نخست وزیر مالزی: ماهیت چین پایبندی به ارزشهای انسانی و عدالت است
آقای «انور ابراهیم» نخست وزیر مالزی اوایل نوامبر به چین سفر کرد و دیدارهای سطح بالایی با مقامات عالیرتبه این کشور انجام داد.
وی در مصاحبه اختصاصی با «رادیو و تلویزیون مرکزی چین» به روابط مستحکم چین و مالزی پرداخت و نظر خود درباره اهمیت ابتکارات مطروحه توسط «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین را بیان کرد.
نخست وزیر مالزی همچنین خاطرنشان کرد که چین مایل به درک دیگر فرهنگها و سایر ارزشها و تمدنهاست. ماهیت این کشور پایبندی به ارزشهای انسانی و عدالت است.
بخشهای از مصاحبه اختصاصی رادیو و تلویزیون مرکزی چین با نخس وزیر مالزی را میخوانید:
خبرنگار: امسال مصادف با پنجاهمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک میان چین و مالزی است. آقای نخستوزیر، چگونه معنای ضمنی و اهمیت مناسبات دوجانبه چین-الزی را غنی میکنید و با چین برای ایجاد آنچه «۵۰ سال طلایی» توصیف کردهاید، همکاری میکنید؟
انور ابراهیم: ما کماکان بر همکاری اقتصادی به ویژه در حوزه تجارت و سرمایه گذاری تمرکز خواهیم کرد. در عین حال همکاری ما باید به حوزهها و صنایع جدید توسعه یابد که شامل انرژی، فناوری سبز و فناوریهای نوظهور است؛ به دلیل اینکه چین کشوری با یک تمدن عظیم و کشور ما نیز جایی است که فرهنگها و تمدنهای چندگانه به هم پیوند خوردهاند. موضع چین کاملا مخالف حمایت گرایی، استکبار و یکجانبه گرایی است. چین از تعامل و همکاری با سایر کشورها خرسند است. چین مایل به درک دیگر فرهنگها و سایر ارزشها و تمدنهاست. ماهیت این کشور پایبندی به ارزشهای انسانی و عدالت است.
خبرنگار: شما اخیر در «هفتمین نمایشگاه بینالمللی واردات چین» (CIIE) در شانگهای شرکت کردید و در آیین گشایش پاویون مالزی حضور داشتید. نقش پلتفرمهایی مثل CIIE در کمک به ورود محصولات و خدمات مالزی به بازار عظیم چین را چگونه ارزیابی میکنید؟
انور ابراهیم: CIIE نمایشگاهی است که توسط چین برگزار میشود که نه فقط موفقیت بزرگ شرکتها و محصولات چینی را به نمایش میگذارد بلکه بستری برای کشورهای کوچکتر و محصولاتشان فراهم کرده تا به نمایش گذاشته شوند، تا مصرف کنندگان چینی بتوانند این محصولات را انتخاب و از آن حمایت کنند. این دقیقا مفهوم جامعههای با آینده مشترک برای بشریت است که «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین از آن حمایت کرده است. دولت چین از چنین پروژههایی از طریق اقدامات کاربردی پشتیبانی میکند و تمام اقشار جامعه چین، مالزی و سایر کشورها را ترغیب میکند که مشارکت داشته باشند.
خبرنگار: برداشت شما از «ابتکار توسعه جهانی»، «ابتکار امنیت جهانی» و «ابتکار تمدن جهانی» که توسط رئیس جمهور شی جین پینگ پیشنهاد شده، به ویژه اهمیت این ابتکارات در ترویج صلح جهانی و توسعه مشترک، چیست؟
انور ابراهیم: این ابتکارات سه ستون اصلی هستند. ابتکار امنیت جهانی بر حمایت متقابل به جای ارعاب، شکنجه و حتی کشتار به مانند آنچه در نوار غزه رخ داده، تاکید دارد. از لحاظ رفاه جهانی و توسعه اقتصادی ما از تقویت تجارت، سرمایه گذاری و ارائه کمک و حمایت در مواقع ضروری صحبت میکنیم. رئیس جمهور شی جین پینگ همچنین به موضوع فرهنگ و تمدن اشاره کرده است. وی گفت که ما اختلافاتی داریم اما باید به این اختلافات احترام بگذاریم وتنوع فرهنگ و تمدن را درک کنیم. ما از این موضع مثبت بسیار استقبال میکنیم. قابل ستایش است که رهبر کشور بزرگی مثل رئیس جمهور شی جین پینگ از درک و احترام متقابل برای سایر فرهنگ و تمدنها حمایت میکند.