خبرگزاری شینهوا: سفر رهبر چین به آمریکا انرژی مثبت به شکوفایی آسیا و اقیانوسیه و جهان تزریق می کنید
شی جین پینگ رئیسجمهوری خلق چین، بنا به دعوت جو بایدن رئیسجمهور آمریکا برای دیدار با بایدن و شرکت در سیامین نشست رهبران اقتصادی اپک از ۱۴ نوامبر سفر ۴ روزه به آمریکا را آغاز می کند. خبرگزاری شین هوا بدین مناسبت مقاله ای به عنوان «سفر رهبر چین به آمریکا سکان کشتی روابط چین و آمریکا را در مسیری درست هدایت می کند و انرژی مثبت به شکوفایی آسیا و اقیانوسیه و جهان تزریق می کند» منتشر کرد. این مقاله به شرح زیر است.
اکنون اوضاع بین المللی با هرج و مرج درهم آمیخته و روابط چین و آمریکا نیز بر سر یک دوراهی حساس قرار گرفته است. به همین سبب، این سفر رئیس جمهور شی جین پینگ به آمریکا توجه کل جهان را به خود جلب کرده و جهانیان می خواهند ببینند که تعاملات دیپلماتیک سران دو کشور چه نوع نیروی محرکه ای به روابط پکن- واشنگتن خواهد بخشید، چین چه کمک های جدیدی به توسعه و شکوفایی منطقه آسیا و اقیانوس آرام خواهد داشت و مدرنیزاسیون به سبک چینی چه الهامی به مدرنیزاسیون جهان خواهد بخشید؟
چین و ایالات متحده دو اقتصاد برتر جهان هستند، طوری که مجموع حجم اقتصادی آن ها بیش از یک سوم کل جهان و کل جمعیت آن ها تقریبا یک چهارم جمعیت جهان و حجم تجارت دوجانبه آن ها تقریبا یک پنجم از کل جهان را تشکیل می دهد. به علاوه، منافع دو طرف نیز در هم تنیده است. از این رو، این که آیا آن ها می توانند راه درستی برای همزیستی پیدا کنند یا خیر، برای صلح و توسعه کل جهان و آینده و سرنوشت بشر دارای اهمیت بسیار است.
رئیس جمهور شی جین پینگ در خصوص درک صحیح روابط پکن و واشنگتن تاکید کرده است که چین مایل است ضمن پیشبرد همکاری های سودمند دوطرفه با آمریکا بر اساس سه اصل احترام متقابل، همزیستی مسالمت آمیز و همکاری برد- برد، اختلافات موجود بین دو طرف را نیز تحت مدیریت صحیح قرار داده و برای برخورد با چالشهای جهانی، کمک متقابل به موفقیت طرف مقابل، تحقق رفاه و منافع دو طرف مشترک و دخیل کردن کل جهان در منافع ناشی از توسعه دو کشور، با آمریکا همکاری کند.
چین همواره بر این باور بوده است که منافع مشترک پکن و واشنگتن بر اختلافات و تضادهای آن ها برتری دارد و موفقیت هر دو طرف چین و ایالات متحده بیشتر فرصتی برای طرف مقابل است تا یک چالش. چین همچنین اعتقاد دارد که راه درست همزیستی کشورهای بزرگ جهان، باید گفت و گو و همکاری باشد تا انجام یک بازی «حاصل جمع صفر».
از آغاز سال جاری میلادی، روابط چین و آمریکا با پیچ و خم هایی همراه بوده است که از میان آن ها می توان به حادثه کشتی هوایی بدون سرنشین، دیدار مخفیانه تسای اینگ ون رهبر منطقه تایوان از ایالات متحده و سخنان و اقدامات نادرست آمریکا به این مناسبت، از مسیر تعیین شده توسط سران دو کشور بسیار منحرف شده است.
البته اخیرا هم شاهد سیگنال های مثبت بوده ایم.
-از ماه ژوئن به این سو، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه، جنت یلن وزیر خزانه داری و جینا ریموندو وزیر بازرگانی آمریکا و برخی مقامات آمریکا یکی پس از دیگری از چین بازدید کرده اند.
-مکانیسم های ارتباطی مانند کارگروه های اقتصادی و مالی ایجاد و اولین جلسه آن ها برگزار شده است.
-وانگ یی عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و وزیر امور خارجه چین در پایان ماه اکتبر به آمریکا سفر کرد و با جو بایدن رئیس جمهور، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه و جیک سالیوان دستیار رئیس جمهوری آمریکا دیدار داشت، نیز با نمایندگان اندیشکده ها و محافل صنعت و بازرگانی آمریکا گفت وگو کرد.
-دولت آمریکا در ششمین نمایشگاه بین المللی واردات چین، برای اولین بار به طور رسمی در این رویداد حاضر شد و پاویون خود را راه اندازی کرد.
-هی لی فنگ، معاون نخست وزیر چین و سرپرست چین در امور اقتصادی و تجاری چین- آمریکا ۸ تا ۱۲ نوامبر از ایالات متحده بازدید می کند.
با این اوصاف، می توان دید تعاملات عالی رتبه بین دو کشور چین و ایالات متحده افزایش یافته و روابط بین دو کشور نشانه های مثبتی از ثبات را از خود نشان داده است.
اما باید گفت، اساس و امید روابط چین و آمریکا در میان مردم نیز نهفته و به تعاملات باز می گردد، این در حالیست که روابط آتی دو کشور هم در گرو چگونگی تعاملات میان جوانان امروز و تعاملات دو کشور در سطوح زیر، تحت حکومت مرکزی خواهد بود.
در این راستا نیز اخیرا شاهد رفت و آمدهای صمیمانه بین دو طرف بوده ایم. از سفرهای مدیران شرکت های آمریکایی به چین و برگزاری مجمع دوستی مردم چین و آمریکا به نام مجمع «گولین یوان» گرفته تا سفر مجدد اعضای تیم هوایی «ببرهای پرنده» آمریکا به چین و برگزاری پنجمین کنفرانس شهرهای خواهرخوانده چین و آمریکا.
حقایق موجود ثابت کرده است که نیروی محرکه همکاری های سودمند متقابل بین چین و ایالات متحده هنوز قوی است و پایه و اساس مبادلات مردمی بین دو کشور نیز هنوز عمیق است و پتاسیل عظیمی برای گسترش همکاری ها و تعاملات دو کشور وجود دارد. به علاوه، این نکته نیز ثابت شده است که حفظ کانالهای ارتباطی و افزایش تماسها، گفتوگوها و تبادلات و درک متقابل، موثرترین راه تثبیت و بهبود روابط دو کشور باید باشد.
چین بهعنوان یک اقتصاد مهم در منطقه آسیا و اقیانوس آرام ، فعالانه در همکاریهای اپک مشارکت داشته است. در دوره های گذشته نشست غیررسمی رهبران اپک، رئیس جمهور شی جین پینگ بارها چالش های عمده پیش روی بشر را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و چندجانبه گرایی واقعی و روحیه منطقه گرایی باز را تشویق کرده و «عصر آسیایی» از مدیریت جهانی را آغاز و پاسخ چین به چگونگی حل چالش های عصر کنونی را ارائه کرده است. این ایده ها و راه حل های چین مورد تایید تعداد زیادی از اعضای سازمان اپک قرار گرفته است.
چین که فعالانه همکاری ها در منطقه آسیا و اقیانوسیه را تشویق می کند، نیز این منطقه را از توسعه خود بهره مند کرده است.
-چین با ساخت خط آهن چین- لائوس، لائوس را که هیچ تاسیسات حمل و نقلی مرتبط به دیگر کشورها نداشت، با دیگر کشورهای منطقه مرتبط ساخته است.
-چین با ساخت خط آهن سریع السیر جاکارتا باندونگ، اندونزی را وارد عصر «قطار سریع السیر» کرده است.
چین از طریق اجرای ابتکار کمربند و جاده، به توسعه سریع زیرساخت ها در آسیا و اقیانوس آرام و ارتقای سطح ارتباطات و اتصالات میان کشورهای منطقه کمک زیادی کرده است.
لی هسین لونگ، نخست وزیر سنگاپور گفته است که یک چین قوی و دوست، تاثیر مثبتی بر منطقه و جهان خواهد داشت و به توسعه کشورهای کوچک و متوسط نیز کمک خواهد کرد.
سفر آتی رئیس جمهور شی جین پینگ به آمریکا مطمئنا همچون گذشته به ارتقای سطح گشایش و توسعه مشترک چین و آسیا- اقیانوسیه، تثبیت صلح جهان، تقویت نیروی محرکه رشد اقتصاد و ارتقا بیشتر سطح همکاری ها کمک خواهد کرد و عناصر مطمئن بیشتری به همکاری های جهان می بخشد.