سیاه‌نمایی خودروهای برقی چین توسط آمریکا به چه معناست؟

دو کمیته مجلس نمایندگان ایالات متحده روز جمعه ۲۱ جولای (۳۰ تیر) اعلام کردند درباره شراکت میان کمپانی آمریکایی «فورد موتور» و شرکت باتری‌سازی چینی «نینگ‌ده تایمز» (CATL) تحقیق خواهند کرد و به ارزیابی «ریسک‌های احتمالی» مشارکت چین در صنایع کلیدی می‌پردازند.

از زمانی که شرکت فورد در ماه فوریه امسال اعلام کرد قصد دارد ۳.۵ میلیارد دلار برای ساخت یک کارخانه تولید باتری در میشیگان هزینه و از فناوری‌های مرتبط شرکت چینی CATL، مطرح‌ترین کارخانه باتری جهان، استفاده کند، سیاستمداران ضدچینی در ایالات متحده خواستار برچیده شدن تمام قطعات چینی از کارخانه فورد شدند.

علت اینکه شرکت‌های آمریکایی مانند فورد همکاری با شرکت‌های چینی را انتخاب کرده‌اند احتمالا به همان دلیلی است که در گزارش «نیویورک تایمز» آمده است؛ به جز چین، برای تمام کشورها خوداتکایی در زنجیره تامین باتری تقریبا غیرممکن است. بنا بر این شرکت‌های سراسر جهان به دنبال برقراری شراکت با تولیدکنندگان چینی خواهند بود.

اما در حال حاضر برخی افراد در ایالات متحده و غرب نه فقط در حوزه خودروهای برقی بلکه تقریبا در تمامی جهاتی که به صنایع های‌تک و فناوری‌های پیشرفته آینده مربوط می‌شود، دیدگاه رقابتی بشدت ناسالم و غیرمنصفانه در قبال چین دارند.

به اعتقاد برخی میزان توسعه صنعت خودروسازی فشارسنج پیشرفت صنعتی شدن یک کشور محسوب می‌شود. مزایای کنونی چین در حوزه خودروهای برقی تجلی روشن ظرفیت تولید صنعتی چین و سطح صنعتی شدن این کشور است. این امر همچنین نتیجه اهمیت سطح بالای دولت و شرکت‌های چینی به حفاظت از محیط زیست و اقتصاد کم‌کربن به حساب می‌آید.

اما تاسف آور است که برخی سیاستمداران در ایالات متحده و غرب این منطق اساسی را درک نمی‌کنند. آنها همواره اشتباه عمل می‌کنند و سعی دارند با تخریب این صنایع پیشرو در چین، از توسعه این کشور جلوگیری کنند. نتیجه این شده که این صنایع نه تنها شکست نخورده‌اند بلکه در حال قدرتمندتر شدن هستند و صنایع سودمند تازه یکی پس از دیگری ظهور یافته‌اند. یکی دیگر از پیامدهای روشن سرکوب شرکت‌های چینی در حوزه خودروهای برقی آسیب جدی به تلاش‌های جهانی به منظور مبارزه با تغییرات اقلیمی است.

به باور بسیاری از تحلیلگران احتمال زیادی وجود دارد که ایالات متحده تدابیر محدودکننده مرتبط به اجرا بگذارد. ما هیچگاه هیچ توهمی درباره دیدگاه سیاستمداران ضدچین در کنگره نداشته‌ایم. ما معتقدیم که شرکت‌های مرتبط ما نیز ارزیابی‌ها و تدابیر کافی انجام درباره ریسک‌های سیاسی که بروز کرده، انجام خواهند داد.

در عین حال، مایلیم خاطرنشان کنیم اگر واشنگتن خواستار «تضمین برتری‌های خود» با سرکوب تمام پیشرفت‌های فناوری در چین باشد، در ورطه خودآزاری بی‌پایان سقوط خواهد کرد. همچنین آمریکا باید بداند ایده تکبرآمیز «بازگرداندن چین به عصر حجر» و «چین فقط اجازه دارد پیراهن و جوراب تولید کند»، احقمانه‌تر از گذشته شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا