تعرفه صفر چین برای کشورهای کمتر توسعه یافته نشانه چیست؟

چین از اول دسامبر (۱۱ آذر) برای تمام کشورهای کمتر توسعه یافته (LDC) که با آنها روابط دیپلماتیک دارد، تعرفه صفر درصدی برای ۱۰۰ درصد خطوط تعرفه محصولات صادراتی خود به چین لحاظ کرده است.

این اقدام نشان دهنده تلاش قابل توجه چین برای توسعه سیاست گشایش یکجانبه و به اشتراک گذاری فرصت‌های توسعه با جهان است و عزم راسخ چین به منظور ترویج یک جهانی سازی اقتصادی سودمند و فراگیر را نشان می‌دهد.

چین نخستین کشور توسعه یافته بزرگ جهان و اولین اقتصاد بزرگی است که تعرفه صفر درصدی برای کشورهای کمتر توسعه یافته قائل می‌شود؛ امری که نشان دهنده تعهدش به پیشبرد سیاست گشایش سطح بالا و فراهم کردن فرصت‌های جدید برای جهان از طریق توسعه اقتصادی کیفیِ آن است.

در حال حاضر با وجود افزایش یکجانبه گرایی و حمایت گرایی، جهانی سازی اقتصادی همچنان یک روند تاریخی قدرتمند باقی مانده و شتاب توسعه آن هیچگاه تغییر نکرده است. چین پیگیر سایست گشایش با استانداردهای بالا برای پیشبرد اصلاحات عمیق و توسعه کیفی است و فعالانه در راستای روند کلی جهانی شدن اقتصادی تلاش می‌کند.

طی سومین جلسه عمومیِ بیستمین کمیته مرکزی حزب کمونیست چین (CPC) اعلام شد که چین به سیاست دولتی اساسیِ گشایش به سوی جهان خارج پایبند خواهد ماند و به ترویج اصلاحات از طریق گشایش ادامه می‌دهد. این کشور با بهره گیری از توانمندی‌های بازار عظیم خود ظرفیت گشایش را در عین توسعه همکاری با دیگر کشورها تقویت خواهد کرد و موسسات جدید را برای یک اقتصاد باز با استاندارد بالاتر، توسعه می‌دهد.

رویکرد تعرفه صفر برای ۱۰۰ درصد خطوط تعرفه‌ای تمام کشورهای کمتر توسعه یافته که دارای روابط دیپلماتیک با چین هستند، اقدام ملموس این کشور برای اجرای اصول راهنمای سومین جلسه عمومی بیستمین کمیته مرکزی حزب حاکم است.

این رویکرد منعکس کننده اقدامات فعالانه چین برای پیشبرد هر چه بیشتر گشایش و توسعه سیاست گشایش یک‌جانبه به سوی کشورهای کمتر توسعه یافته و همچنین تلاش‌های این کشور برای گسترش مستمر دسترسی به بازار است. چین با اقدامات عینی و محسوس نشان داده که عزمش برای پیگیری سیاست گشایش سطح بالا خلل ناپذیر است و درهای آن به روی جهان بازتر هم خواهد شد. 

پیگیری سیاست گشایش با استانداردهای بالا و گشودن یک جانبه درهای چین به روی کشورهای کمتر توسعه یافته یکی از هشت اقدامی است که «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین در نوزدهمین اجلاس سران «گروه ۲۰» برای حمایت از توسعه جهانی برشمرد.

وی خاطرنشان کرد که از حالا تا سال ۲۰۳۰، واردات چین از کشورهای در حال توسعه احتمالا از ۸ تریلیون دلار عبور کنند. این به طور کامل نشان دهنده تعهد چین به اشتراک گذاری فرصت‌های آن و ساخت یک جهان عادلانه توسعه مشترک است.

دستیابی به رفاه و ثبات جهانی در دنیایی که ثروتمندان، غنی‌تر و فقرا فقیرتر می‌شوند، امکانپذیر نیست. توسعه صحیح به معنای توسعه مشترک تمام کشورهاست.

رویکرد تعرفه صفر به کشورهای کمتر توسعه یافته کمک خواهد کرد تا صادراتشان به چین را توسعه دهند و بهتر این فرصت‌ها را در بازار چین به اشتراک گذارند. در نتیجه این امر به توسعه صنعتی، رشد اشتغال و کاهش فقر آنها کمک صورت می‌گیرد.

علاوه بر این برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی توسط چین مثل «نمایشگاه بین‌المللی واردات چین» (CIIE) و «نمایشگاه بین‌المللی تجارت خدمات چین» (CIFTIS) دسترسی محصولات کیفی و شاخص کشورهای کمتر توسعه یافته به بازارهای چین و جهان را افزایش داده است.

اقدامات چین فرصت‌هایی جدید برای سایر کشورهای در حال توسعه ایجاد کرده و آن را قادر ساخته تا در یک جهانی سازی اقتصادی سودمند و فراگیر در سطح کل دنیا، مشارکت کنند. این همان چیزی است که تعهد چین را برای گشایش، دید جهانی و حس مسئولیت پذیری این کشور نشان می‌دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا