ارتباط میان سفرهای آقای «شی» به مناطق مختلف چین با توسعه با کیفیت بالا

چین توسعه با کیفیت بالا را به عنوان وظیفه اولیه خود در ساخت یک کشور سوسیالیستی مدرن در تمام ابعاد، مشخص کرده است.

«شی جین پینگ» رئیس جمهور چین زمانی توسعه با کیفیت بالا را به عنوان «گذار از تحقق رشد به تحقق رشد بهتر» معنا کرد و به این ترتیب تکامل توسعه اقتصادی کشور را از رشد سریع به تمرکز بر کیفیت، تبیین نمود.

آقای شی علاوه بر حضور فعالانه در نشست‌ها و تصویب سیاست‌ها به عنوان کسی که سمت‌های دبیرکل کمیته مرکزی حزب کمونیست و ریاست کمیسیون مرکزی نظامی را نیز دارد، توسعه با کیفیت را از طریق سفرهای بازدیدش به مناطق مختلف چین پیگیری کرده و به روی جلو سوق داده است.

رهبر چین از ابتدای سال جاری میلادی چندین سفر بازدیدی به نقاط مختلف کشور انجام داده و به شرکت‌های فناوری، موسسات تحقیقاتی، پارک‌های صنعتی و مناطق حفاظت شده سر زده است؛ این بازدیدها همگی نشان دهنده نقاط کانونی مهم برای دستیابی به توسعه با کیفیت هستند.

نوآوری علمی-فناوری

به اعتقاد شی جین پینگ کلید مدرنیزاسیون چین، مدرنیزاسیون علم و فناوری است. وی طی سفرهای خود بازدیدهای متعددی از بازیگران برجسته عرصه نوآوری علمی-فناوری به عمل آورده است.

رئیس جمهور چین در ماه آوریل امسال به «شرکت خوروسازی انرژی جدید GAC Aion» که یک تولید کننده خودروهای انرژی جدید در استان «گوانگ‌دونگ» (جنوب چین) است، رفت. این استان، قطب فناوری پیشرفته چین محسوب می‌شود و میزبان غول‌های فناوری مثل «هوآوی» و «تن‌سنت» است.

شی تاکید کرد که فناوری‌های مهم در حوزه‌های کلیدی باید مبتنی بر تحقیق و توسعه مستقل باشند و همچنین خواستار حمایت بیشتر از کسب و کارهای کوچک و متوسط در تلاش‌های نوآورانه آنها شد.

وی طی سفر بازدیدی خود از استان «هه‌بی» در شمال چین پژوهشگران در یک موسسه تحقیقات فناوری الکترونیک را به دستیابی به پیشرفت مداوم در موفقیت‌های فناوری پیشرفته، تشویق کرد.

دبیرکل کمیته مرکزی حزب کمونیست طی بازدید از یک آزمایشگاه جامع فناوری 6G در استان «جیانگ‌سو» واقع (شرق چین) در ماه جولای خواستار تحقق نوآوری تمام عیار به منظور تقویت خوداتکایی و قدرت چین در دستاوردهای علمی-فناوری سطح بالا شد.

سیستم صنعتی مدرن

چین به داشتن بزرگترین و جامع‌ترین سیستم صنعتی جهان به خود می‌باید. این کشور تولیدکننده جهانی مطرح بیش از ۲۲۰ محصول صنعتی است به گونه‌ای که تمام طبقه‌بندی‌های صنعتی فهرست صنعتی سازمان ملل را داراست.

آقای شی زمانی تصریح کرد یک سیستم صنعتی مدرن ماده خام و اساس فناوری یک کشور مدرن محسوب می‌شود.

مدرنیزاسیون سیستم صنعتی یکی از جنبه‌های سفرهای بازدیدی رهبر چین به حساب می‌آید.

وی در موقعیت‌های مختلف از ابتکارهای محلی با هدف ترویج گذار سبز صنعت انرژی و توسعه تولید پیشرفته، بازدید کرده است. آقای شی در ماه ژوئن و در سفر به منطقه خودمختار مغولستان داخلی که غنی از انرژی است، گفت تحقق توسعه سبز یک پیش نیاز و بسیار مهم است که مغولستان داخلی گذار و به‌روزرسانی صنایع انرژی سنتی را ترویج داده، انرژی سبز را تقویت کرده و خود را به یک پایگاه کلیدی انرژی ملی تبدیل کند.

رئیس جمهور چین در سفر ماه جولای خود به استان «سی‌چوان» در جنوب غربی این کشور خواستار ایجاد یک سیستم انرژی جدید برای توسعه تکمیلیِ منابع متنوع انرژی مانند آبی، بادی، خورشیدی، هیدروژنی و گاز طبیعی شد.

وی در استان‌های گوانگ‌دونگ و جیانگ‌سو خواستار پیشرفت پایه‌های صنعتی، مدرن شدن زنجیره‌های صنعتی و رشد بیش از پیش صنایع نوظهور راهبردی شد.

شی جین پینگ همچنین تاکید کرد که مدرنیزاسیون چین نباید مسیری را طی کند که منتهی به حاشیه رفتن اقتصاد واقعی شود و خواستار تسریع تلاش‌ها برای توسعه یک سیستم صنعتی مدرن که از حمایت اقتصاد واقعی برخوردار است، شد.

حفاظت اکولوژیکی

رهبر چین در یک کنفرانس ملی درباره حفاظت اکولوژیکی و زیست محیطی که ماه گذشته برگزار شد بر اهمیت حمایت از توسعه با کیفیت بالا به وسیله یک محیط اکولوژیکی با کیفیت بالا تاکید کرد. وی همچنین لزوم تسریع پیشبرد مدرنیزاسیون با مشخصه هماهنگی میان انسان و طبیعت را خاطرنشان ساخت.

آقای شی عمیقا نگران حفاظت اکولوژیکی و حفظ آثار باستانی «حوضه آبریز رود زرد» است. او طی سفر ماه مه خود به استان‌های «شان‌شی» و «شاآن‌شی» گفت تمام استان‌ها و مناطق درون حوضه آبریز رود زرد باید حفاظت از اکولوژی حوضه آبریز رود زرد را به عنوان خط مبنا در طراحی توسعه و ترویج توسعه با کیفیت بالای خود مدنظر قرار دهند و باید از انجام اقداماتی که منجر به حفاظت اکولوژیکی حوضه آبریز رود زرد نمی‌شود، خودداری ورزند.

رهبر چین حین سفر به بزرگترین منطقه حفاظت شده کرنای کشور در استان گوانگ‌دونگ، از جنگل‌های کرنا به عنوان گنج‌های ملی یاد کرد و گفت حفاظت از این گیاهان باید به طور حداکثری باشد.

شی جین پینگ در سفر به مغولستان داخلی از یک پروژه جنگل‌کاری دیدن کرد و خواستار تلاش‌های مداوم برای جلوگیری و کنترل بیابان‌سازی شد و آن را یک ماموریت تاریخی طولانی مدت توصیف کرد.

در حال حاضر چین دارای بزرگترین ناحیه جنگلی کاشته شده در جهان است و نرخ پوشش جنگلی آن از ۱۲ درصد در اوایل دهه ۸۰ میلادی به ۲۴.۰۲ درصد در سال ۲۰۲۲ افزایش یافته است.

آقای شی در این باره تاکید کرد: ما باید به تحقق توسعه سبز ادامه دهیم، تلاش‌های خستگی ناپذیری در طول نسل‌ها برای ساخت یک چین زیبا انجام دهیم و به حفظ دهکده جهانی خود کمک کنیم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا