نتایج یک نظرسنجی درباره عملکرد ترامپ پس از ۱۰۰ روز ریاست جمهوری آمریکا
برای بررسی ارزیابی جهان و نظرات مردم آمریکا در مورد عملکرد دولت ترامپ در دوره جدید ریاست جمهوری او، شبکه تلویزیونی سی جی تی اِن رادیو و تلویزیون مرکزی چین با همکاری دانشگاه ژن مین چین، از طریق موسسه تحقیقات ارتباطات بین المللی عصر جدید، در ماه های فوریه و آوریل سال جاری نظرسنجی هایی را در میان ۱۵ هزار و ۹۴۷ نفر از ۳۸ کشور جهان انجام داد که نتایج آن به شرح زیر است:
ارزیابی شرکت کنندگان آمریکایی از عملکرد دولت ترامپ:
۴۸.۹ درصد از شرکت کنندگان آمریکایی از عملکرد دولت ترامپ از زمان آغاز به کار او تاکنون ناراضی هستند.
۶۰.۴ درصد از آنان معتقدند سیاستهای اقتصادی داخلی منجر به افزایش قیمت ها شده است.
۵۴ درصد از سیاست های ترامپ در مورد نرخ بهره انتقاد کردند.
۴۳.۱ درصد پیش بینی می کنند وضعیت اقتصادی آمریکا در سه ماه آینده ممکن است بدتر شود.
۴۷.۵ درصد معتقدند آمریکا در «مسیر اشتباه» حرکت میکند.
۶۲.۳ درصد از شرکت کنندگان حزب دموکرات نسبت به آینده آمریکا نگرانی عمیق خود را ابراز کردند.
ارزیابی شرکت کنندگان آمریکایی از تأثیر سیاست های تعرفهای ترامپ:
۵۳.۱ درصد معتقدند سیاست «تعرفههای متقابل» به ثبات بازار سهام آسیب میزند.
۵۲ درصد معتقدند این سیاست برای کاهش هزینه مواد اولیه صنعتی مفید نیست.
۴۹.۴درصد معتقدند این سیاست صادرات محصولات کشاورزی را تحت تأثیر قرار میدهد.
۴۸.۱درصد می گویند این سیاست هزینه خانوارها را افزایش میدهد.
۴۳.۷درصد نگران هستند این سیاست باعث «کاهش ارزش» حقوق بازنشستگی آنان شود.
ارزیابی شرکت کنندگان سایر کشورها از سیاستهای تعرفه ای و تجاری ترامپ:
۷۴.۲ درصد از شرکت کنندگان بین المللی معتقدند سیاست های تعرفهای آمریکا توسعه اقتصادی کشورشان را به شدت مختل میکند که این رقم طی دو ماه ۱۶.۳ درصد افزایش یافته است.
پاسخدهندگان از عربستان سعودی و صربستان بیشترین افزایش را در ارزیابی منفی از سیاستهای تعرفهای آمریکا داشتند که هر دو ۲۸.۵ درصد افزایش داشته است. پس از آنها، شهروندان یونان و شیلی با ۲۶ درصد، اندونزی ۲۴ درصد، و مالزی، اسرائیل، استرالیا، سنگاپور، فیلیپین، نیجریه، پرتغال، پاکستان و آفریقای جنوبی بیش از ۲۰ درصد افزایش نشان داده اند.
در کشورهای آسیب دیده از تعرفهها مانند ویتنام، فیلیپین، تایلند، اندونزی و مالزی، ۶۰.۲ درصد از پاسخدهندگان معتقدند «تشدید کنترل صادرات و تحریمهای یکجانبه» به توسعه کشورشان آسیب می رساند که این رقم طی دو ماه ۱۵.۵ درصد افزایش یافته است. ۶۹.۴ درصد با «محدود کردن سرمایهگذاری شرکتهای فناوری خارجی» مخالفند که این عدد طی دو ماه ۱۴.۳ درصد افزایش یافته است. ۶۱.۵ درصد از پاسخدهندگان معتقدند «کاهش وابستگی آمریکا به واردات و زنجیره تأمین خارجی» تأثیر منفی بر کشور آنان خواهد گذاشت که این عدد طی دوماه ۱۲.۳ درصد افزایش یافته است.
ارزیابی شرکتکنندگان از اقدامات متقابل چین:
در میان ۳۸ کشور شرکت کننده در این نظرسنجی، شهروندان ۳۷ کشور از اقدامات متقابل چین حمایت کرده اند که در مجموع ۹۷.۴ درصد از تمام شرکت کنندگان را تشکیل می دهند.
از میان کشورهای در حال توسعه، درصد حمایت کنیا، مصر، ترکیه، برزیل، غنا، قزاقستان، پرو، نیجریه، مالزی، امارات، آفریقای جنوبی، عربستان سعودی و اندونزی بیش از ۷۰ درصد بوده و از این میان، کنیا با ۸۲.۵ درصد در مقام اول قرار دارد. درصد حمایت صربستان، نامیبیا، مکزیک، شیلی، پاکستان و آرژانتین نیز بالاتر از ۶۰ درصد بوده است.
در میان کشورهای توسعهیافته، بریتانیا با ۷۰.۵ درصد حمایت در میان کشورهای G7 رتبه اول را داشت و پس از آن کانادا ۶۹.۵ درصد، آلمان ۶۶ درصد و فرانسه ۶۵.۵ درصد قرار دارند.
ارزیابی جهانی از ایده «اول آمریکا»:
۶۵.۱ درصد از شرکت کنندگان معتقدند «اول آمریکا» قدرت رهبری بینالمللی آمریکا را به شدت تضعیف کرده است که این رقم طی دو ماه ۱۵.۳ درصد افزایش یافته است.
۸۷ درصد از شرکت کنندگان اهل کره جنوبی معتقدند این سیاست باعث بیتوجهی آمریکا به متحدانش میشود. ۷۰ درصد از شرکت کنندگان از کشورهای بریتانیا، آلمان، کانادا، استرالیا و ایتالیا نیز با این موضوع موافق هستند. این عدد در ایتالیا و آلمان طی دو ماه به ترتیب ۱۷ و ۱۵ درصد افزایش یافته است.
ارزیابی جهانی از آینده روابط دیپلماتیک با آمریکا:
در میان متحدان آمریکا، ۶۵.۵ درصد از شرکت کنندگان استرالیایی نسبت به آینده روابط دو کشور بدبین هستند و این عدد طی دو ماه ۲۴.۵ درصد افزایش یافته است. ۵۵ درصد از شرکت کنندگان ایتالیایی نیز نسبت به روابط ایتالیا و آمریکا بدبین هستند که این عدد طی دو ماه ۲۱.۵ درصد افزایش یافت. بیش از۷۰ درصد از پاسخدهندگان از فرانسه، آلمان، کانادا، ژاپن و کره جنوبی نیز نسبت به چشمانداز روابط کشورهای خود با آمریکا بدبین هستند. .
در میان ۲۳ کشور شرکت کننده از «جهان جنوب»، ۱۹ کشور نسبت به آینده روابط با آمریکا بدبین هستند که ۸۲.۶ درصد از کشورهای شرکت کننده در این نظرسنجی را تشکیل می دهند. آفریقای جنوبی، مصر، پرو، اندونزی و مالزی بیشترین کاهش خوشبینی را از خود نشان داده اند که از ۲۰ درصد فراتر است. عربستان سعودی، برزیل، آرژانتین، ترکیه، امارات، شیلی، غنا، مکزیک و تایلند نیز کاهش بیش از ۱۰ درصد داشته اند.