هوش مصنوعی، عاملی برای سرعت گرفتن رشد باکیفیت چین

کارشناسان بین المللی حوزه صنعت در یک رویداد مهم علمی-فناوری تاکید کرند که رشد سریع فناوری هوش مصنوعی، به عنوان یکی از ارکان نوآوری که روند ساخت هوشمند چین، حرکت به سمت فناوری های سبز و حتی پیشرفت ها و دستاوردها در حوزه علوم و فناوری های فضایی را تقویت می کند، به عنوان یک عامل محرک کلیدی در در راستای رشد باکیفیت این کشور شناخته می‌شود.

کای فو لی، مدیرعامل شرکت هوش مصنوعی ۰۱.AI و رئیس شرکت سرمایه گذاری  “سینوویشن ونچرز” در کنفرانس سالانه مجمع “جونگ گوان کون” ۲۰۲۵ در پکن گفت که با توجه به رشد سریع و پیشرفت های انفجارگونه در حوزه فناوری هوش مصنوعی، سال ۲۰۲۵ اولین سال اجرای گسترده کاربردهای هوش مصنوعی در صنایع و فناوری های گوناگون خواهد بود”.

یکی از زمینه های مهم و تعیین‌کننده کاربرد هوش مصنوعی که در این رویداد به نمایش گذاشته شد، همگرایی هوش مصنوعی و خودروهای انرژی جدید (NEVs) یا همان خودروهای برقی است که یکی از اولویت های راهبردی چین در راستای نقشه راه این کشور برای تحقق کربن‌خنثی محسوب می‌شود. این همکاری متقابل با نمایش رانندگی هوشمند از سوی شرکت لی اوتو (Li Auto) تجسم یافته که توجه فراوانی را در حوزه صنعت به خود جلب کرده است.

شرکت لی اوتو (Li Auto) یکی از شرکت های پیشگام چین در صنعت تولید خودروهای برقی (NEVs) است که به دلیل فناوری‌های پیشرفته، به‌ویژه در زمینه فناوری رانندگی با استفاده از هوشمند و هوش مصنوعی، معروف شده است.

ویژگی خاص رانندگی با استفاده از هوش مصنوعی که توسط این شرکت توسعه یافته است، به خودروها امکان می‌دهد به صورت خودکار خطوط را تغییر دهند، سبقت بگیرند، به ورودی یا خروجی بزرگراه‌ها وارد یا از آن خارج شوند، از تقاطع‌ها با توجه به چراغ‌های راهنمایی عبور کنند و از موانع یا موارد تعمیرات جاده‌ای با دقت کامل فاصله بگیرند. این فناوری، رانندگی ایمن و بدون خطر در بزرگراه‌ها و رانندگی حرفه ای  در خیابان های شهری را آسان‌تر کرده است.

لی شیانگ، مدیرعامل این شرکت گفت: “به دلیل فناوری هوش مصنوعی، صنعت خودرو سازی وارد یک دوره جدید شده و بطور کلی متحول شده است که این امر، نشان دهند شکل گیری یک سیر تکاملی در صنعت خودروها و تبدیل شدن آن ها از وسیله های حمل‌ونقل صرف، به سامانه های هوش مصنوعی است.”

در محل نمایشگاه که همزمان با این رویداد علمی-فناوری برپا شده است، نزدیک به ۱۰۰ ربات از ۱۵ شرک به معرض نمایش گذاشته شده اند تا تجربه شرکت‌کنندگان را در خصوص کاربرد هوش مصنوعی از جمله در وسایل حمل و نقل ارتقا دهند. مهم‌تر از این، این ربات ها نشان می‌دهند که ربات‌های انسان‌نما چگونه به سرعت در حال پیشرفت هستند تا ضمن افزایش بهره وری در کارها، دامنه های کاربردهای واقعی خود را گسترش دهند.

در طول برگزاری این رویداد عملی-فناوری، یک ربات انسان‌نما به نام “آدام” با اجرای رقص ظریف و موزون، بازدیدکنندگان را شگفت‌زده کرد و کنترل پیشرفته و باثبات حرکات بدن خود را به رخ بازدیدکنندگان کشید. “وانگ هه”، بنیانگذار و مدیر فنی شرکت Beijing Galbot Co., Ltd با اشاره به وقوع تحولات بزرگ در حوزه ربات های انسان نما گفت: هیجان‌انگیزترین دوره برای ربات‌های انسان‌نما به عنوان دوره بهره وری این ربات ها، در درحال نمایان شدن است. او افزود: توانایی ربات‌های انسان‌نما در ادغام توانمندی های مختلف ازجمله هدایت مبتنی بر بینایی، کنترل اندام‌ها و عملکرد همراه با اختیار ، آن‌ها را به دستیاران ارزشمندی برای انسان‌ها تبدیل می‌کند.”

در گزارش کار دولت چین برای سال ۲۰۲۵، این کشور متعهد شده است که فناوری‌های دیجیتال را با توانمندی های خود در زمینه تولید و بازار این کشور، به طور مؤثر ترکیب کند. این گزارش از کاربرد گسترده مدل‌های هوش مصنوعی در مقیاس بزرگ و توسعه سامانه های هوشمند نسل جدید و تجهیزات تولید هوشمند، از جمله خودروهای هوشمند برقی و ربات‌های هوشمند حمایت کرده است.

کارشناسان حوزه صنعت معتقدند چین همچنان که در مسیر “اهداف دوگانه کربن” برای کاهش حداکثری دی اکسید کربن و دستیابی به هدف بزرگ کربن صفر (یا کربن خنثی) پیش می‌رود، فناوری‌های هوش مصنوعی نیز با رشد سریع و با کاربردهای خود در بخش‌هایی مانند استفاده از انرژی‌های جدید، تولید انرژی و مصرف هوشمند انرژی، سهم قابل‌توجهی برای کمک به دستیابی سریع ترین چین به این اهداف دوگانه کربن ایفا می کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا