چین امروز از نگاه مستندسازان ایران

به دعوت رادیو و تلویزیون مرکزی چین، یک گروه مستندساز از صدا و سیمای ایران به سرزمین کهن و در عین حال مدرن چین آمده‌اند تا یک سفر دو هفته‌ای را در دل فرهنگ و فناوری آغاز کنند. اکنون پس از یک هفته، این گروه ایرانی با سفر در شهر جانگ جیا کو به درکی عمیق از فرهنگ سنتی، صنایع مدرن و نوآوری های فناوری چین رسیده‌اند.

در اولین مرحله از سفر، مستندسازان ایرانی ابتدا از یک شرکت فناوری پیشرفته متمرکز بر تحقیقات در حوزه انرژی هیدروژنی بازدید کردند و با دستاوردهای پیشرفته چین در زمینه انرژی پاک آشنا شدند. این شهر علاوه بر میزبانی از بخشی از بازی‌های المپیک زمستانی ۲۰۲۲ پکن یک پایگاه مهم برای صنایع انرژی جدید چین است. این گروه مستندساز ایرانی از تلاش‌های چین در حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار، به ویژه مهمان نوازی مردم جانگ جیا کو قدردانی کردند.

پس از آن، اعضای این گروه از بخش “دا جین من” دیوار بزرگ چین بازدید کردند که موجب شگفتی آنان شد و به آنها درک عمیق تری از تاریخ و فرهنگ طولانی چین داد. دیوار بزرگ نه تنها نماد ملت چین است، بلکه پلی است که گذشته و حال را به هم متصل می کند و آن را با چین و بقیه جهان پیوند می‌زند.

مستندسازان ایرانی در طول اقامت خود در جانگ جیا کو، همچنین از شرکت معروف تولید کننده تجهیزات برق بادی “مینگ یانگ” بازدید کردند و شاهد پیشرفت چین در فناوری انرژی بادی بودند. پره های توربین بادی این شرکت بیش از ۱۱۲ متر طول دارند که بسیار بیشتر از اندازه محصولات مشابه ایران است و حسن تهرانی، یکی از اعضای این گروه در مصاحبه با خبرنگاران  گفت: فناوری انرژی بادی چین به سطح پیشرو در جهان رسیده است.

علاوه بر این، مستندسازان ایرانی به روستای «ده شن» رفتند تا با الگوی نوآورانه «ترکیب تولید انرژی خورشیدی با تولیدات کشاورزی» آشنا شوند و در آنجا تحت تأثیر استفاده هوشمندانه روستاییان از پنل های خورشیدی برای تولید برق و پرورش همزمان گیاهان در زیر آنها قرار گرفتند که یک روش مناسب برای دست یافتن به مزایای اقتصادی از هر دو راه است.

در نهایت، این گروه از پارک تالاب شهرستان “هوایی لای” نیز بازدید کردند و با نمونه های موفق مدیریت زیست محیطی در حومه پکن آشنا شدند. مستندسازان ایرانی در موزه تالاب “هوایی لای” ، در یک تجربه شبیه سازی شده سفر با بالون هوای گرم بر فراز تالاب های وسیع شمال چین را تجربه کردند و با تلاش ها و دستاوردهای دولت چین در حفاظت از محیط زیست آشنا شدند

این گروه مستندساز ایرانی در سفر خود به جانگ جیا کو علاوه بر آشنایی با فرهنگ چین، شاهد توسعه سریع چین در زمینه انرژی‌های نو و حفاظت از محیط زیست بودند و در یک تجربه فراموش نشدنی علاوه بر تعمیق دوستی خود با فعالان رسانه‌های چینی،‌ همراه با آنان پلی را برای همکاری و تبادل در آینده ایجاد کردند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا