای گسترش روابط ایران و چین در بالاترین سطح وجود دارد و ما اینجا جمع شدهایم تا پیشنهادهای خودرا برای تحقق این مسئله به تصمیم گیران دو کشور ارائه کنیم.
آقای محمدحسن شیخ الاسلامی رئیس مرکز مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه ایران هم با ارسال پیامی تصویری به این نشست ضمن اشاره به برگزاری اولین نشست اندیشکدهای ایران و چین در تهران گفت: دو تمدن بزرگ ایران و چین نقش بسیار بزرگی در توسعه و ترویج علم و دانش در طول تاریخ داشته و براساس این سابقه تاریخی همواره روابط مثبت و سازندهای در موضوعات مهم منطقهای و بین الملی داشتهاند؛ بنابراین حفاظت و ادامه روابط حسنه دو کشور در ابعاد مختلف نیازمند گفتگوی هدفمند، سازنده، جدی و مبتنی بر واقعیتهای جهانی میان اندیشمندان و پژوهشگران دو کشور است.
سفیر ایران در چین هم در سخنانی برگزاری این نشست را بااهمیت خواند و خواستار استمرار این گفتوگوها شد. آقای بختیار با اشاره به دیدار اخیر روسای جمهور ایران و چین در کازان روسیه گفت: این دیدار فصل جدید از روابط میان دو کشور به خصوص در زمینههای اقتصادی ایجاد کرده است. سفیر ایران در چین به عضویت ایران و چین در سازمانهای منطقهای و بین المللی اشاره کرد و گفت: حضور دو کشور ایران و چین در سازمانهایی همچون بریکس و شانگهای میتواند زمینه ساز تعمیق همکاریها در سایر ابعاد باشد. این نشست دو روزه است و ۷۰ اندیشمند ایرانی و چینی در پنج میز تخصصی مسایل مختلف در خصوص روابط ایران و چین و راهکارهای تعمیق این روابط را بررسی میکنند.