تاریخی که فراموش نمی‌شود؛ فرا رسیدن سالگرد ۱۸ سپتامبر در چین

همزمان با فرا رسیدن نود و دومین حادثه ۱۸ سپتامبر یعنی آغاز تجاوز ارتش ژاپن به سرزمین چین، روز دوشنبه (۱۸ سپتامبر) آژیرهای هشدار در موزه تاریخی ۹/۱۸ (هجده نه) شهر شن یانگ استان لیائو نینگ در شرق چین به صدا در آمدند.

در ۱۸ سپتامبر ۱۹۳۱، نیروهای ژاپنی بخشی از راه آهن را در شن یانگ منفجر و ارتش چین را به انجام آن متهم کرد. با استفاده از این انفجار به عنوان بهانه، نیروهای ژاپنی در همان شب شن یانگ را بمباران کردند و تهاجم تمام عیاری را به شمال شرقی چین آغاز کردند.

برای کمک به مردم در یادآوری تاریخ، صبح روز دوشنبه کتابی حاوی ۱۴۰۷ عکس تاریخی کمیاب در شهر چانگچون، استان جیلین در شمال شرقی چین منتشر شد.

برخی از این عکس‌ها به تازگی منتشر شده‌اند که جنگ تجاوزکارانه ژاپن علیه چین از سال ۱۹۳۱ تا ۱۹۴۵ را از طریق لنز مردم ژاپن به ثبت رسانده است. این عکس‌ها، که برخی از آنها توسط سانسورچی‌های ارتش ژاپن در آن زمان مهر انتشار عمومی «مجاز نیست» خورد، مستقیماً جنایاتی را که ارتش ژاپن مرتکب شده، از جمله اشغال سرزمین چین و غارت منابع چینی، نشان می‌دهد.

۱۴ نسخه کپی از «توکیو نیچی نیچی شیمبون» ژاپنی، که عکس‌های ارتش کوانتونگ ژاپن را در راه اندازی حادثه ۱۸ سپتامبر و حمله به بخش های مختلف لیائونینگ از ۱۹ سپتامبر ۱۹۳۱ تا دسامبر ۱۹۳۱ ثبت کرده است، قرار است شواهد تاریخی و فیزیکی مهمی را برای یک مطالعه عمیق در مورد تاریخچه جنگ مقاومت خلق چین در برابر تجاوز ژاپن و همچنین حادثه ۱۸ سپتامبر موزه ارائه کند.

ژان گفت که آموزش نسل های آینده مهم است تا دانش آموزان جوان بیشتری این تاریخ را درک کنند.

مجموعه های موزه به لطف اهدای اشیاء تاریخی توسط شهروندان عادی مانند ژان گسترش یافته است.

بای یو، رئیس دفتر مدیریت مجموعه در موزه گفت: موزه به خوبی از آثار فرهنگی و اشیاء تاریخی مراقبت می کند، آنها را به دقت مطالعه می کند و ارزش ذاتی آنها را آشکار می سازد.

سیا ماتسونو، مورخ ژاپنی، یکی از مورخانی است که انتشارات با او همکاری داشته است. در سال ۲۰۱۹، ماتسونو کتابی را منتشر کرد که ارتش ژاپن را با استفاده از بمب‌های گازی در مناطق مختلف چین به تصویر می‌کشید و همچنین با همکاری انتشارات، اسناد نظامی که دستورات مربوط به بمب‌های گازی را صادر می‌کرد جمع آوری شد.

ماتسونو با اشاره به اینکه این کتاب اولین کتابی است که گزارش‌هایی در مورد جنگ گازی ژاپن در چین جمع‌آوری می‌کند، گفت که محققان، از جمله خودش، وقف کشف حقیقت تاریخی، کپی کردن مطالب مهم، و اجازه دادن به افراد بیشتری برای یادگیری و فهم آنچه اتفاق افتاده است برای درک صحیح تاریخی بوده‌اند.

یک سیاستمدار ژاپنی نیز بر اهمیت رویارویی با حقیقت تاریخی تاکید کرد. ماری کوشیبوچی، یکی از اعضای مجلس نمایندگان ژاپن، مدتهاست که متعهد شده است که از دولت ژاپن بخواهد با تاریخ روبرو شود و جنایات جنگی خود را بازتاب دهد.

کوشیبوچی با بیان اینکه دولت ژاپن اغلب از بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی برای تاکید بر قربانی بودن خود استفاده می کند، متوجه شد که این تراژدی ارتباط زیادی با تاریخ گذشته دارد که در آن ارتش ژاپن به کشورهای آسیایی از جمله چین حمله کرد و حکومت استعماری را در مناطقی که آنها مستعمره خود کردند، اجرا کرد.

کوشیبوچی با اشاره به اینکه دولت ژاپن از اعتراف به این تاریخ پرهیز کرد، به گروه رسانه‌ای چین گفت که چنین اقداماتی تلاشی برای سرپوش گذاشتن یا تحریف حقیقت تاریخی است.

وی با بیان اینکه نباید اجازه جعل تاریخ داده شود، افزود: لازم است دولت ژاپن به حقایق تاریخی اعتراف کند، آنها را تأیید کند و برای دستیابی به مصالحه عذرخواهی کند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا