نگاهی به ادعاهای پوچ واشنگتن؛ آمریکا از فریب دادن چین دست بردارد

ایالات متحده طی چند روز گذشته ناگهان از دستاویز همیشگی خود برای داغ کردن موضوعات مرتبط با چین استفاده و این بار ادعای هکرهای چینی را مطرح کرده است. سخنگوی «شورای امنیت ملی کاخ سفید» مدعی شد که مقامات آمریکایی متوجه شده‌اند که هکرهای مستقر در چین از نقاط ضعف سرویس کلاود (ابری) مایکروسافت برای نفوذ در حساب‌های ایمیل در ایالات متحده استفاده کرده‌اند. سپس آنها مایکروسافت را مطلع ساخته‌اند و به اجرای برنامه ردیابی و تحقیقات پراخته است.

این موضوع به شکل گسترده‌ای توسط رسانه‌های آمریکایی پوشش داده شد و هیاهوی فراوانی به راه انداخت. متعاقب آن، مقامات ناشناس آمریکایی به میدان آمدند و گفتند نمی‌توانند قضاوت کنند که آیا این قضیه واقعا مرتبط به چین هست یا خیر! این نشان‌دهنده حس گناه آنهاست زیرا هرگز قادر به ارائه مدرک نبوده‌اند.
آنها همواره مخفیانه به سیاه‌نمایی چین اقدام می‌کنند و بعدا عقب می‌نشینند و سعی می‌کنند از اقدامات تلافی‌جویانه احتمالی چین،‌ اجتناب ورزند. ایالات متحده آنقدر در اجرای این روند و تکنیک مهارت یافته که می‌تواند با چشمان بسته هم انجام دهد.

بیایید نگاهی به منبع اولیه این خبر بیاندازیم که شورای امنیت ملی کاخ سفید است. امروزه در ایالات متحده و کشورهای غربی  هر کسی می‌تواند تصور کند که منظور از عبارت «امنیت ملی» به چه چیز دلالت دارد. در گذشته، چنین اخباری اغلب توسط «آژانس امنیت ملی ایالات متحده» منتشر می‌شد، که در اصل فرماندهی سایبری آمریکا و بزرگترین سازمان هکری جهان محسوب می‌شود. این بار، خبر مذکور توسط شورای امنیت ملی کاخ سفید منتشر شد اما تغییری در این حقیقت نداد که ایالات متحده مشغول تکنیک «دزدی است که فریاد می‌زند دزد را بگیرید»، است.

حالا بیایید به زمان‌بندی آمریکا برای انتشار این ادعا نگاهی بیاندازیم. گفته شده که ایمیل‌های هک‌شده مربوط به «جینا ریموندو» وزیر بازرگانی ایالات متحده هستند. وزارت بازرگانی چین ۱۳ جولای (۲۲ تیر) اعلام کرد که در خصوص سفر ریموندو به چین با طرف آمریکایی در تماس بوده و در عین حال خواستار لغو تحریم‌های یکجانبه ایالات متحده علیه شرکت‌های چینی شد. به عبارت دیگر، حداقل ریموندو قرار بود به چین سفر کند. آیا  این تصادفی است که ایالات متحده ناگهان این بار از اقدام یک هکر چینی پرده بر می‌دارد؟ بر اساس رویکرد همیشگی طرف آمریکایی، این احتمال وجود دارد که آنها از این موضوع به عنوان ابزاری برای گرفتن دست برتر در افکار عمومی و یک کارت چانه‌زنی برای مذاکرات مربوط به سفر ریموندو به چین استفاده کنند.
درست قبل از سفر ماه ژوئنِ «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به چین، ایالات متحده دور دیگری از ادعاها درباره «رویدادهای هک چینی» را مطرح کرد. کل فرآیند تقریبا شبیه این بار است. اما بار قبلی ادعا شد که هکرهای چینی در حال هدف گرفتن زیرساخت حیاتی آمریکا و به دنبال توسعه توانمندی‌هایی بودند که بتواند زیرساخت ارتباطات حیاتی میان ایالات متحده و منطقه آسیا را طی بحران‌های آتی مختل کند. این بار ادعا شد که هکرهای چینی به آدرس‌های ایمیل نفوذ کرده و همچنین گفته شد که این حمله سایبری در ماه ژوئن کشف شده است!
اگر ما ادعاهای چند سال اخیر آمریکا درباره «هکرهای چینی» را بررسی کنیم می‌بینیم که یک الگوی عمومی وجود دارد. این وقایع معمولا در برهه‌های حساس در روابط چین-ایالات متحده اتفاق می‌افتند و با دوره‌ای از «عدم پیشرفت» در موضوعات مرتبط با چین در آمریکا همزمان می‌شوند.

بنا بر این، «هکرهای چینی» یا «جاسوسان چینی»  در موقع مناسب ایجاد می‌شوند تا جای خالی را پر کنند. خواه اینها هکر باشند یا جاسوس، ایالات متحده در این زمینه استاد است و می‌داند اثبات یا عدم اثبات چنین سیاه‌نمایی دشوار است. فقط این اقدام برای دیگران دردسر  می‌تراشد و این هدف مورد نظر واشنگتن است.
رابطه کنونی چین-ایالات متحده در مقطعی حیاتی، حساس و نامطمئن قرار دارد. تماس سطح‌بالا میان دو کشور نسبتا بسرعت در حال احیاست. با این وجود، بادهای غیرموافق و جریان‌های مخالفی که از طرف آمریکایی ظاهر می‌شوند به شکل زیادی با پیشرفت مثبت ناشی از تماس‌ها، تداخل ایجاد می‌کنند.
«وانگ یی» مدیر دفتر کمیسیون امور خارجی حزب کمونیست چین پنجشنبه ۱۳ جولای (۲۲ تیر) با «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده در حاشیه نشست وزرای خارجه «آسه‌آن» در جاکارتا پایتخت اندونزی دیدار داشت.
این دومین دیدار میان دو طرف در یک ماه گذشته محسوب می‌شود. «جان کری» نماینده ویژه ریاست جمهوری آمریکا در امور تغییرات آب و هوایی و «جینا ریموندو» وزیر بازرگانی نیز قرار است در آینده نزدیک به چین سفر کنند.
این تحولات انتظارات در جامعه بین‌المللی درباره یک چرخش در روابط چین-ایالات متحده را بالا برده است. چین همواره نگرشی باز و مثبت در قبال چنین تماس‌ها و تبادلاتی  داشته اما ما به ایالات متحده توصیه می‌کنیم از روش‌های نادرست دست بردارد در غیر این صورت نه تنها سیلی می‌خورد بلکه فرصت بازگشت روابط ایالات متحده-چین به یک مسیر سالم و با ثبات را نیز خراب می‌کند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا