آشنایی با تدابیر اصلاحات چینی در عصر جدید/قسمت سوم: کسی که قواعد را خوب می داند و همگام با توسعه عصر تغییر می کند، برنده می شود

مقدمه:« اصلاحات و گشایش» به عنوان سیاست ملی اساسی حزب کمونیست چین در مدیریت کشور، در سومین جلسه عمومی یازدهمین کمیته مرکزی حزب کمونیست چین به ریاست دنگ شیائوپینگ در سال ۱۹۷۸ مطرح شد و در سومین جلسه عمومی هجدهمین کمیته مرکزی حزب به ریاست شی جین پینگ در سال ۲۰۱۳ به طور جامع تعمیق یافت. در آستانه سومین جلسه عمومی بیستمین کمیته مرکزی حزب کمونیست چین، سیاست و تدابیر اصلاحات چین در عصر جدید را مورد واکاوی برای آشنایی مخاطبان قرار می دهیم.

قسمت سوم: کسی که قواعد را خوب می داند و همگام با توسعه عصر تغییر می کند، برنده می شود.

دسامبر ۲۰۱۲، شی جین پینگ، که به تازگی به عنوان دبیرکل کمیته مرکزی حزب کمونیست چین انتخاب شده بود، گفت: اصلاحات و گشایش یک حرکت کلیدی است که سرنوشت چین معاصر را تعیین می کند. این تصمیم بزرگی است که او برای استراتژی خود در اداره کشور گرفته است.

از آن زمان، کمیته مرکزی حزب کمونیست چین تحت رهبری وی، ضمن تنظیم برنامه‌ای کلی برای تعمیق همه جانبه اصلاحات، اهداف کلی، اولویت‌های استراتژیک، روش‌های اجرایی و جدول زمانی را نیز تعیین کرد که عصر جدیدی را برای تعمیق همه جانبه اصلاحات و اجرایی سیتمتیک اصلاحات را آغاز کرد.

حدود ۱۰ سال بعد، در اوایل سال ۲۰۲۴، شی جین پینگ تاکید کرد که اصلاحات و گشایش همچنین یک حرکت کلیدی است که موفقیت یا شکست مدرنیزاسیون به سبک چینی را تعیین می کند.” این یک سیگنال قوی است مبنی بر اینکه تعمیق اصلاحات در چین وارد مرحله مهم دیگری می شود.

عکس: از ۲۲ تا ۲۴ آوریل ۲۰۲۴، شی جین پینگ از  ایستگاه مرکز کانتینر راه آهن چونگ کینگ بازدید کرد و با رانندگان کامیون،قطار، لودرها و مدیران صمیمانه گفت و گو کرد.

در گزارش بیستمین کنگره ملی حزب کمونیست چین جمله ای هست که می گوید: “مدرنیزاسیون به سبک چینی امر بی سابقه و بزرگ است. فقط با اصرار بر راه راست می توانیم راه خود را گم نکنیم و از اشتباهات خرابکارانه خودداری کنیم. فقط با نوآوری می‌توانیم زمان را در دست داشته و عصر را رهبری کنیم.»

 عکس: ۲۹ می ۲۰۲۳، هواپیمای پهن پیکر ساخت چین موسوم به C919 برای اولین بار مسافران را به شهر چنگ‌دو منتقل کرد. تحقیق، تولید، تحویل و استفاده تجاری نهایی از هواپیمای C919 نشانگر توسعه جهشی چین در زمینه تولید صنعتی است.

گفتار و کردار شی جین پینگ همگام است. او تعمیق همه جانبه اصلاحات را به عنوان نیروی محرکه اساسی برای پیشبرد مدرنیزاسیون به سبک چینی تعیین می کند. در روند اجرایی، او سازندگی نظام را در محوریت قرار داده و بر ایجاد یک نظام کامل، علمی و با کارایی بالا متمرکز می کند تا سطح مدرن سیستم حکومتداری کشور را ارتقا دهد.

در زمینه اصلاح نظام اقتصادی، باید موضوع اصلی یعنی روابط بین دولت و بازار به طور مطلوب حل شده و پی در پی نظام اقتصادی بازاری سوسیالیستی بهبود یابد.

در زمینه اصلاح دموکراسی و قانونمداری، باید ضمن توسعه دموکراسی مردمی در کل  فرآیند، ارتقای مستمر نهادینه سازی، استانداردسازی نظام سیاسی دموکراتیک سوسیالیستی، سیستم حقوقی سوسیالیستی با ویژگی های چینی بیش از پیش بهبود یابد.

در زمینه اصلاح سیستم فرهنگی، بلاید ضمن پیشبرد تحول خلاق و توسعه نوآورانه فرهنگ سنتی عالی چین، تمدن مدرن ملت چین خلق شود.

در زمینه اصلاح معیشت مردم ، باید تلاش کرد تا کودکان آموزش دیده، مردم به طور برابر از آموزش بهره مند شده، کارگران از طریق کارهای خود درآمد مناسب دریافت کنند، بیماران مورد درمان فوری قرار گرفته، سالمندان مورد مراقبت خوب قرار گرفته، مردم دارای خانه خود بوده و گروه ضعیف مورد حمایت و کمک قرار گیرند.

در زمینه اصلاح سازندگی زیست‌محیطی، باید ضمن ایجاد سیستم حاکی از پیشگیری جدی از منشا، مدیریت جدی بر روند و مجازات جدی، توسعه سبز به عنوان پایه ساخت چین زیبا تلقی شود.

عکس: مناظر زیبای در مغولستان داخلی. چین از طریق بیابان زایی و کاشت درختان  «دیوار سبز بزرگ» را در مرزهای شمالی چین ساخته است.

اصلاح در زمینه امور دفاعی و  ارتش، باید ضمن تغییر شکل و بازسازی نظام رهبری و فرماندهی ارتش ، سیستم نیروی نظامی مدرن و سیاست نظامی، انگیزه قوی برای تقویت ارتش تزریق کرد.

اصلاحات در زمینه دیپلماسی، باید ضمن برنامه ریزی استراتژیک برای دیپلماسی کشورهای بزرگ با ویژگی های چینی، ترویج ساخت نوع جدیدی از روابط بین المللی ،ساخت جامعه بشری با سرنوشت مشترک را به پیش سوق داد.

این نوع جدیدی از نظام حکمرانی کشور است که هرگز در تاریخ دیده نشده و با جمع آوری و یادگیری از تجربیات مفید در تاریخ به دست گرفته است.

در قسمت بعدی، ما درباره سیاست گشایش چین در عصر جدید به رهبری شی جین پینگ صحبت می کنیم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا