چرا چین به آینده اعتماد کامل دارد؟

پس از تقریبا سه سال محدودیت‌های کرونایی، چین در سال ۲۰۲۳ تعاملی کامل با جهان داشت و «گشایش» به یک کلیدواژه مهم در سال گذشته تبدیل شد.

«شی جین پینگ» رئیس جمهور چین در پیام سال نوی میلادی خود در روز دوشنبه گفت: چین در حالی که توسعه خود را دنبال می‌کند جهان را هم در آغوش گرفته و مسئولیتش به عنوان یک قدرت بزرگ را انجام داده است.

از برگزاری «سومین مجمع همکاری بین‌المللی کمربند و جاده» (BRF) گرفته تا «نشست چین-آسیای مرکزی» و «نمایشگاه بین‌المللی واردات چین»، این کشور میزبان رهبران سراسر جهان در رویدادهای متعدد دیپلماتیک بود و صداقتش در گشایش و به اشتراک گذاری دیدگاهش با بقیه جهان را نشان داد.

برای مثال BRF که در اکتبر سال گذشته برگزار شد شاهد امضای توافق‌های تجاری میان چین و طرف‌های خارجی به ارزش ۹۷.۲ میلیارد دلار بود.

چین به منظور بهبود هر چه بیشتر فضای تجای خود -با اینکه در حال حاضر اکنون شریک تجاری مهم بیش از ۱۴۰ کشور است- در سال گذشته از مجموعه‌ای از تدابیر رونمایی کرد. شورای دولتی چین (کابینه چین) در ماه آگوست دستورالعمل‌هایی را که شامل ۲۴ تدبیر ویژه است معرفی کرد تا جریان سرمایه گذاری خارجی را تسریع کند. برخی از این تدابیر عبارتند از ترغیب شرکت‌های خارجی برای اجرای پروژه‌های علمی-فناوری، تسهیل سهیل مدیران ارشد، تکنسین‌ها و خانواده‌های آنها و توسعه مناطق پایلوت برای گشایش بیشتر.

بر اساس نتایج نظرسنجی که «شورای ترویج تجارت بین‌المللی چین» در ماه نوامبر منتشر کرد، طی ۹ ماه نخست ۲۰۲۳ بیش از ۸۰ درصد ۷۰۰ شرکت خارجی از محیط تجاری چین رضایت داشتند و حدود ۹۰ درصد پیش بینی کردند که طی پنج سال آتی سودشان ثابت بماند یا افزایش پیدا کند.

این تعهد سفت و سخت چین به گشایش سطح بالاست که به انعطاف پذیری در اقتصادش کمک کرده است. در حالی که اقتصاد جهانی در تکاپو برای ایستادن روی پای خود در دوره پساکروناست، تولید ناخالص داخلی (GDP) چین طی سه ماه ابتدایی سال گذشته میلادی با یک میانگین قدرتمند در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۵.۲ درصدی را تجربه کرد.

شی جین پینگ در پیام سال نوی خود تاکید کرد: اقتصاد چین با پشت سر گذاشتن طوفان، انعطاف پذیرتر و پویاتر از گذشته شده است.

اما ناملایمات در طی این مسیر اجتناب ناپذیر هستند. در حالی که چین درهای خود را گشوده‌تر کرده، برخی کشورها در حال به کارگیری هر ابزاری برای جدا شدن از اقتصاد چین و بیرون انداختن آن از زنجیره‌های تامین جهانی هستند تا رشد چین را متوقف کنند. به عنوان مثال وزارت بازرگانی ایالات متحده خرید تجهیزات یا نرم افزارهای با منشاء آمریکایی توسط برخی شرکت‌های فناوری چینی محدود کرد. اما این تحریم‌ها بالعکس به داستان موفقیت چین در سال ۲۰۲۳ تبدیل شدند.

شرکت «هواوی» چین در برابر تحریم‌ها با رونمایی از تلفن همراه هوشمند مدل Mate 60 Pro خود در ماه سپتامبر توانمندی خود در توسه فناوری تراشه پیشرفته‌اش را به اثبات رساند.

آقای شی روز پنجشنبه در این باره گفت: جدیدترین مدل‌های تلفن همراه ساختِ چین یک موفقیت فوری در بازار هستند.

ضمنا خودروهای انرژی جدید اختراعِ چین، باتری‌های لیتیومی و محصولات فتوولتائیک محبوبیت خود را نه فقط در بازار داخلی بلکه در تمام جهان به اثبات رسانده‌اند.

همانطور که شی جین پینگ در پیام سال نوی خود تاکید کرد «موفقیت ما هم الهام بخش است و هم ساده. هدف نهایی این موفقیت تحقق یک زندگی بهتر برا مردم است.»

چین برای تحقق این هدف طی سال‌های گذشته خود را وقف گشایش کرده و به باز کردن هر چه بیشتر درهایش طی سال‌های آتی ادامه خواهد داد.

همان گونه که رهبر چین خاطر نشان کرده باد و باران اجتناب ناپذیر هستند اما چین اعتمادی کامل به آینده دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا