روایت خبرنگار ایرانی از سفر به سرزمین “اژدهای زرد”؛ رسانه ها، پل تقویت شناخت متقابل و دوستی مردم چین و ایران
«فکر می کنم اگر تبادل هیات های رسانه ای بیشتری بین چین و ایران انجام شود و خبرنگاران بیشتری از ایران به چین و همچنین از چین به ایران سفر کنند، این اقدام می تواند به درک و شناخت متقابل مردم دو کشور نسبت به یکدیگر و در نتیجه به تقویت بیش از پیش دوستی دو ملت و تحکیم بیشتر روابط دو کشور بسیار کمک کنند»؛ این جملات، بخشی از حرفهای دل یک خبرنگار ایرانی است که اخیرا برای پوشش خبری یک رویداد سالانه مهم به پکن، پایتخت چین سفر کرده است.
در سفر جاری “مهناز عبدی”، خبرنگار روزنامه “تهران تایمز” ایران به پکن برای پوشش دو نشست مهم نشست سالانه مجلس ملی نمایندگان خلق چین و چهاردهمین کنفرانس مشورت سیاسی خلق، فرصتی فراهم شد تا او برای لحظاتی میهمان خبرنگار بخش فارسی رادیو و تلویزیون مرکزی چین(CMG ( باشد و به چند سوال در قالب مصاحبه ای در یک فضای دوستانه، پاسخ دهد.
مهناز که این روزها، سومین سفرش به چین را تجربه می کند، در این مصاحبه، علاوه بر بیان دیدگاه خود نسبت به اهمیت دو نشست یاد شده به عنوان رویداد بزرگ سیاسی که هر سال در چین برگزار می شود، از دغدغه ها و آرزوی قلبی خود برای یافتن راه هایی برای کمک به تقویت شناخت متقابل دو ملت بزرگ و متمدن چین و ایران سخن گفت؛ این که چگونه می توان زمینه هایی برای کمک به ارائه تصویری واقعی از ایران برای مردم چین و از چین برای مردم ایران ایجاد کرد و به شناخت و درک بهتر و عمیق تر دو ملت نسبت به یکدیگر با هدف تقویت پیوندهای دوستی و همکاری، کمک کرد.
«فکر می کنم اقدامی که دو دولت در این زمینه می توانند انجام بدهند، تسهیل و افزایش ارتباطات مرمی بین دو کشور است؛ به این صورت که ایرانی های بیشتری و چینی های بیشتری چه از گروه تجار و گردشگران و چه از هیات های رسانه ای بتوانند به دو کشور سفر کنند.
فکر می کنم تبادل متقابل و مستمر هیات ها و گروه های رسانه ای و خبرنگاران بین ایران و چین، بسیار مهم است. خبرنگاران می توانند از طریق قلم ها و دوبین های خود، بهترین روایت گران واقعیت ها، زیبایی ها، پیشرفت ها، فرهنگ و آداب و رسوم و … کشورهای یکدیگر به مردم کشور خود باشند و گام بزرگی در مسیر تقویت شناخت ملت دو کشور از یکدیگر به عنوان پایه و اساس مهم توسعه و تحکیم دوستی و روابط بردارند.»
مهناز همچنین اشاره کرد که لغو روادید میان دو کشور به صورت دوجانبه، می تواند تاثیر بسیار خوبی بر افزایش سفر مردم ایران در قالب سفرهای تجاری و گردشگری به چین داشته باشد.
این خبرنگار ایران در بخشی دیگر از این گفت و گو، به اهمیت دو نشست بزرگ چین و شکوه و عظمت ساختمان کنگره به عنوان محل برگزاری این نشست ها اشاره کرد و گفت: در واقع این بار سومی هست که من به کشور چین سفر می کنم و البته بار دومی هست که برای پوشش خبری دو نشست به چین آمده ام. وقتی من سیزده سال پیش به عنوان گردشگر برای اولین بار چین سفر کردم، روزی از میدان “تیان آن من” بازدید کردم و ساختمان کنگره را از بیرون دیدیم و برای ما توضیح دادند که اینجا با داشتن بیش از ۲ هزار نماینده، بزرگترین بدنه پارلمانی جهان است، من از همان موقع واقعا دلم می خواست داخل این ساختمان باشکوه را ببینم. تا اینکه این آرزو سال گذشته به حقیقت پیوست و وقتی که برای جلسه افتتاحیه دو نشست، من به همراه دیگر خبرنگاران داخلی و خارجی وارد ساختمان کنگره شدیم و شاهد ورود نمایندگان به داخل سالن محل اجلاس بودیم، واقعا من هیجان زده بودم. خیلی از نماینده ها با لباس های محلی استان های مختلف شرکت کرده بودند و برای من بسیار جالب بود.
خانم عبدی درباره اهمیت دو نشست از دیدگاه خودش گفت: فکر می کنم موضوع اصلی برای شخص خود من و از دیدگاه من، موضوع اقتصاد، و اول از همه اقتصاد داخلی خود چین است. همانطور که می دانیم، دولت چین توانست هدف گذاری خود برای رشد ۵ درصدی تولید ناخالص داخلی در سال گذشته را محقق کند. امسال هم دوست دارم بدانم که دولت چه برنامه هایی برای تحقق این رشد در سال جدید دارد. همچنین نقشی که چین در اقتصاد جهانی و در سطح بین المللی ایفا خواهد کرد، موضوعاتی هستند که برای ما جذابیت دارند.
مهناز معتقد است: مهمترین پیامی که می تواند از این رویداد بزرگ چین به جهان مخابره شود، ارائه راه حل های خردمندانه برای جهانی ناآرام است. این دو نشست در حالی برگزار می شوند که تنش های ژئوپلتیکی در دنیا خیلی تشدید شده و تصمیماتی که در این دو جلسه گرفته می شود می تواند به ایجاد یک خرد جمعی و یک ثبات برای حکمرانی در جهان کمک کند.
او همچنین در توصیف لذت سفر و گردشگری در چین می گوید: از کودکی وقتی تابلوهایی که مربوط به چین و مثلا دیوار بزرگ چین و یا کوه های چین بودند را می دیدم، برایم خیلی رؤیایی بود و همیشه آرزو داشتم که بروم و این سرزمین را ببینم. در سال ۲۰۱۳ این رویا به حقیقت پیوست و من توانستم به چین سفر کنم اما آن فقط یک سفر کوتاه بود. تا اینکه، سال گذشته من در یک برنامه چهار ماهه که توسط وزارت امور خارجه چین برای خبرنگاران از صد کشور دنیا هر سال برگزار می شود، شرکت کردم و چهار ماه در چین زندگی کردم و چند استان را بازدید کردم و آن موقع بود که می توانم بگویم عاشق این کشور و مردمش شدم. واقعا مردم چین را قابل ستایش می دانم و دلم می خواهد که خیلی از آنها یاد بگیرم.
مهناز به عنوان حسن ختام این گفت و گوی صمیمی، گفت: آرزوی من این است که روابط دو کشور بیشتر و بیشتر گسترش یابد و ایرانی های زیادی بتوانند به چین بیایند و چینی های زیادی بتوانند به ایران بیایند و ایران را ببینند و بتوانیم از یکدیگر چیزهای زیادی یاد بگیریم.