آمریکا نباید مانع احیای صنعت تراشه جهانی باشد

با نزدیک شدن به پایان سال جاری میلادی، همکاری چین با صنعت نیمه رسانای جهانی شاهد مجموعه‌ای از تحولات مثبت است. غول‌های نیمه رسانا مثل «اینفینئون»، «ان‌اکس‌پی» و «اس‌تی‌میکروالکترونیکس» از طرح‌های خود برای تداوم توسعه حضورشان در چین از جمله راه اندازی خطوط تولید جدید یا همکاری با شرکت‌های چینی به منظور تولید تراشه خبر داده‌اند.

شرکت‌های نیمه رسانا از ژاپن و کره جنوبی همچنین تمایلشان به افزایش خرید تراشه از چین طی ماه جاری با هدف ایجاد یک زنجیره تامین قدرتمند، ابراز داشته‌اند.

به علاوه، داده‌ها نشان می‌دهد که از ژانویه تا اکتبر امسال، صادرات نیمه رسانای چین به ۹۳۱.۱۷ میلیارد یوان (۱۲۸ میلیارد دلار) رسیده و در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشدی ۲۱.۴ درصدی را به ثبت رسانده و آن را به یک نقطه مهم عملکرد کلی صادرات امسال تبدیل کرده است.

در عین حال ایالات متحده همچنین به طور متناوب در نظم عادی زنجیره تامین نیمه رسانای جهانی مداخله کرده است. وزارت بازرگانی آمریکا اوایل ماه جاری میلادی دوری جدید از کنترل‌های صادراتی بر صنعت تراشه چین را آغاز کرد.

به دنبال این اقدام، چندین رسانه خارجی افشا کردند که دولت ایالات متحده احتمالا به اجرای تدابیر محدودکننده از زوایا و ابعاد مختلف شامل محدودسازی فروش تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفته در جنوب شرقی آسیا و خاورمیانه و همچنین آغاز تحقیقات تجاری درباره نیمه رساناهای قدیمی‌تر چین، ادامه دهد. این رویکرد نگرانی‌ها و مقاومت‌هایی را در زنجیره تامین جهانی برانگیخته است.

در حالی که ایالات متحده در حال «ساخت دیوارهاست»، چین در حال «ساخت پل‌هاست.» این واقعیتی است که کشورها و شرکت‌ها در سراسر جهان با آن مواجه هستند.

با اینکه آمریکا غالبان از چین به عنوان بهانه‌ای برای تدابیر حمایت گرایانه خود استفاده می‌کند، دیگر کشورها به وضوح شاهد این وضعیت هستند: هدف اساسی ایالات متحده حفظ تسلط مطلق خود در بخش فناوری است به این معنا که حتی اگر دور همان میز می‌نشیند دیگر صندلی‌ها باید اندکی پایین‌تر باشند.

با این حال، زنجیره تامین نیمه رسانا شبیه یک موجود زنده است و شکل جهانی شده فعلی آن نتیجه رشد طبیعی است. سفر یک تراشه از مفهوم تا طراحی و توسعه، و در نهایت بسته بندی به عنوان یک محصول نهایی، متکی به هماهنگی و همکاری چندین کشور در طول زنجیره این صنعت است. تلاش برای اجرای «جدا شدن» در یک چنین سیستم به هم گره خورده‌ای ضد قوانین بازار و تضعیف کننده منافع مشترک تمام کشورهای دخیل در زنجیره صنعتی است.

گرچه آمریکا به شکلی روزافزون بر آنچه که «امنیت زنجیره تأمین» می‌خواند تأکید می‌ورزد، اما سایر کشورها و شرکت‌ها «جداسازی» همراه با حمایت گرایی را منبع واقعی خطرات دست ساز انسان می‌دانند. این همچنین توضیح می‌دهد که چرا غول‌های نیمه رسانای جهانی همچنان در حال توسعه حضور خود در چین هستند.

به غیر از پیشرفتی که صنعت نیمه هادی چین در استعدادها، فناوری و سایر زمینه‌ها داشته است، عوامل کلیدی شامل سیاست‌های پایدار چین برای گشایش و اشتیاق بالای آن برای همکاری بین‌المللی است.

در حال حاضر، از زاویه چشم انداز صنعت نیمه رسانای جهانی، آمریکا همچنان بزرگترین بازیگر این عرصه است و بیش از ۴۰ درصد سهم بازار جهانی را در اختیار دارد. ضمنا چین طی سال‌های اخیر پیشرفت زیادی کرده و انتظار می‌رود امسال ۳۰ درصد سهم بازار جهانی را از آن خود کند. این بر رابطه مجموع صفر میان چین و آمریکا دلالت نمی‌کند. در واقع، ۴۰ درصد فروش شرکت‌های تولید تجهیزات نیمه رسانای آمریکایی به چین وابسته است.

توسعه صنعت تراشه به عنوان یک صنعت شدیدا بین‌المللی به جای تقابل بسته، به همکاری باز نیازمند است. صنعت نیمه رسانای جهانی از ابتدای سال ۲۰۲۴ یک احیای قوی را با پیشرو و مقصد امیدوارکننده بودن چین برای سایر کشورها و شرکت‌های مشتاق همکاری و فرصت، تجربه کرده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا