گشایش و نوآوریهای هر چه بیشتر چین، احیای اقتصاد جهانی را تقویت میکند
سران بخشهای خصوصی و دولتی جهان روز چهارشنبه در ششمین «مجمع سالانه اقتصاد جدید بلومبرگ» گرد هم آمدند تا درباره راههای پرداختن به بی ثباتی تبادل نظر کنند.
این مجمع به چالشهای پیش روی اقتصاد جهانی میپردازد و فرصت درک بهتر را مورد تاکید قرار میدهد و به موضوعات اصلی اشاره میکند چرا که اقتصاد جهانی پس از کرونا با آن سرعتی که اقتصاددانان خوشبین پیش بینی میکردند، احیا نشد.
از سوی دیگر اقتصاد چین روند احیای خود را با پیشرفت مستحکم در توسعه با کیفیت بالا حفظ کرده است. طبق اعلام «اداره ملی آمار» تولید ناخالص داخلی چین در سه ماهه سوم امسال ۴.۹ درصد افزایش یافت و در ۹ ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۵.۲ رشد داشت.
به موازات پیشرفت چین در مرحله بعدی توسعه خود که شامل ظرفیت نوآوری، فناوریهای پایدار، ارتقا صنعتی و فناوریهای پیشرفته است، فرصتهای رشد در طیف عظیمی از بخشها در اختیار شرکای منطقهای و جهانی آن گذاشته میشود.
«هان جنگ» معاون رئیس جمهور چین طی سخنرانی کلیدی خود در مجمع مذکور گفت: چین قاطعانه گشایش سطح بالا را به پیش خواهد برد و خواستار به اشتراک گذاشتن منافع گشایش نهادینه خود با شرکتهای جهان است.
چین اخیرا اعلام کرد تمام محدودیتها در دسترسی سرمایه گذاری خارجی به بخش تولید را حذف خواهد کرد امری که نشان دهنده میزان عزم چین در این خصوص است.
«ژان-پل آگون» رئیس شرکت «L’Oreal» گفت: معتقدیم که سرمایه گذاری در چین سرمایه گذاری در آینده است. با گشایش هر چه بیشتر در بازار چین، یک محیط تجاری بهبود یافته و تقاضای داخلی نویدبخش که ناشی از ابتکارات است، چین در حال ارائه فرصتهای جدید به جهان است.
دادهها نشان میدهد که ۱۱۱۰ موسسه خارجی به بازار اوراق قرضه چین دسترسی داشته و دارایی آنها تا پایان سپتامبر امسال به ۳.۳ تریلیون یوان (۱۵۰ میلیارد دلار) رسیده است. حدود ۲۰۲ بانک از ۵۲ کشور و منطقه هم موسساتی را در چین راه اندازی کردهاند.
«نمایشگاه بینالمللی واردات چین» طی پنج سال گذشته به نمادی از گشایش سطح بالای چین و پرچم تلاشهای جاری این کشور برای ساخت یک اقتصاد جهانی باز تبدیل شده است.
ششمین نمایشگاه بینالمللی واردات چین که در حال برگزاری است با نخستین بازگشت خود به سطح نمایشگاههای حضوری از شروع پاندمی کرونا، نشان دهنده تعهد چین به توسعه مشترک در یک اقتصاد جهانیِ رو در رو با چالشهای فراوان است.
همانگونه که معاون رئیس جمهور چین در سخنرانی خود اشاره کرد، نوآوری نیرومحرکه احیای اقتصادی تسریع یافته و پیشرفت مستمر است.
سرمایه گذاری در بخش هایتِک در چین طی ۷ ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته یک رشد ۱۱.۵ درصدی داشته و سرمایه گذاری در تحقیقات علمی و فناوری رشد ۲۳.۱ را تجربه کرده است. تولید خودروهای انرژی جدید (برقی) و باتریهای خورشیدی در ماه جولای به ترتیب ۲۴.۹ و ۶۵.۱ درصد رشد داشته است.
یکی از مظاهر مهم توانمندی نوآوری علمی و فناوری چین در کاربرد نوآوریها برای توسعه صنعتی این کشور است. «گو چینگیانگ» استادیار دانشکده سیاستگذاری عمومی دانشگاه ملی سنگاپور گفت: این یک مزیت برای چین است و میتواند به یک نیرومحرکه برای توسعه جهانی تبدیل شود.
بر اساس گزارش شرکت تحقیقاتی «کانترپوینت ریسرچ»، خودروسازان چینی بر بازار سریعا در حال رشد خودورهای برقی جنوب شرق آسیا تسلط یافته و طی سه ماهه اول امسال از هر چهار خودروی برقی به فروش رفته، سه دستگاه، تولید این خودروسازان بوده است. کشورهای این منطقه همچنین به دنبال فناوری دیجیتال چین هستند زیرا آنها همچنان مشغول احیای اقتصادی پساکرونا و گذار دیجیتال ملی هستند.
«دامیلولا اوگونبیی» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور انرژی پایدار برای همه، گفت: چین به عنوان بزرگترین تولید صفحات خورشیدی، توربینهای بادی، باتریها و خودروهای برقی در جهان جایگاه خوبی برای کمک به استفاده از فناوریهای کمکربن در سطح اقتصادهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه از طریق «ابتکار کمربند و جاده» دارد.
بر اساس کتاب سفیدی که ابتدای سال جاری منتشر شد، چین تا پایان سال گذشته میلادی یادداشتتفاهمهایی برای ساخت «جاده ابریشم دیجیتال» با ۱۷ کشور و همکاری در حوزه تجارت الکترونیک با ۳۰ کشور، به امضاء رساند.
طی مجمعی که به تازگی برای گرامیداشت دهمین سالگرد ابتکار کمربند و جاده برگزار شد، چین قول همکاری با تمام طرفهای شریک در این ابتکار را برای ارتقاء همکاری کمربند و جاده به سطحی جدید از توسعه با کیفیت بالا و انجام تلاشهای خستگی ناپذیر برای دستیابی به مدرنیزاسیون تمام کشورها، داد.