اژدهایی که در شب نشینی عید بهار روی صحنه رفت چقدر قدرتمند است؟
نهم فوریه (۲۰ بهمن) نمایندگان تیم زیردریایی سرنشین دار «جیائولونگ» روی صحنه «شب نشینی عید بهار» CCTV حاضر شدند.
دنیای اسرارآمیز زیر آب شامل منابع غنی و رازهای حل نشده بیشماری است. دانشمندان چینی به منظور مطالعه اسرار ژرف دریا به سختی تلاش کردهاند تا زیردریایی سرنشین دار «جیائولونگ» را توسعه دهند.
نخستین زیردریایی سرنشین دار جیالونگ چین برای نخستین بار در ۱۵ ژوئن ۲۰۱۲ وارد «درازگودال ماریانا» شد و به یک عمق حداکثری ۶۶۷۱ متر رسید.
جیائولونگ در ۲۴ ژوئن برای اولین بار از عمق ۷۰۰۰ متری عبور کرد و تا ۷۰۲۰ متری پایین رفت. همچنین جیائولونگ در ۲۷ ژوئن تا ۷۰۶۰ متری شیرجه زد و رکوردی جدید را برای شیرجههای عمیق قبلی سرنشین دار چین به ثبت رساند.
زیردریایی سرنشین دار عمیق چین دیر کار خود را شروع کرد. در پایان قرن بیستم با توسعه عمیق بررسی منابع بستر دریا و کار تحقیقاتی بینالمللی، نیاز چین به زیردیاییهای سرنشین دار به شکل فزایندهای ضروری شد.
تا پیش از این چهار کشور ایالات متحده، فرانسه، روسیه و ژاپن به فناوری شیرجه عمیق سرنشین دار دست یافته بودند. ۱۰ دانشگاهی و ۱۵ کارشناس در سطح استاد و روسای ادارات دولتی حوزه دریایی داخلی در سال ۲۰۰۱ به یک اتفاق نظر رسیدند: ساختن زیردریایی سرنشین دار چین با قابلیت شیرجه در عمق ۷۰۰۰ متری.
اول سپتامبر ۲۰۰۷، نهایتا زیردریایی سرنشین دار که بسیاری از دانشمندان رویای آن را داشتند، با همکاری چندین نهاد مونتاژ شد.
جیائولونگ از سال ۲۰۰۹ تستهای دریایی ۱۰۰۰ متری، ۳۰۰۰ متری، ۵۰۰۰ متری و ۷۰۰۰ متری را طی چهار سال متوالی در نواحی دریایی مختلف انجام داده است.
جیائولونگ یک گام برداشته و در تمام تستهای دریایی به موفقیت دست یافته است.
از تولید تا استفاده از جیائولونگ را میتوان به سه بخش تقسیم کرد: تست دریایی، کاربرد آزمایشی و عملیات تجاری.
آزمایشهای دریایی جیائولونگ در سال ۲۰۱۲ به پایان رسید و وارد مرحله کاربرد آزمایشی برای ساخت یک پلتفرم ثابت و قابل اعتماد برای دانشمندان به منظور کاوش و مطالعه ژرف دریاف و ایجاد یک تیم حرفهای پشتیبانی این حوزه شد.
جیائولونگ از راه اندازی پروژه تا تحقیق و توسعه، از آزمایشهای دریایی تا کاربردهای آزمایشی و سپس عملیات تجاری بیش از ۱۰۰ شیرجه انجام داده و به شکلی موفقیت آمیز در حال گشودن در برای چین به منظور کاوش ژرف دریاست.