مشاوران سیاسی چین به دنبال بهبود نظام مراقبت و تقویت اقتصاد سالمندی
برخی از مشاوران سیاسی چین در آستانه اجلاس سالانه «دو نشست»، در حال آمادهسازی پیشنهادهایی هستند که هدف آنها بهبود نظام مراقبت از قشر سالمند و تقویت رونق اقتصاد سالمندی است.
خانم «هه دان» عضو «کمیته ملی کنفرانس مشورت سیاسی خلق چین» (CPPCC) و مدیر «مرکز تحقیقات جمعیت و توسعه چین» فعالانه در حال تحقیق در خصوص پیشنهادهای خاص برای بهبود نظام مراقبت از سالمندانی است که توانایی مراقبت از خود را از دست دادهاند.
تمرکز اصلی او بر تسریع به رسمیتشناختن متقابل بیمه مراقبت طولانی مدت در سطح مناطق مختلف و همچنین تقویت آموزش مهارتهای مراقبتی استوار است.
دادههای جدید «اداره ملی آمار» که ژانویه امسال منتشر شد نشان میدهد تعداد افراد ۶۰ سال و بالاتر در چین طی سال گذشته میلادی به ۳۱۰ میلیون نفر رسیده که ۲۲ درصد از کل جمعیت این کشور محسوب میشوند.
هه دان به عنوان یک پژوهشگر در حوزه جمعیت شناسی همچنین معتقد است که چالشهای واقعی پیری جمعیت چین هنوز خود را نشان نداده و سیاستهای مرتبط با پیری باید آینده نگرانه باشد.
یکی دیگر از مشاوران سیاسی به نام خانم «لیو میلین» درست مثل هه دان خواستار ارائه خدمات پزشکی باکیفیت برای سالمندان خواهد شد تا از این طریق اقتصاد سالمندی را تقویت کرده و سلامت این قشر از جامعه را تضمین کند.
به گزارش «روزنامه علم و فناوری»، لیو بر لزوم بسیج نیروهای اجتماعی بیشتر برای پشتیبانی مراقبت از سالمندان علاوه بر مجموعه تدابیر سیاستی دولت در این حوزه، تاکید کرده است.
لیو با تکیه بر تخصص خود به بررسی ویژگیهای منحصر به فرد و روشهای درمانی بیماریهای سالمندی پرداخته و در این حیطه به بهبود راهبردهای مدیریت جامع و بهینهسازی برنامههای تشخیص و درمان کمک کرده است.
«سونگ جیان» یکی از متخصصان آمار در «مرکز مطالعات جمعیت و توسعه» در «دانشگاه رنمین (خلق)چین» در مصاحبه با روزنامه «گلوبال تایمز» گفت طی برگزاری دو نشست امسال احتمالا بهبود سیاستهای حمایتی افزایش تدریجی سن بازنشستگی قانونی مورد بحث قرار میگیرد.
سن بازنشستگی قانونی برای مردان از ابتدای سال جاری میلادی تدریجا از ۶۰ سال به ۶۳ سال طی یک بازه زمانی ۱۵ ساله افزایش خواهد یافت. همچنین، سن بازنشستگی برای زنان کارمند از ۵۵ سال به ۵۸ سال و برای زنان کارگر از ۵۰ سال به ۵۵ سال افزایش مییابد.
سونگ همچنین به پتانسیل هوش مصنوعی (AI) برای تحول مراقبت از سالمندان اشاره کرد. انتظار میرود چگونگی بهره گیری از هوش مصنوعی برای تقویت مراقبت از سالمندان یکی از موضوعات اصلی دو نشست باشد.
وی گفت: توسعه قدرتمند اقتصاد سالمندی مبتنی بر هوش مصنوعی نه فقط میتواند نیازهای مصرفی سالمندان را تامین کند، رفاه این قشر از جامعه را افزایش دهد و مصرف داخلی را تقویت کند، بلکه با جبران کمبود نیروی کار، به ایجاد محرکهای اقتصادی جدید نیز کمک خواهد کرد.
به گزارش «روزنامه CPPCC»، در آستانه برگزاری اجلاس سالانه دو نشست، یک گروه تحقیقاتی موضوعی از کنفرانس مشورت سیاسی خلق چین به شانگهای رفت تا دیدگاهها و اطلاعات لازم را برای تقویت اقتصاد سالمندی جمع آوری کند.
این تیم پژوهشی معتقد است که اقتصاد سالمندی یک موتور مهم برای پیشرفت توسعه اقتصادی کیفی و یک ابزار ضروری برای تقویت اشتغال و تضمین معیشت مردم محسوب میشود.