افشای پشت‌پرده عملیات «ولت تایفون» آمریکا توسط نهاد امنیت سایبری چین

مرکز ملی واکنش اضطراری به ویروس‌های رایانه‌ای چین برای دو بار متوالی در ۱۵ آوریل و ۸ ژوییه امسال گزارش موضوعی را منتشر کرد تا قصد واقعی آمریکا در استفاده از برنامه جعلی و دروغین موسوم به عملیات «ولت تایفون» برای سیاه‌نمایی چین را افشا کند.

نهاد امنیت سایبری چین روز دوشنبه ۱۴ اکتبر ۲۰۱۴، برای سومین بار چنین گزارش موضوعی را منتشر کرده است.

در این گزارش آمده است که آژانس‌های اطلاعاتی ایالات متحده به طور ویژه نوعی «بد افزار» مخفی‌کاری با نام رمز «ماربل» را ایجاد کرده تا حملات سایبری مخرب خود را مخفی نگه دارد و کشورهای دیگر را مقصر جلوه دهد.

«دو جِن‌هوا» مهندس ارشد مرکز ملی واکنش اضطراری به ویروس‌های رایانه‌ای چین عنوان کرد: عملکرد اصلی این بد افزاز، مخفی کردن و پاک کردن ویژگی‌های قابل شناسایی مانند کدهای موجود در نرم‌افزارهای جاسوسی یا برنامه‌های مخرب است که باعث سخت و پیچیده شدن ردیابی فنی این «بد افزار» می‌شود.

این مهندس ارشد در ادامه توضیح داد: در اینجا می‌توان مشاهده کرد که از زبان‌های عربی، چینی، روسی، کره‌ای و فارسی استفاده می‌شود. داده‌ها را در بافرها تلفیق می‌کنند، سپس داده‌های تلفیق شده در بافر را به مکان‌های مشخص شده یا فایل‌های برنامه مربوطه منتقل می‌کنند و به این شکل اثرات این سلاح سایبری را محقق می‌کنند.

«لی بای‌سونگ» معاون مدیر کمیسیون فنی شرکت آنتئی (ANTIY) بیان کرد: این یک روش نسبتا رایج در حملات سایبری است که ردیابی منبع حملات سایبری را دشوار می‌سازد. از طریق این ابزارهای ساختگی، هکرهای نیروی جنگ سایبری و آژانس‌های اطلاعاتی ایالات متحده می‌توانند به طور دلخواه، هویت خود را تغییر دهند و با جعل کردن هویت خود به عنوان دیگر کشورها، حملات سایبری و فعالیت‌های سرقتی را در سراسر جهان انجام می‌دهند و سپس این رفتارها را به کشورهایی که مورد جعل هویت قرار گرفته‌اند و در گروه کشورهای «هم‌پیمان» آمریکا نیستند، نسبت می‌دهند.

گروه فنی با اشاره به شواهد کسب شده، تشخیص داده است که عملیات «ولت تایفون» یک عملیات اطلاعاتی جعلی و دروغین است که به خوبی طراحی شده و سازگار با منافع گروه‌های سرمایه آمریکایی است و به عنوان عملیات «پرچم جعلی» نیز شهرت دارد. تکنیک‌ها و تاکتیک‌های آن با آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا و کشورهای «ائتلاف پنج چشم»( استرالیا، بریتانیا، کانادا، نیوزیلند و ایالات متحده) یکی است.

گزارش منتشر شده نهاد امنیت سایبری چین نشان می‌دهد که نهادهای دولتی ایالات متحده، سازمان حمله سایبری موسوم به «ولت تایفون» با سابقه منسوب به چین را طراحی کرده است تا کنترل بر حق نظارتی «بدون مجوز» مربوط به ماده ۷۰۲ «قانون نظارت بر اطلاعات خارجی» را ادامه دهد و از این طریق برنامه‌های نظارتی عظیم بی‌رویه و نامحدود خود را حفظ کند. دقیقاً به دلیل اختیارات مربوطه «ماده ۷۰۲» است که نهادهای دولتی ایالات متحده می‌توانند به نظارت بی‌رویه بر کاربران اینترنتی در سراسر جهان ادامه دهند و حتی داده‌های کاربران را مستقیماً از سرورهای انواع شرکت‌های اینترنتی بزرگ آمریکا دریافت کنند که جاسوسان واقعی فضای مجازی محسوب می‌شوند.

در گزارش فوق آمده است که با داشتن مزیت فناوری پیشگام و قدرتمند، هر هدفی از جمله برخی از کشورهای هم‌پیمان آمریکا مانند فرانسه، آلمان، ژاپن و یا حتی شهروند معمولی آمریکا ممکن است در «فهرست نظارت کلیدی» دولت ایالات متحده و آژانس‌های اطلاعاتی آن قرار داشته باشد.

کارشناسان معتقدند که به منظور حفظ چنین برنامه نظارتی عظیم، بودجه سالانه مورد نیاز نهادهای دولتی ایالات متحده نیز بسیار سرسام‌آور است که همین موضوع از دلایل اصلی دولت آمریکا و آژانس‌های اطلاعاتی این کشور در طراحی و ترویج عملیات «ولت تایفون» است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا