نقش چین در رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴ چگونه خواهد بود؟

«فابیو ماسیمو پرنتی» مفسر ویژه امور جاری شبکه تلویزیونی سی جی تی ان، دانشیار مطالعات بین‌الملل در «دانشگاه امور خارجی چین» و عضو چندین اندیشکده طی مقاله‌ای تحت عنوان «نقش چین در رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴» به جایگاه دومین اقتصاد بزرگ جهان در روند رشد جهانی طی سال جدید میلادی پرداخته است.

اگر چرخه اقتصادی از رشد به کُندی گراییده است -با ورود جهان به یک چرخه رشد اقتصادی پایین- این بخاطر ترکیبی از چندین عامل است. تلاش غرب برای تخریب روابط میان چین، ایالات متحده و اتحادیه اروپا- مهم‌ترین قدرت‌های اقتصادی جهان که سرنوشت سیاره زمین به آنها وابسته است- موجب خسارت به شرکت‌ها، کسب و کارها و خانواده‌ها شده است. برعکس، اصلاح اشتباهاتی که در چند سال گذشته مرتکب شده ضروری است. اما چگونه؟ تلاش برای چندجانبه گرایی تنها راه ایجاد یک احیای اقتصادی مشترک است که در آن تمام کشورها بر اساس ابزارهای خود به چرخه اقتصادی جهان کمک خواهند کرد.

برای دستیابی به این هدف تلاش‌هایی باید صورت بگیرد تا کشورهای در حال توسعه بهتر در حکمرانی اقتصادی جهان سهیم شوند و این اطمینان حاصل شود که منافع جهانی سازی به شکلی منصفانه در میان جمعیت‌های مختلف تقسیم ‌شود.

چین در تمام این روند حداکثر تلاشش را برای تنش زدایی و ایجاد گفتگو انجام خواهد داد.

چین به دنبال جدا شدن نیست بلکه برعکس از ثبات زنجیره تامین جهانی در قالب رفاه مشترک مقابل ظهور حمایت گرایی و ملی گرایی محافظت خواهد کرد.

کنفرانس کار اقتصادی مرکزی سالانه ۱۱ و ۱۲ دسامبر (۲۰ و ۲۱ آذر) در پکن برگزار شد و در آن رهبران چین درباره اولویت‌های کار اقتصادی در سال ۲۰۲۴ تصمیم گیری کردند.

در این نشست تاکید شد که اقتصاد چین به یک احیا دست یافته و طی سال ۲۰۲۳ پیشرفتی قدرتمند در توسعه با کیفیت صورت گرفته است. به طور کلی، شرایط مساعد بر عوامل نامطلوب در توسعه چین برتری دارد و روند اساسی احیای اقتصادی و چشم‌انداز بلندمدت مثبت تغییر نکرده است.

نشست مذکور چون برای کار اقتصادی سال جدید بود خواستار تلاش‌ها به منظور تحقق پیشرفت در عین تضمین ثبات شد. اعداد و ارقام کاملا گویای این هستند که چین چگونه به احیای اقتصادی جهان کمک خواهد کرد.

بر اساس اعلام «اداره ملی آمار» خرده فروشی کالاهای مصرفی یکی از شاخص‌های اصلی تقویت مصرف چین از ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۳ جمعا به ۳۸.۵۴ تریلیون یوان (۵.۳۷ تریلیون دلار) رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۳ رشد ۶.۹ درصدی را نشان می‌دهد.

اگر مصرف خودروهای انرژی جدید را به عنوان یک مثال در نظر بگیریم، محصولات و خدمات متنوع جدید در بازار با ویژگی‌های فناورانه جدید، گزینه‌های بیشتری را در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌دهند.

بر اساس داده‌های «کنگره جهانی خودروهای انرژی جدید ۲۰۲۳»، فروش جهانی خودروهای برقی طی ۹ ماه نخست ۲۰۲۳ جمعا به ۹.۷۵ میلیون دستگاه رسید و چین با ۶.۲۸ میلیون دستگاه یا بیش از ۶۴ درصد سهم شایانی در این بخش داشت.

در عین حال بانک‌های «گلدمن ساکس» و «یو بی اس» خوش بینی خود را برای چشم اندازی اقتصادی چین در سال ۲۰۲۴ ابراز داشته‌اند. گلدمن ساکس به صورت مفصل اعلام کرد که مصرف چین طی سال جدید روند احیای ۲۰۲۳ را حفظ خواهد کرد.

بر اساس گزارش «مک‌کینزی» انتظار می‌رود رشد تجارت خرده فروشی چین، شامل هم کالا و هم خدمات، در سال ۲۰۲۳ رشد ۵ درصدی داشته باشد و با پیش بینی‌های مشابه برای پنج سال آینده، چین به سریع الرشدترین بازار جهانی تبدیل می‌شود.

بنا بر این می‌توان گفت چین نقش خود را ایفاء خواهد کرد. این به آمریکا بستگی خواهد داشت که کدورت را کنار بگذارد و به مسیر گفتگوی صادقانه بازگردد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا