چین زنجیره تامین جهانی را با تعمیق گشایش و ارتباطات منطقه‌ای تقویت می‌کند

کارشناسان تاکید کردند با تداوم تلاش‌ها برای تقویت ارتباطات منطقه‌ای و تعمیق سیاست گشایش، چین بیش از پیش به عنوان عاملی تثبیت‌کننده در زنجیره تامین جهانی شکننده، در میان تهدیدهای ناشی از رشد حمایت‌گرایی و یکجانبه‌گرایی شناخته می‌شود.

حاضران در «نشست سالانه مجمع آسیایی بوآئو ۲۰۲۵» (BFA) که در استان «های‌نان» (جنوب چین) برگزار شد، خاطرنشان کردند که زنجیره‌های تأمین جهانی در آستانه یک نقطه عطف در مسیر بازسازی قرار دارند و در چنین شرایطی، نیاز به تقویت هرچه بیشتر پیوندها میان کشورها، به‌ویژه کشورهای «جنوب جهانی»، به ‌دلیل ضرورت مقابله با آثار تعرفه‌ای، بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.

«عاقل‌بیک ژاپاروف» رئیس سابقه کابینه وزیران جمهوری قرقیزستان بر همین ثبات زنجیره تامین در میانه یک چشم انداز جهانی متلاطم تاکید کرد. وی طی یکی از نشست‌های فرعی BFA گفت: در جهانی که مملو از عدم قطعیت است، حفظ زنجیره تامین پایدار، ضروری است.

«یاسیرو باندارا راناراجا» مدیر موسس «ابتکار کمربند و جاده سریلانکا» (BRISL) گفت: کشورهای عضو چارچوب «ابتکار کمربند و جاده» (BRI) پس از سال‌ها تلاش، با موفقیت مسیرهای تجاری ورودی و خروجی آسیا را از حالت متمرکز خارج کرده و چندین مسیر تجاری کلیدی ایجاد نموده‌اند که مهم‌ترین مراکز تجاری منطقه را به یکدیگر پیوند می‌دهد.

داده‌ها مؤید نتایج ادغام عمیق آسیا هستند. بر اساس گزارشی که در مجمع آسیایی بوآئو منتشر شد، آسیا همچنان در قلب زنجیره‌های ارزش جهانی قرار دارد و در عین حال چین نیز کماکان نقطه ثقل زنجیره‌های ارزش تولید جهانی محسوب می‌شود. طبق این گزارش، قاره آسیا در سال ۲۰۲۳، ۴۱.۱۷ درصد به تجارت جهانی کالاهای واسطه‌ای کمک کرد که بسیار بیشتر از سهم ۲۵.۵ درصدی اتحادیه اروپا بود.

این دستاورد گواهی بر تعهد تزلزل ناپذیر چین به گشایش است. این کشور مجموعه‌ای از تدابیر را برای هر چه بیشتر باز کردن درهای خود به کار گرفته و فرصت‌های اساسی برای بقیه جهان خلق کرده است.

چین از سال ۲۰۲۴، تدابیری را برای تقویت سیاست گشایش در بخش‌هایی مثل مخابرات ارزش‌افزوده و بهداشت و درمان به اجرا گذاشته است. همچنین محدودیت‌های دسترسی سرمایه‌ گذاری خارجی در بخش تولید را به طور کامل حذف کرده و تعداد محدودیت‌های دسترسی سرمایه‌گذاری خارجی در سطح ملی را از ۳۱ مورد به ۲۹ مورد کاهش داده است.

چین تا ژانویه امسال ۲۳ توافق تجارت آزاد با ۳۰ کشور یا منطقه به امضا رسانده و در عین حال به توسعه و تقویت محتوا و کیفیت این توافقات ادامه داده است.

به علاوه چین در حال تلاش برای پیشبرد اجرای «مشارکت اقتصادی جامع منطقه‌ای» (RCEP) است؛ توافقی عظیم در حوزه تجارت که حدود ۲.۳ میلیارد نفر را در بر می‌گیرد و اکنون به عنوان یکی از ارکان مهم تجارت آزاد جهانی شناخته می‌شود.

این تلاش‌ها چین را به یک مقصد جذاب برای شرکت‌های خارجی تبدیل کرده و بسیاری از آنها همچنان به تقویت حضورشان در چین تمایل دارند.

«اِوِدا توشیهیرو» عضو هیئت اجرایی AGC Inc شرکت ژاپنی تولیدکننده مواد گفت: راه اندازی کارخانه‌ها و تولید کردن در چین برای ما امری طبیعی است.

وی افزود: چین با داشتن پایگاه گسترده مشتریان در سطح جهانی، یک قطب مهم تولیدی محسوب می‌شود که شرکت ما در آن رشدی چشمگیر کرده و فرصت‌های قابل توجهی برای آن به وجود آمده است.

به طور مشابه «مارک هورن» معاون اجرایی شرکت «مرک» و رئیس «مرک چین»، در خصوص چشم‌انداز بلندمدت چین ابراز اطمینان کرد و بر ادامه همکاری با این کشور تاکید ورزید.

وی افزود: این غول فناوری آلمانی قصد دارد بیش از پیش از ظرفیت عظیم نیروی انسانی چین بهره بگیرد و استعدهای عظیم بومی را کشف کند و به کار گیرد.

همزمان با تثبیت جایگاه چین در زنجیره تامین جهانی، حاضران در نشست BFA بر ضرورت انجام تحولات بیشتری تاکید کردند. «دنیس دپو» مدیرعامل جهانی «رولاند برگر» تصریح کرد که چین باید از مدل «ساخت چین» به سوی الگوی «طراحی در چین» حرکت کند.

دپو با اشاره به افزایش پذیرش بین‌المللی شرکت‌های چینی پیشنهاد کرد که این شرکت‌ها باید بیش از پیش بر سرمایه‌گذاری‌های برون‌مرزی و تقویت همکاری با کشورهای میزبان تمرکز کنند. به گفته او، این رویکرد می‌تواند زمینه‌ساز تبدیل آن‌ها به شرکت‌هایی چندملیتی و رقابت‌پذیر در سطح جهانی شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا