هدف دوگانه کربنی چین عامل شکوفاییِ بخش ذخیره انرژی

هدف کربن دوگانه چین و سیاست‌های هدفمند این کشور، شرایط را مساعد کرده و کسب و کار ذخیره انرژی را قادر ساخته در میانه رقابت بازاری سریعا در حال تغییر و تحول به شکوفایی برسد.

چین با سرمشق قرار دادن اهداف اوج انتشار کربن و کربن خنثی، فعالانه در حال پیشبرد استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر است به گونه‌ای که ذخیره انرژی نقشی اساسی در آن ایفاء می‌کند.

با توجه به آنکه چین سیاست حمایت از این بخش را تشدید کرده، شمار روزافزونی از شرکت‌های چینی خود را به این کاروان رسانده تا طرح‌های تجاری خود را به سوی ذخیره انرژی متمایل کنند و در بازار پرسود آن به رقابت بپردازند. لازم به ذکر است که پیش بینی می‌شود دامنه این صنعت تا سال ۲۰۲۵ از یک تریلیون یوان (۱۳۸.۳۹ میلیارد دلار) عبور کند.

شمار زیادی از شرکت‌های فعال در صنعت انرژی‌های جدید بر اساس همکاری با دولت‌های محلی اقداماتی را برای افزایش سرمایه گذاری در حوزه ذخیره انرژی در سراسر کشور انجام داده‌اند.

شرکت فرعی کاملا تحت تملیکِ «چاینا تیان‌یینگ» که در حوزه صنعت محیط زیست فعال است اخیرا اعلام کرد قصد دارد یک پروژه ذخیره انرژی ۱۰۰ مگاوات ساعتی را در بخش «هوای‌لای» استان «هه‌بی» با همکاری با دولت محلی بسازد.

شرکت خودروساز برقی «بی وای دی» و شرکت تولید باتری خودروی «امپرکس» نیز اعلام کردند سرمایه گذاری خود در بخش ذخیره انرژی را با مشارکت دولت‌های محلی در استان «گوانگ‌دونگ» در جنوب چین، افزایش می‌دهند. شرکت آمریکایی خودروسازی «تسلا» نیز چند ماه قبل اعلام کرد قصد دارد یک «اَبَرکارخانه» برای ذخیره انرژی در شانگهای احداث کند.

بر اساس نظر تحلیلگران، چشم اندازهای بازار نوید بخش که از پشتوانه سیاستی برخوردارند، به عنوان نیروی پیش برنده شرکت‌های انرژی جدید و کسب و کارهای با کفایت عمل می‌کنند چرا که آنها در مسیر نوظهور بخش ذخیره انرژی به رقابت می‌پردازند.

طبق داده‌های «انجمن صنعتی منابع برق چین» در حال حاضر، حدود ۹۰ هزار بنگاه ثبت شده در صنعت ذخیره انرژی مشغول فعالیت هستند.

بر اساس اعلام «سازمان ملی انرژی» بخش ذخیره انرژی چین منهای ذخیره برق‌آبی، در سال ۲۰۲۵ وارد مرحله توسعه گسترده خواهد شد. ماه گذشته، نهاد برنامه‌ریز ارشد اقتصادی چین اعلام کرد از مشارکت این نوع از تاسیسات ذخیره انرژی با هدف کاهش فشار بر سیستم برق طی دوره‌های اوج مصرف، حمایت می‌کند.

«وانگ جه‌شن» یک مقام انجمن صنعتی منابع برق چین در همین رابطه اعلام کرد، پیش بینی  می‌شود تعداد ایستگاه‌های برق ذخیره انرژی با توجه به سیاست‌های ذخیره انرژی سریعا افزایش یابند.

طبق گفته وانگ اندازه بازار ذخیره انرژی چین در سال ۲۰۲۵ به ۷۰ گیگاوات می‌رسد که در مقایسه با ۱۵ گیگاوات در سال ۲۰۲۰ افزایشی انفجاری محسوب می‌شود.

«سونگ های‌لیانگ» رئیس هیات مدیره و مدیرعامل «شرکت گروه مهندی انرژی چین» اعلام کرد، چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به اوج انتشار آلاینده‌های کربنی خود برسد و تا ۲۰۶۰ نیز هدف خنثی سازی کربن خود را محقق کند. با نظر داشت این اهداف، چین انقلاب انرژی را به پیش خواهد برد، ساخت سیستم‌های انرژی جدید را سرعت می‌بخشد و حمایت از توسعه سریع بخش ذخیره انرژی را افزایش می‌دهد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا