سیلاب مرگبار تگزاس؛ زنگ خطر حکمرانی اشتباه برای مردم آمریکا
زمانی که دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده در همان اولین روز شروع دولت خود در ۲۱ ژانویه ۲۰۲۵، دستور خروج دوباره آمریکا از پیمان آب و هوایی پاریس را امضا می کرد، شاید هرگز به این فکر نکرده بود که بلایای طبیعی ناشی از بی توجهی کشورها به بهبود شرایط اقلیمی جهان، تنها متوجه کشورها و ملت های دیگر نخواهد شد و ممکن است در آینده ای نه چندان دور، فاجعه ای نظیر سیلاب مرگبار تگزاس را بدنبال داشته باشد؛ سیلابی که دست کم ۱۱۰ نفر را به کام مرگ کشانده و بیش از ۱۷۰ نفر هم مفقود برجای گذشته و مردم آمریکا در بُهت و اندوه فرو برده است.
ترامپ با نادیده گرفتن پیمان ها و تعهدات بین المللی و با غوطه ور شدن در دریایی از ایده های خصمانه علیه برخی کشورها و رویاپردازی و توهم رشد و ارتقای آمریکا از طریق مانع تراشی دربرابر پیشرفت و توسعه دیگر کشورها، عملا مسائل و مشکلات فراوان داخلی کشور خود نظیر شرایط نامطلوب اقتصادی، افزایش بیکاری، خشونت و سرکوب نظامی مردم معترض به قانون ضدمهاجران در لس آنجلس و وضعیت نامطلوب سازمان ها ونهادهای مدیریت بحران را فراموش کرده است.
بر اساس گفته خود رسانه ها و کارشناسان آمریکایی، تلفات سنگین سیل اخیر در تگزاس نتیجه عملکرد ضعیف دستگاه های مدیریت بحران و یا ناکارآمدی سامانه های هشدار و دیگر سامانه های مرتبط با مدیریت بحران بوده است.
شبکه خبری سی ان ان آمریکا در گزارشی با عنوان ” فاجعه سیل تگزاس: سوالات جدی درباره کوتاهی مسئولان” ، به وجود نقص های فراوانی در سیستم مدیریت بحران تگزاس به عنوان یکی از ایالات آمریکا پرداخته و به نقل از کارش
بخش قابل توجهی از وقت، انرژی و حتی بودجه دولت ترامپ صرف جلسات و رفت و آمدها و تشریفات فراوان برای تصمیم گیری های درباره وضع تعرفه های تجاری علیه کشورها، به راه انداختن جنگ تجاری علیه چین، شعارهای نمایشی بیهوده و بی ثمر برای ایجاد صلح در خاورمیانه، حمله نظامی غیرقانونی به تاسیسات هسته ای صلح آمیز ایران بدون توجه به عواقب هولناک آن، حمایت و تحریک رفتارهای به اصطلاح استقلال طلبانه برخی مناطق و … می شود و این امر باعث شده است که دولت ایالات متحده از توجه به مردم و اوضاع داخلی کشور خود به عنوان اصلی ترین وظیفه هر دولت، بازبماند.
به نظر نمی رسد مردم آمریکا از این که بخش هنگفتی از مالیات های سنگین آنها به دولت برای امور غیرمرتبط با مشکلات و گرفتاری های داخلی کشورشان از جمله تقویت زیرساخت های مرتبط با مدیریت بحران و کاهش آسیب های ناشی از بلایای طبیعی نظیر سیل مرگبار ویرانگر تگزاس صرف شود، رضایت چندانی داشته باشند.
کارولین لوویت سخنگوی کاخ سفید اخیرا به جای دلجویی و عذرخواهی از مردم به ویژه ساکنان مناطق سیل زده به دلیل ناکامی دستگاه های دولتی در کاهش تبعات سیل، گفته است «این سیل کار خدا (یک حادثه طبیعی) بود» و «تقصیر دولت نیست که سیل در این زمان رخ داد.»
طبق آمار، از ابتدای سال جاری سازمان ملی آب و هوای آمریکا دست کم ۶۰۰ کارمند و کارشناس خود را از دست داده است؛ موضوعی که می تواند تاثیر به سزایی در عملکرد این دستگاه داشته باشد.
همچنین این کشور از ابتدای سال جاری شاهد کاهش ۲۰ درصدی) حدود ۶۵۰ نفر) نیروی کار در سازمان ملی امور جوّی و اقیانوسی آمریکا و کاهش بودجه این نهاد ملی که در پیشگیری از چنین فجایعی نقش اساسی دارد، بوده است.
کاهش بودجه نهادهای عملی نظیر ناسا، بنیاد ملی علوم، و سایر نهادهای فدرال، توانایی آمریکا در پیشبینی یا جلوگیری از فجایعی مانند سیل بیسابقه تگزاس را به شدت تضعیف کرده است.
قربانی یا مفقود شدن صدها نفر تنها در جریان یک سیل آن هم در کشوری مثل آمریکا که با سر دادن شعال “اول آمریکا”، ادعا می کند که اولین کشور قدرتمند جهان است، در واقع باید زنگ خطری جدی برای مردم آمریکا باشد؛ هشداری برای مردم آمریکا که بدانند روش حکمرانی در این کشور در مسیری اشتباه قرار گرفته است؛ مسیر جنگ طلبی، یکجانبه گرایی، مداخله جویی، سلطه جویی و عدم توجه به حال و روز مردم داخل این کشور. و اگر این مسیر اشتباه اصلاح نشود، شرایط در آینده برای مردم آمریکا به مراتب خطرناک تر خواهد بود.