توسعه کیفی چین فرصت‌های بیشتری برای جهان به ارمغان می‌آورد

داده‌هایی که چهارشنبه ۱۷ ژانویه (۲۷ دی) توسط «اداره ملی آمار» منتشر شد حاکی از آن است که تولید ناخالص داخلی (GDP) چین در سال ۲۰۲۳ از ۱۲۶ تریلیون یوان فراتر رفته که در مقایسه با سال ۲۰۲۲ یک افزایش ۵.۲ درصدی را نشان می‌دهد.

اقتصاد چین با وجود فشار خارجی، بر دشواری‌های داخلی فائق آمده، برای ایجاد شرایطی بهتر احیا شده و پیشرفتی قابل توجه در توسعه با کیفیت انجام داده است.

مردم کشورهای زیادی تاکید کردند به عنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان، روند مثبت درازمدت کلی اقتصاد چین تغییر نخواهد کرد. چین همچنان یک موتور مهم توسعه جهانی باقی خواهد ماند و پیشرفت مستمر و پایدار اقتصاد این کشور ادامه خواهد یافت تا انگیزه‌ای قوی به توسعه اقتصادی جهان تزریق کند.

راه‌آهن ملی چین موفق به انجام ۳.۶۸ میلیارد سفر مسافری شده و صنعت پست چین هم ۱۶۲ میلیارد بسته را در سال گذشته میلادی به مقصد رساند…این داده‌های سالانه برای ۲۰۲۳ منعکس‌کننده اشتیاق و جنب و جوش اقتصاد چین است. مقیاس بازار فوق بزرگ، فضای سیاست کلان کافی و شتاب توسعه ناشی از اصلاحات عمیق فراگیر به چین کمک کرده تا به شکلی مستحکم توسعه با کیفیت بالا را به پیش ببرد.

«تسای وی‌تسای» معاون ارشد رئیس «کاسیکورن‌بانک» تایلند گفت: اقتصاد چین در سال گذشته میلادی در این آزمون مقاومت کرد و تولید ناخالص داخلی آن به یک نرخ رشد ۵.۲ درصدی رسید که آسان نیست. به موازات آنکه ساختار اقتصادی چین به بهینه‌سازی و ارتقاء خودش ادامه می‌دهد، نقش صنعت خدمات و مصرف به عنوان موتور اصلی رشد اقتصادی بیش از پیش برجسته شده است.

وی بر این باور است که پس از سال‌های رشد سریع، اقتصاد چین حالا توجه بیشتری به بهبود در کیفیت و رشد منطقی کمیت می‌کند.

«بداوی» خبرنگار ارشد در روزنامه مصری «اخبار امروز» گفت نرخ رشد ۵.۲ درصد بالاتر از دیگر اقتصادهای بزرگ و بسیار بیشتر از هدف پیش‌بینی شده در ابتدای سال ۲۰۲۳ است. این کاملا نشان‌دهنده این است که اقتصاد چین بنیان‌های خوب و محکمی در توسعه درازمدت خود، تشکیل داده است. این کشور نه تنها پایه محکمی برای توسعه درازمدت خود بنا نهاده بلکه یک انگیزه قوی برای رشد اقتصادی جهان نیز فراهم کرده است.

«ضمیر عوان» رئیس موسس اندیشکده پاکستانی «ائتلاف جهانی پژوهش جاده ابریشم جهانی» نیز گفت: داده‌های اقتصادی منتشره از سوی چین هیجان‌انگیز هستند. اقتصاد چین در سال ۲۰۲۳ و در مواجهه با وضعیت پیچیده و مداما در حال تغییر بین‌المللی شتاب خوب توسعه را حفظ کرد و به یک رهبر جهانی تبدیل شد. احیای کلی اقتصاد چین اعتماد به نفس را به توسعه جهانی تزریق کرده است.

مجموع سرمایه‌گذاری جامعه در حوزه تحقیق و توسعه و سرمایه‌‌گذاری در صنایع با فناوری پیشرفته، رشد دو رقمی را برای سال‌های پی در پی حفظ کرده است. تعداد شرکت‌های فناوری پیشرفته به حدود ۴۰۰ هزار عدد افزایش یافته است؛ گذار سبز و کم کربن به پیشرفت خود ادامه می‌دهد…اقتصاد چین همچنان به کسب مزیت‌ها در تعدیل، تحول و ارتقاء ساختاری ادامه می‌دهد و به توسعه با کیفیت بالا دست می‌یابد.

نشست سالانه «مجمع جهانی اقتصاد ۲۰۲۴» اخیرا در داووس سوئیس برگزار شد و اقتصاد چین بار دیگر به یکی از کلیدواژه‌های داغ این محفل بین‌المللی تبدیل شد. «بورگه برنده» رئیس مجمع جهانی اقتصاد گفت که چین در حال تغییر از رشد مبتنی بر سرمایه‌گذاری و ایجاد زیرساخت به رشد مبتنی بر حوزه‌های جدید مانند خودروهای برقی است. چین دوره گذار از صادرات به خدمات و تجارت دیجیتال را تجربه می‌کند و همچنین یک تولیدکننده مهم تجهیزات مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر محسوب می‌شود.

چین عمیقا راهبرد توسعه نوآورمحور را به اجرا گذاشته، مستمرا سرمایه‌گذاری در حوزه نوآوری را افزایش داده و شرایطی جدید در توسعه را ایجاد کرده است.

عملکرد صادراتی عالی خودروهای انرژی جدید، باتری‌های لیتیومی و محصولات فتوولتائیک رنگی جدید به تولید چین بخشیده همچنین انعکاس‌دهنده قدرت نوآوری و جنب و جوش توسعه این کشور است.

بر اساس داده‌ها در سال ۲۰۲۳، تولید و فروش خودروهای انرژی جدید از ۹ میلیون دستگاه فراتر رفت و صادرات این خودروها نیز به یک میلیون و ۲۳ هزار دستگاه رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل آن یک رشد انفجاری ۷۷.۶ درصدی را نشان می‌دهد و در حال تبدیل شدن به یک نیروی مهم ترویج تحول در صنعت جهانی خودرو محسوب می‌شود.

«جان مورو» مدیر توسعه راهبردی و کسب و کار شرکت 3M در آمریکا به طور خاص به بهبود توانمندی‌های نوآورانه چین اشاره کرده است.

به گفته او قابلیت‌های نوآوری چین به سرعت در حال رشد هستند به ویژه در حوزه توسعه پایدار با پتانسیل عظیم نوآوری همراه است.

مورو شدیدا به دنبال همکاری بیشتر با چین در حوزه‌های مرتبط با توسعه پایدار و انرژی سبز است.

نرخ رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۳ بسیار بیشتر از نرخ رشد جهانی پیش‌بینی شده حدود ۳ درصد بود و بهترین عملکرد را در میان اقتصادهای مهم جهان از آن خود کرد.

گزارش «مجمع بین‌المللی مالی» نشان می‌دهد اقتصاد چین در سال گذشته ۳۲ درصد به رشد اقتصادی جهان کمک کرد و آن را به بزرگترین موتور رشد اقتصادی جهان تبدیل نمود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا