انتظار جهان از «دو نشست» چین؛ تزریق شتابی جدید به رشد جهانی

«دو نشست» چین قرار است از روز دوشنبه آغاز شود و توجه جهان بر این متمرکز شده که یکی از مهم‌ترین رویدادهای سیاسی این کشور چگونه اولویت‌ها و برنامه‌های مربوط به اقتصاد، دیپلماسی، ارتش و توسعه اجتماعی سال ۲۰۲۴ را مشخص خواهد کرد.

امسال مصادف است با هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین و سالی کلیدی برای دستیابی به اهداف مطروحه در «چهاردهمین برنامه پنج ساله» (۲۰۲۵-۲۰۲۱) محسوب می‌شود. دو نشست چین در این برهه حساس قرار است یک پیام قدرتمند جدید به جهان ارسال کند مبنی بر اینکه چین قاطعانه به ترویج توسعه و رفاه مشترک جهانی با توسعه کیفی خود، پایبند باقی خواهد ماند.

بیش از سه هزار خبرنگار داخلی و خارجی آماده پوشش این رویداد مهم هستند و در عین حال رسانه‌های خارجی درباره اهداف و سیاست‌های توسعه اجتماعی و اقتصادی که قرار است رونمایی شوند، به ویژه اینکه چگونه نیروهای مولد جدید و اصلاحات در بخش‌های کلیدی از جمله بخش مالی شتاب رشد تازه‌ای را برای چین و جهان ایجاد می‌کند، گمانه‌زنی‌های خود را آغاز کرده‌اند.

بر اساس اظهار نظر تحلیلگران و نشست‌های تشریحی اخیر، به طور کلی انتظار این است که سیاست‌گذاران هدف تولید ناخالص داخلی امسال را حدود ۵ درصد تعیین کنند و سیاست‌های کلان تقویت‌شده را ارائه دهند و اعتماد بیشتری را برای دومین اقتصاد بزرگ جهان به ارمغان آورند.

جهان امروز با ریسک‌ها و چالش‌های متعددی دست و پنجه نرم می‌کند. اقتصاد جهانی به دلیل حمایت‌گرایی و سوء استفاده از مفهوم امنیت از سوی برخی کشورهای غربی، با مشکل مواجه شده، تنش‌های ژئوپلتیکی افزایش یافته و هوش مصنوعی و تغییرات اقلیمی در میان دیگر عوامل چالش‌های تازه‌ای را در پیش رو قرار داده‌اند.

در چنین شرایطی، جامعه بین‌المللی پاسخ‌های چین برای افزودن قطعیت و شتاب جدید رشد به جهان را انتظار می‌کشد.

«هلگا زِپ-لاروش» موسس اندیشکده سیاسی اقتصادی «موسسه شیلر» به روزنامه «گلوبال تایمز»، گفت: انتظار دارم این مهم‌ترین نشست چین به چالش‌های راهبردی مبتنی بر مفهوم جامعه‌ بشری با سرنوشت مشترک «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین بپردازد که می‌تواند از ویژگی‌های «ابتکار توسعه جهانی»، «ابتکار امنیت جهانی» و «ابتکار تمدن جهانی» باشد.

وی گفت امیدوار است «دو نشست» به عنوان یکی از مهم‌ترین رویدادهای سیاسی چین، مسیر پیش رو را به جهان نشان دهد تا بر این دیدگاه اشتباه غلبه کند که یک کشور یا گروهی از کشورها باید با هر ابزار ضروری از منافع خود مقابل گروهی دیگر دفاع کنند.

به گفته «ویرون» جهان اکنون در آستانه مشاهده پیشرفت‌های بزرگ در بهره‌وری قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود توسعه هوش مصنوعی، بشر را به مرحله‌ای جدید منتقل کند. چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان تاثیری اساسی بر اقتصاد جهانی دارد و معتقدم نوآوری‌های هوش مصنوعی چین کمک‌هایی به جهان در این زمینه خواهد کرد.

تقریبا در تمام گزارش‌های کار دولت چین طی سال‌های گذشته ترتیباتی برای ساخت مشترک ابتکار «کمربند و جاده» مطرح شده است.

«ون جه» اقتصاددان و استاد «دانشکده کمربند و جاده» «دانشگاه نرمال پکن» در این باره به گلوبال تایمز گفت: انتظار می‌رود دو نشست امسال مباحث بیشتری را مطرح کند و ترتیباتی را برای اجرای هشت گام بزرگ چین برای حمایت از همکاری کیفی کمربند و جاده، اتخاذ نماید.

علاوه بر همکاری خارجی، چین طی سال‌های اخیر تلاش‌ها برای ترویج گشایش سطح بالا را افزایش داده است. شرکت‌های خارجی فعال در چین انتظاراتی قوی از دو نشست سالانه سال جاری دارند و به دنبال فرصت‌های بیشتر از جانب مدرنیزاسیون چینی هستند.

«هان جینگ‌جینگ» معاون فروش و بازاریابی شرکت فناوری کیفیت هوای سوئیس «IQAir» چین روز جمعه به گلوبال تایمز گفت: ما همواره توجه زیادی به سیاست‌های صنعتی که در طیف گسترده‌ای از بخش‌ها اعلام می‌شوند، از جمله خنثی‌سازی کربن، مراقبت‌های درمانی، اقتصاد دیجیتال و هوش مصنوعی داریم، چرا که امیدواریم در این بخش‌ها مشارکت کنیم تا فرصت‌های بیشتری را به دست آوریم.

در کنار بهبود مداوم فضای تجاری چین، دولت این کشور اکنون محیط و خدمات سرمایه‌گذاری آسان و موثرتری را برای شرکت‌های خارجی فراهم می‌کند.

هان تاکید کرد: انتظار داریم دولت چین آستانه سرمایه‌گذاری خارجی را بیشتر کاهش دهد، چرا که اعتماد شرکت‌های خارجی به سرمایه‌گذاری در چین را افزایش می‌دهد و همزمان ریسک سرمایه‌گذاری و هزینه را پایین می‌آورد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا