افزایش محبوبیت چین در میان گردشگران خارجی با گسترش سیاست‌های گشایش

اداره ملی مهاجرت (NIA) در روز چهارشنبه ۱۶ جولای (۲۵ تیر) اعلام کرد چین طی نیمه نخست سال ۲۰۲۵، تعداد ۳۸.۰۵۳ میلیون مورد عبور مرزی توسط اتباع خارجی ثبت کرده که در مقایسه با ۶ ماه اول سال گذشته، ۳۰.۲ درصد افزایش داشته است.

بر اساس اعلام NIA، از این تعداد سفر، ۱۳.۶۴ میلیون مورد ورود بدون ویزا توسط اتباع خارجی به چین انجام شده که ۷۱.۲ درصد از کل ورودی‌های خارجی را شامل می‌شود و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۳.۹ درصد رشد داشته است. این آمار بیانگر افزایش جذابیت چین به عنوان مقصدی محبوب برای گردشگران خارجی است، چرا که این کشور همچنان به گسترش سیاست‌های درهای باز، به‌ویژه معافیت از ویزا، ادامه می‌دهد.

طی نیمه اول سال جاری میلادی، چین اجرای سیاست بدون ویزا را برای گروه‌های گردشگری کشورهای آسه‌آن که وارد منطقه شی‌شوانگ‌بانا در استان یون‌نان واقع در جنوب غرب چین می‌شوند، آغاز کرد.

این اداره همچنین اعلام کرد که اندونزی به ‌تازگی به فهرست کشورهای مشمول سیاست ۲۴۰ ساعته ترانزیت بدون ویزا چین افزوده شده است. نهاد متولی امور مهاجرت با همکاری نهادهای مسئول، فعالانه در جهت تسهیل امور پرداخت، اقامت و حمل‌ونقل برای اتباع خارجی اقدام کرده و به‌طور موثر سفرهای بین‌مرزی و همکاری‌های اقتصادی را تقویت کرده است.

در نتیجه سیاست‌های رو به گسترش بدون ویزا در چین، تعداد بیشتری از اتباع خارجی اکنون امکان ورود بدون ویزا به این کشور را دارند.

بر اساس گزارش گروه رسانه‌ای چین (CMG)، تا روز چهارشنبه، شمار کشورهایی که مشمول معافیت یکجانبه ویزا از سوی چین هستند به ۴۷ کشور و کشورهای مشمول معافیت ویزای ترانزیتی به ۵۵ کشور افزایش یافته است.

پیش از اعلام آمار ملی، شهرهای گردشگری اصلی چین مانند پکن و شانگهای گزارش‌های شش ‌ماهه خود را منتشر کرده‌اند که همگی از رشد قابل توجه گردشگران خارجی حکایت دارند.

طبق گزارش CMG، پکن به عنوان یکی از ورودی‌های اصلی مسافران، طی نیمه اول ۲۰۲۵ بیش از ۲.۹ میلیون سفر ورودی و خروجی توسط اتباع خارجی را ثبت کرده که معادل ۲۹ درصد از کل عبورهای مرزی بوده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۶.۵ درصد افزایش داشته است.

در همین بازه، اداره مهاجرت شانگهای نزدیک به ۲.۶ میلیون ورود خارجی را ثبت کرده که در مقایسه با بازه مشابه سال گذشته، ۴۴.۸ درصد رشد داشته است.

از این میان، بیش از ۱.۴ میلیون ورود خارجی به شانگهای بر اساس سیاست‌های ترانزیت بدون ویزا یا ۲۴۰ ساعته انجام شده که بیش از ۵۴ درصد از کل ورودی‌های خارجی این بندر را شامل می‌شود و نسبت به سال گذشته افزایش ۲۲۸ درصدی داشته است.

زک مایلوناس، شهروند یونانی که در اواخر ماه ژوئن برای مدت سه هفته از چین دیدن کرد، در گفت‌وگو با روزنامه گلوبال تایمز گفت که سیاست بدون ویزا را نشانه‌ای از بازتر شدن چین به روی جهان می‌داند.

مایلوناس با اشاره به اینکه قطعا با خانواده‌اش به شانگهای بازمی‌گردد، گفت: شانگهای من را شگفت‌زده کرد؛ در مقایسه با آن، همه شهرهای بزرگ دیگر کم‌رنگ به نظر می‌رسند. فکر می‌کنم این شهر نشان می‌دهد که چین از بسیاری لحاظ از اروپا پیشرفته‌تر است.

گابریل فیشر، مشاور امور اروپایی رئیس حزب سوسیال دموکراسی اسلواکی، نیز به گلوبال تایمز گفت: خیلی دوست دارم خانواده‌ام را برای سفر به چین بیاورم، چون همیشه تنها سفر می‌کنم و همکارانم نیز بیشتر سفرهای کاری دارند. دلم می‌خواهد برای تعطیلات به چین بیایم و از طبیعت زیبای آن لذت ببرم. او در ماه ژوئیه به چین سفر کرده بود.

فیشر با اشاره به سفر شخصی خود به چین، گزارش‌های یک‌طرفه و دیرینه برخی رسانه‌های غربی در مورد چین را رد کرد.

وی تاکید کرد: تجربه مستقیم از یک کشور، ورود به آن، شناخت فرهنگ و دیدار با مردم بسیار مهم است… نمی‌توانیم نحوه پوشش رسانه‌ها از دیگر کشورها را کنترل کنیم، اما با سفر می‌توانیم نگاه خود را گسترش دهیم. به همین دلیل به همه توصیه می‌کنم از چین دیدن کنند، الهام بگیرند و با آگاهی بیشتری به خانه بازگردند.

تام فیرون، تبعه استرالیا که چندین بار به چین سفر کرده و آخرین بار در آوریل امسال بوده، یکی دیگر از کسانی است که مستقیما از سیاست بدون ویزای چین بهره‌مند شده است.

وی گفت: «ما معمولا هر سال برای دیدار خانواده به چین سفر می‌کنیم و مثل بیشتر سفرهای بین‌المللی، گرفتن ویزا می‌تواند فشار و عدم اطمینان ایجاد کند. اکنون که فرآیند آسان‌تر شده، بسیار خوشحال هستم.

یانگ جین‌سونگ، پژوهشگر آکادمی گردشگری چین، روز چهارشنبه به گلوبال تایمز گفت افزایش قابل توجه گردشگران خارجی طی نیمه اول سال نشان‌دهنده ادامه سیاست گشایش چین، به ‌ویژه از طریق اجرای تدریجی سیاست‌های بدون ویزاست.

این پژوهشگر اظهار کرد: گردشگری ورودی فقط به معنای افزایش شمار بازدیدکنندگان نیست بلکه باعث رشد مصرف در بخش‌های مختلف می‌شود. هزینه برای غذا، اقامت، حمل‌ونقل، گشت‌وگذار، خرید و سرگرمی، به‌ شکلی موثر صنایع مرتبط را تقویت کرده و مزایای اقتصادی قابل توجهی در پی دارد.

یانگ با استناد به عملکرد نیمه اول سال تاکید کرد که دلایل زیادی برای انتظار رشد پایدار گردشگری ورودی در نیمه دوم سال وجود دارد.

وی گفت: با ادامه روند گشایش چین و بهبود زیرساخت‌های گردشگری و خدمات بین‌المللی، پیش‌بینی می‌شود که افراد بیشتری چین را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا