«کاشغر» از نگاه گردشگران خارجی؛ شهری سرزنده در مسیر جاده ابریشم باستانی

شهر باستانی «کاشغر» که ساکنان دائمی آن حدود ۲۰۰ هزار نفر هستند و در منطقه خودمختار اویغور شین جیانگ در شمال غربی چین واقع شده، از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون پذیرای بیش از هفت میلیون گردشگر بوده است.

به غیر از گردشگران خارجی، موتورسیکلت سوارانی از اروپا، روزنامه نگاران خارجی و یک خانم تانزانیایی نیز حضور دارند که تصمیم به سکونت در این شهر دارند.

گردشگری پررونق، زیرساخت بهتر

با نزدیک شدن شب، چراغ‌های خیابان‌ها روشن می‌شود و کاشغر با حضور گردشگرانی که با خوشحالی به دنبال گشت و گذار در شهری با تاریخ بیش از دو هزار سال هستند، سرزنده‌تر و پرجنب و جوش‌تر می‌شود.

«نیل مونرو» از انگلیس با دوستانش به یک رستوران رفته تا کباب و آبجوی محلی مشهور کاشغر را بچشد.

این سومین سفر مونرو به کاشغر است. وقتی برای اولین بار در سال ۱۹۹۹ به این شهر سفر کرد، از فرهنگ منحصربه فرد آنجا شگفت زده شد و خیلی زود شروع کردن به یادگیری زبان چینی.

وی می‌گوید: آن زمان فقط چند ساختمان قدیمی در این شهر باستانی بود، خیابان‌ها باریک و کثیف بودند. حالا تمیز و زیبا هستند،‌ راحت‌تر و جذاب‌تر.

شهر باستانی کاشغر یکی از بزرگترین سازه‌های گِلی موجود در جهان محسوب می‌شود.

یک پروژه نوسازی و ترمیم در سال ۲۰۱۰ با سرمایه گذاری بیش از هفت میلیارد یوان (۹۷۵ میلیون دلار) آغاز شد. طی هفت سال، خانه‌های مخروبه بدون تغییر در ویژگی‌های معماری و سبک زندگی سنتی اویغور بازسازی شدند.

ساکنان کاشغر با وجود چنین زیرساخت بهبودیافته‌ای نه تنها یک زندگی ایمن‌تر و راحت‌تر را آغاز کردند بلکه خود را در جایی یافتند که برای گردشگری مدرن پررونق مناسب‌تر است.

 فرصت‌های بیشتر

گردشگری در شهر باستانی کاشغر که بخاطر داشتن فرهنگ و معماری متنوع و رنگارنگ مشهور بوده، با حضور مسافرانی از سراسر جهان همچنان به رونق و شکوفایی خود ادامه داده است.

این صنعت گردشگری موفق همچنین باعث ایجاد یک شرایط تجاری مناسب شده و کارآفرینان جوان را از نقاط مختلف جهان به سوی خود کشانده است.

خانم «هدیه امشام ابولا» از کشور آفریقایی تانزانیا به همراه شوهرش «دیلشات تورسون» صاحب یک کافه در شهر باستانی کشغر هستند. این دو نفر هفت سال قبل و هنگام تحصیل در یکی از دانشگاه‌های استان «فوجیان» در شرق چین با هم آشنا شدند.

این زوج با خوش بینی نسبت به پتانسیل مصرف قهوه در حال رشد چین و چشم‌اندازهای اقتصادی در کاشغر جایی که تورسون به دنیا آمده، تصمیم گرفتند آنجا ساکن شوند و کسب و کار خودشان را در کاشغر شروع کنند.

خانم ابولا می‌گوید: شهر باستانی کاشغر پر از عشق و رویاست. با وجود زندگی در یک کشور خارجی من بخاطر مردمان مهمان‌نواز اینجا حس در خانه بودم دارم و اینجا مسیر شروع کسب و کار خودم را پیدا کردم.

سرمایه گذاران بازار قهوه چین را به عنوان یک اقیانوس آبی می‌شناسند. «استراتژی اقیانوس آبی» یکی از روش‌های بازرایابی است که با استفاده از آن می‌توانید به محیطی کم رقابت وارد شوید و کسب و کار خود را رشد دهید.

این زوج با اینکه بیش از ۶ ماه است که مشغول این کار شده‌اند اکنون در حال برنامه ریزی برای وارد کردن دانه‌های با کیفیت قهوه از تانزانیا و دیگر کشورهای آفریقایی به کاشغر و مناطق دیگر چین هستند.

دانه‌های قهوه آفریقا طی سال‌های اخیر به لطف «ابتکار کمربند و جاده» سهم بیشتری را در بازار چین از آن خود کرده‌اند. ابولا اخیرا ۳۰۰ کیلوگرم دانه قهوه تانزانیایی را به کاشغر وارد کرد که با موج شدیدی از بازخورد مثبت و فراتر از انتظار روبرو شده است.

 توسعه اقتصادی سریع

«عبدالکخوروف عثمان» اهل دوشنبه پایتخت تاجیکستان است و با اینکه این شهر آسیای مرکزی فقط ۶۰۰ کیلومتر با کاشغر فاصله دارد، نخستین بار است که به این شهر باستانی سفر می‌کند.

او که محو تماشای جذابیت صنایع دستی، ظروف برنزی، محصولات چوبی و ظروف سفالی زیبا در خیابان‌های کاشغر شده به شباهت باورنکردنی میان کاشغر و کشورش اشاره می‌کند.

عثمان که روزنامه نگاری از «خبرگزاری اوستا» در تاجیکستان است، تاکید کرد: صداهای طبل مثل هم هستند و همینطور عطر چایی که در هوا پیچیده.

وی می‌گوید: شین جیانگ بهتر از چیزی که تصور می‌کردم در حال توسعه است. امیدوارم در آینده محصولات بیشتری از تاجیکستان به شین جیانگ و دیگر مناطق چین صادر شود.

«گه هونگ‌لیانگ» جانشین «کمیته مدیریت منطقه آزاد تجاری کاشغر» گفت: طی هفت ماه نخست امسال، مجموع ارزش واردات و صادرات در این منطقه آزاد به ۲۱.۱۸ میلیارد یوان رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته یک رشد ۱۷۸ درصدی را نشان می‌دهد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا