وقتی ارتش آمریکا می‌تواند به دریای جنوبی چین برود اما نمی‌تواند برای نجات آمریکایی‌ها به هاوایی برود!

در بدترین آتش سوزی یک قرن اخیر در هاوایی تا کنون بیش از ۱۰۰ نفر کشته و هزار نفر ناپدید شده‌اند. بسیاری از ساکنان محلی همه چیز خود را از دست داده‌اند و حتی برخی از مردم برای فرار از آتش مجبور شدند به اقیانوس آرام بپرند. خسارت ناشی از آتش سوزی به بهشت تعطیلات هاوایی کمتر از حمله ژاپن به «پرل هاربر» نیست.
اما در حالی که آتش‌سوزی‌های جنگلی بیداد می‌کند، سیاستمداران در واشنگتن چه می‌کنند؟
پرزیدنت بایدن طبق معمول در حال گذراندن تعطیلات در کنار دریا بود و با بی‌تفاوتی به سوال خبرنگاری درباره فاجعه هاوایی گفت: نظری ندارم!
کاخ سفید و کنگره مشغول محدود کردن سرمایه گذاری در چین، آماده شدن برای نشست «کمپ دیوید» در آخر هفته بین ایالات متحده، ژاپن و کره جنوبی، تماشای جنگ روسیه و اوکراین از راه دور و اعلام کمک نظامی جدید ۲۰۰ میلیون دلار برای اوکراین  هستند …
نزدیک به ۶۰ هزار سرباز ارتش آمریکا در پرل هاربر، هاوایی مستقر هستند. چنین نیروی بزرگی طبیعتا یک نیروی امدادرسانی قدرتمند به حساب می‌آید. با این حال، در برابر آتشی که بی رحمانه جان و مال مردم آمریکا را می‌بلعد، ده‌ها هزار نیروی آمریکایی بی‌تفاوت ماندند! یکی از کاربران اینترنتی آمریکایی به طعنه نوشت: «ناوگان جنگی آنها می‌تواند برای تحریک چین به دریای چین جنوبی و برای تعقیب چین به آلاسکا برود، اما نمی‌تواند برای نجات آمریکایی‌ها به هاوایی برود.»
پلیس محلی و آتش نشانان در هاوایی نیز کاری نکرده‌اند. با سرایت آتش به شهر «لاهاینا»، ساکنان این شهر بلافاصله با پلیس تماس گرفتند. اما آنچه غیرمنتظره بود این بود که پلیس توصیه کرد برای در امان ماندن از آتش «به دریا بپرید».
در چین اصطلاح «آب عمیق و آتش سوزان» وجود دارد که کنایه از عمق رنجی است که مردم دچار آن شده‌اند؛ توصیفی که برای ترسیم وضعیت مصیبت‌دیدگان هاوایی می‌توان به کار برد.
بی‌تفاوتی و واکنش کند ایالات متحده نسبت به حوادث فاجعه‌بار داخلی، در مقایسه با اشتیاق این کشور برای بسیج نیروها برای «رقابت» با رقبایش تفاوتی روشن دارد. آمریکا که در سراسر جهان مشغول آتش افروزی است، قادر نیست آتش خود را خاموش کند. این یک طنز بزرگ برای ابرقدرتی است که سودای «رهبر جهانی» بودن در سر دارد!

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا