همکاری چین و ایران برای ارتقای سطح توسعه باکیفیت صنایع فرهنگی و موزه‌ داری

روز دوشنبه ۱۵ ژانویه (۲۵ دی)، هیئت فرهنگی مدیران موزه‌ها و موزه‌داران جوان برجسته ایران (گروه اعزامی از سوی موزه های ایران برای شرکت در دوره آموزشی دیجیتال سازی موزه ها و انتقال تجارب موزه های چین به موزه های ایران)  مورد استقبال مسئولان اداره تبادلات و همکاری بین المللی وزارت فرهنگ و گردشگری چین قرار گرفتند. در این مراسم، «علی دارابی»، معاون وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران، «شو رانگ» معاون اداره تبادلات و همکاری های بین المللی وزارت فرهنگ و گردشگری چین و «علی نعمتی» رایزن سفارت ایران در چین حضور داشتند.

«علی دارابی» اظهار داشت: ایران و چین روابط و مناسبات تاریخی از هزاران سال پیش داشته اند که یکی از نخستین گام های آن بیش از دو هزار سال پیش بر جاده ابریشم گذاشته شده است. برگزاری این دوره آموزشی همزمان با برپایی نمایشگاه شکوه ایران باستان را به فال نیک می گیریم و آرزو می کنم نمایشگاه های موزه ای و همکاری میراث فرهنگی میان ایران و چین روز به روز گسترش یابد.

یکی از اهداف این دوره آموزشی، ترویج طرح‌ها و مفاهیم چینی برای ارتقای توسعه باکیفیت صنایع فرهنگی و موزه‌ داری و ایجاد بستر پرورش استعدادها برای تعمیق بیشتر همکاری‌های چین و ایران در زمینه‌های فرهنگی و موزه‌ای است.

«شو رانگ» معاون اداره تبادلات و همکاری بین المللی وزارت فرهنگ و گردشگری چین نیز در سخنرانی خود گفت: ارتباطات بین چین و ایران در حوزه های مختلف به شکل روزافزون افزایش می یابد. در فوریه سال ۲۰۲۳، رئیس جمهور کشورمان جناب آقای «شی جینگ پینگ» با رئیس جمهور ایران جناب آقای رئیسی ملاقات کردند و در این دیدار طرفین با انتشار یک بیانیه مشترک از تصمیم خود برای تقویت همکاری های دوجانبه در زمینه فرهنگی و انسانی خبر دادند. به منظور تعمیق دستاوردهای دیدار سران دو کشور، وزراء و مدیران دو کشور فعالانه در حال انجام اقدامات گوناگون هستند و از جمله آنها اعزام هیئت‌های بلندپایه متعدد از سوی بخش های فرهنگ و گردشگری بوده است. عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای و همچنین ورود ایران به سازوکار بریکس باعث تزریق نیروی تازه به ارتباطات فرهنگی و گردشگری چین و ایران شده است.

در این دوره آموزشی از ۲۰ نیروی جوان برجسته ایرانی فعال  در زمینه های فرهنگی و موزه‌داری دعوت شده تا برای شرکت در فعالیت‌هایی مانند بازدید و بازرسی، کلاس های ویژه و دوره های تجربیات دیجیتالی کردن موزه ها به چین سفر کنند.

«آفرین امامی»، مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان در مصاحبه با خبرنگار رادیو و تلویزیون مرکزی چین ضمن قدردانی از چین به خاطر فرصت این سفر گفت: روابط ﺑﯿﻦ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﻭ ﭼﯿﻦ ﻃﯽ ﻫﺰﺍﺭﺍﻥ ﺳﺎﻝ ﺷﮑﻞ ﮔﺮﻓﺘﻪ، ﺗﺎﮐﻨﻮﻥ ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺩﺍﺷﺘﻪ و در آینده نیز همچنان ادامه خواهد داشت. ﺍﮐﻨﻮﻥ ﺩﺭ ﺩﻧﯿﺎﯼ ﺗﮑﻨﻮﻟﻮﮊﯼ چین توانسته ﺩﺭ ﮔﺴﺘﺮﺵ ﻋﻠﻢ ﻧﻮﯾﻦ ﻭ ﺟﺎﻣﻊ ﺩﯾﺠﯿﺘﺎلﺴﺎﺯﯼ گامهای ارزشمندی را بردارد ﻭ تبدیل به یکی از کشورهای پیشروی جهان در زمینه ﻫﻮﺵ ﻣﺼﻨﻮﻋﯽ و جهان های مجازی نظیر متاورس شود. ما هم علاقهﻤﻨﺪﯾﻢ ﺗﺎ ﺑﺎ کمک چین و ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺭﻭﺵ ﻫﺎﯼ ﻧﻮﯾﻦ ﺑﻪ ﻣﺴﺘﻨﺪ ﺳﺎﺯﯼ ﻭ ﺩﯾﺠﯿﺘﺎﻝ ﮐﺮﺩﻥ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻭ ﻣﯿﺮﺍﺙ ﻣﮑﺘﻮﺏ ﻭ ﺣﻮﺯه‌های ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ ﻣﯿﺮﺍﺙ ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ ﻭ به ﺧﺼﻮﺹ  ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻫﺎﯼ ﻣﻮﺯﻩ ﺍﯼ کشورمان ﺑﭙﺮﺩﺍﺯﯾﻢ.

این هیئت از ۱۵ تا ۲۲ ژانویه (۲۵ دی تا ۲ بهمن) در شهرهای پکن و تیان جین از موزه های معروف چین مانند موزه ملی چین، موزه قصر (شهر ممنوعه)، موزه تیان جین و موزه ملی اقیانوس شناسی چین بازدید می کنند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا