نظرسنجی سی‌جی‌تی‌ان: همکاری «بریکس پلاس» فصلی جدید از چندجانبه‌گرایی را می‌گشاید 

نخستین اجلاس پس از پیوستن اندونزی به‌عنوان عضو جدید و ۱۰ کشور دیگر به‌عنوان شرکای همکاری به سازوکار بریکس، توجه جهانیان را به «بریکس پلاس» جلب کرده است. براساس نظرسنجی منتشرشده از سوی شبکه سی‌جی‌تی‌ان، وابسته به رادیو و تلویزیون مرکزی چین (CMG)، ۹۱.۲ درصد از پاسخ‌دهندگان معتقدند سازوکار بریکس به نیرویی مؤثر برای تحقق جهانی چندقطبی، عادلانه و منظم و نیز جهانی‌سازی اقتصادی فراگیر و همگانی تبدیل شده است.

در سال‌های اخیر و در شرایطی که درگیری‌های منطقه‌ای و اقدامات زورگویانه تعرفه‌ای در سراسر جهان افزایش یافته، سازوکار همکاری بریکس به یکی از معدود نقاط روشن در اقتصاد جهانی بدل شده است؛ اقتصادی که با روند احیای ضعیفی مواجه بوده است. کشورهای عضو بریکس با راه‌اندازی بانک توسعه جدید و سازوکار ذخیره اضطراری، به‌طور فعال از تسویه‌حساب با ارزهای محلی و ایجاد نظام مالی مستقل حمایت کرده‌اند، و این اقدامات موجب شده است که ثمرات توسعه و فرصت‌های اقتصادی به کشورهای بیشتری در حال توسعه گسترش یابد.

در این نظرسنجی، ۹۴.۷ درصد از شرکت‌کنندگان بر این باورند که همکاری بریکس نه‌تنها وابستگی اعضا به دلار را کاهش داده، بلکه نقش و نفوذ آن‌ها را در نظام حکمرانی مالی جهانی افزایش داده است.

همچنین ۸۹.۱ درصد از پاسخ‌دهندگان این سازوکار را به دلیل ارائه تجربیات ارزشمند در توسعه اقتصاد جهانی و کمک به شکل‌گیری یک سیستم حکمرانی عادلانه‌تر و فراگیرتر تحسین کرده‌اند. افزون بر این، ۹۱.۲ درصد از پاسخ‌دهندگان انتظار دارند که بریکس به «شتاب‌دهنده‌ای» برای احیای اقتصاد جهانی و توسعه تجارت در شرایط کنونی تبدیل شود.

کشورهای عضو بریکس همچنین همکاری در حوزه‌های نوظهوری مانند فناوری‌های کم‌کربن و تجارت الکترونیک فرامرزی را تقویت کرده‌اند. در این زمینه، ۹۳.۳ درصد از پاسخ‌دهندگان معتقدند این همکاری‌ها علاوه بر کمک به بهینه‌سازی ساختار اقتصادی، مسیر عملی مؤثری برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار جهانی ارائه می‌دهد.

با گسترش اعضا، «بریکس پلاس» اکنون نزدیک به نیمی از جمعیت جهان و بیش از ۳۰ درصد از تولید ناخالص جهانی را در بر می‌گیرد. این گروه بیش از ۵۰ درصد از رشد اقتصاد جهانی را به خود اختصاص داده و بر اساس شاخص برابری قدرت خرید، حجم اقتصادی آن از کشورهای گروه هفت (G7) نیز پیشی گرفته است. بریکس پلاس امروز به یک سازوکار مهم همکاری چندجانبه برای اقتصادهای نوظهور و کشورهای «جنوب جهانی» تبدیل شده است.

نتایج نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد که ۸۸.۹ درصد از پاسخ‌دهندگان معتقدند نفوذ بریکس در حال گسترش است؛ ۸۹.۱ درصد بر این باورند که این روند به پیشبرد نظام حکمرانی جهانی به سوی دموکراسی و عدالت بیشتر کمک خواهد کرد؛ و ۹۱.۷ درصد نیز تأکید دارند که بریکس با پایبندی به روحیه گشودگی، فراگیری، همکاری و منافع مشترک، الگویی مؤثر برای ساخت نظم بین‌المللی عادلانه‌تر، دموکراتیک‌تر و عقلانی‌تر ارائه داده است.

از ترویج روحیه گشودگی و همکاری و منافع مشترک، تا شکل‌گیری «روابط چهارگانه مشارکتی» بین اعضای بریکس؛ و از ارائه مدل نوآورانه «بریکس پلاس» تا حمایت از گسترش عضویت در این سازوکار، چین همواره در کنار دیگر اعضا در جهت موفقیت متقابل تلاش کرده است. در همین راستا، ۹۰.۴ درصد از پاسخ‌دهندگان اقدامات چین را مثبت ارزیابی کرده و خواستار آن شده‌اند که این کشور تجربه‌ها و فرصت‌های بیشتری را برای پیشرفت کشورهای بازار نوظهور و «جنوب جهانی» فراهم کند.

این نظرسنجی در پلتفرم‌های انگلیسی، اسپانیایی، فرانسوی، عربی و روسی سی‌جی‌تی‌ان منتشر شد و ظرف ۲۴ ساعت، ۶۵۴۱ کاربر بین‌المللی در آن شرکت کرده و دیدگاه‌های خود را بیان کرده‌اند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا