از آسایشگاه‌های سالمندان هوشمند در چین چه می‌دانیم؟

«شبکه پخش و تلویزیون آساهی» ژاپن دوشنبه ۱۱ مارس (۲۱ اسفند) طی مقاله‌ای نوشت سالمندان در چین، بازی‌های ویدئویی را به صورت زنده انجام می‌دهند.

به موازات کاهش و پیری جمعیت، «خانه‌های سالمندان هوشمند» مجهز به فناوری پیشرفته بسرعت در حال افزایش هستند و صدها نفر در چین منتظر ورود به برخی از این آسایشگاه‌های سالمندان هوشمندند. مشکل زاد و ولد پایین و پیری جمعیت در چین در حال بدتر شدن است و آسایشگاه‌های سالمندان هوشمندی که از هوش مصنوعی و تجهیزات فناوری پیشرفته استفاده می‌کنند، بسرعت در حال افزایش.

در پایان سال ۲۰۲۳ جمعیت ۶۰ سال و بالاتر چین از ۲۹۰ میلیون فراتر رفت که معادل ۲۱.۱ درصد جمعیت این کشور است. در پاسخ به این وضعیت، خانه‌های سالمند مجهز به فناوری پیشرفته که می‌توان آنها را «آسایشگاه‌های سالمندان آینده» نامید، ظهور یافته‌اند.

یک آسایشگاه سالمندان هوشمند در مرکز شانگهای میزبان بیش از ۱۸۰ سالمند ۵۶ تا ۱۰۰ ساله است.

آنها از طریق تشخیص چهره وارد خانه سالمندان می‌شوند و از آن خارج می‌شوند و دوربین‌ها و حسگرهای موجود در بیمارستان ۲۴ ساعته سلامت سالمندان را کنترل می‌کنند.

«گائو لی» یکی از مسئولان این خانه سالمندان می‌گوید: هوش مصنوعی عملکردهای این مرکز را بهبود بخشیده، نه فقط کارایی مدیریت را بهبود داده بلکه رضایت سالمندان را نیز افزایش داده است.

این خانه سالمندان هوشمند در شانگهای بسیار مشهور است و صدها نفر در حال حاضر در صف نوبت ورود به آن هستند.

می‌توان گفت در مقایسه با سالمندان ژاپنی، سالمندان شانگهای نسبت به دستگاه‌های فناوری مانند تلفن‌های هوشمند رابطه بهتری دارند.

شانگهای در حال حاضر تقریبا یک جامعه کاملا «بدون پول نقد» است. در بسیاری موارد مردم برای خرید باید از تلفن‌های هوشمند خود استفاده کنند.

یک خانه سالمندان در «هه‌نان»، یک استان محصور به خشکی در مرکز چین، هزینه ماهانه دریافت نمی‌کند اما به جای آن سالمندان باید ستاره ویدئوهای کوتاه باشند. سالمندان این آسایشگاه از مهار‌ت‌های خاص خود استفاده می‌کنند. برای مثال، برخی «مسائل پیچیده ریاضی» را در ویدئوهای کوتاه توضیح می‌دهند، بعضی از سالمندان بازی‌های ویدئویی را به صورت زنده انجام می‌دهند و برخی «گرگ نما» را بازی می‌کنند که در میان جوانان محبوبیت دارد.

یکی از افراد مسئول این خانه سالمندان یک مرد جوان چینی بیست و چند ساله است که اصطلاحا «نسل زد» خوانده می‌شوند.

با اینکه برخی می‌گویند این اقدامات «استفاده از سالمندان برای جلب توجه» است، اما این مفهوم از آسایشگاه سالمندان همچنان محبوبیت دارد چرا که «چیزهایی که بسیاری از جوانان را خوشحال می‌کند باعث خوشحالی سالمندان نیز می‌شود».

پیش بینی می‌شود در چین احتمالا خانه‌های سالمندان مشابه بیشتری در آینده راه اندازی شود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا