صدراعظم اسبق اتریش: ارتباط و تماس تنها راه شناخت چین است
«ولفگانگ شوسل» صدراعظم اسبق اتریش اوایل دسامبر برای نخستین بار در کنفرانس بینالمللی «شناخت چین» شرکت کرد.
او در جریان برگزاری این کنفرانس مصاحبهای اختصاصی با «رادیو و تلویزیون مرکزی چین» در «گوانگجو» انجام داد. صدراعظم اسبق اتریش از چین و اروپا خواست به جای جدا شدن و رویکردهای جداشونده با هم همکاری کنند و قاطعانه بر این باور بود که جهانیسازی به نفع تمام کشورهاست.
شوسل همچنین با تمجید از مدرنیزاسیون به سبک چینی تاکید کرد که چین میتواند طرحهای طولانی مدت را فرمولبندی کند و نخبگان را دستچین نماید به گونهای که مدلی برای یادگیری دیگر کشورها به حساب میآید.
صدراعظم خاطر نشان کرد «تماس، تماس و باز هم تماس، ارتباط، ارتباط و باز هم ارتباط» تنها راه شناخت و درک چین است.
بخشی از مصاحبه آقای شوسل با رادیو و تلویزیون مرکزی چین در پی میآید:
مجری: فکر میکنم شما به این نکته اشاره کردهاید که جهان خارج در درک نفوذ جهانی چین دچار «نقصان» است و در خصوص توسعه صلحآمیز چین دچار سوءتفاهمات، تردیدها و حتی انتقادات است. به نظر شما چگونه باید سوءتفاهمات درباره چین را برطرف کنیم؟
شوسل: تماس، تماس و باز هم تماس، ارتباط، ارتباط و باز هم ارتباط؛ این بسیار مهم است. یک مشکل بزرگ طی سالهای گذشته وقوع کرونا بود. این اپیدمی تقریبا تمام ارتباطات چهره به چهره را قطع کرد و تاثیری بزرگ بر اعتماد، ارتباط، دوستی و درک میان مردم داشت. تصور میکنم در حال حاضر اوضاع در حال بهتر شدن است و این کنفرانس بینالمللی «شناخت چین» الگوی خوبی است. ما یک تبادل نظر فوق العاده، یک گفتگوی باز، صریح و شفاف داشتیم. این یک تبادل نظر مرسوم مثل قرائت یک سخنرانی مکتوب نبود بلکه یک تبادل نظر باز، صریح و حتی گاهی اوقات جنجالی بود که الهامبخش بود و ایدههای جدیدی را به همراه آورد که ممکن است دیدگاههای ما را تغییر دهد.
مجری: «شی جینپینگ» رئیس جمهوری خلق چین در نامه تبریک خود برای کنفرانس بینالمللی «شناخت چین» تاکید کرد که کلید شناخت چین در درک مدرنیزاسیون به سبک چینی نهفته است. ارزیابی شما درباره مسیر مدرنیزاسیون چین چگونه است؟
شوسل: چین در حال حاضر یک کشور مدرن با تمدنی مدرن است. اگر با هواپیما به پکن سفر کنید، سرمایهگذاری هنگفت چین را در انرژی تجدیدپذیر و تجهیزات فتوولتائیک و برق بادی همه جا در مناطق کوهستانی قابل مشاهده هستند. چین هم اکنون یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و سرمایهگذاران انرژی تجدیدپذیر با زیرساختهایی مثل قطارها، بزرگراهها و نیروگاههاست. من از طریق این نشست متوجه شدم چین در حال توسعه دو مسیر است. یکی توسعه بازار داخلی به طور خاص ایجاد یک بازار متحد ملی؛ دیگری چین در حال تحقق توسعه با کیفیت بالا و تولید محصولات با کیفیت بالاتر است. فهم آن آسان است. به عقیده من، چین فرصت بزرگ موفقیت را دارد زیرا مهمترین منبع در آینده نسل جوان است نه سرمایه یا مواد خام، که چین هم اکنون مقدار کافی از آن را دارد.
مجری: شما همچنین موقعیتهای فراوانی اشاره کردهاید که «ایدههای جدید برای نوآوری در نظم بینالمللی و ترویج تبادلات سیاسی میان قدرتهای بزرگ مورد نیاز است.» بنا بر این، نظر شما درباره «ابتکار توسعه جهانی»، «ابتکار امنیت جهانی» و «ابتکار تمدن جهانی» که رئیس جمهور شی جینپینگ پیشنهاد داده چیست و این ابتکارات چه اهمیتی دارند؟
شوسل: این سه ابتکار مهم و ابتکار «کمربند وجاده» چهار ابتکار بسیار مهم هستند. اینها همچنین منعکسکننده نقش مهم روزافزون چین در عرصه جهانی است چرا این کشور یکی از بزرگترین و مهمترین بازیگران است. فکر میکنم این ابتکار سازنده، ضروری است. ما جهانی نمیخواهیم که تحت تسلط قطبیگرایی یا یک هژمون واحد باشد. مانند چین ما امیدوار به ساخت یک جهان چندقطبی هستیم اما یک جهان چندقطبی به موسسات قدرتمند برای حمایت از آن نیاز دارد و موسسات جهانی کنونی نسبتا ضعیف هستند. عملکرد شورای امنیت سازمان ملل متحد اغلب مختل میشود و «سازمان تجارت جهانی» قادر به ایفای یک نقش موثر نیست. معتقدم این نیازمند همکاری اروپا و چین به منظور تقویت و تحکیم نظم بینالمللی و سازمانهای بینالمللی است.