نمایش مضحک و تکراری «پهپاد جاسوسی» چین؛ آمریکا جولانگاه توهمات غیرمنطقی

«مایکل مک‌کال» رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده سه شنبه ۱۷ دسامبر (۲۷ آذر) مدعی شد برخی پهپادهای ناشناس که بر فراز آسمان نیوجرسی و نیویورک دیده شده‌اند، «پهپادهای جاسوسی» چین هستند.

رسانه‌های آمریکا اظهارات او را «تعجب آور» توصیف کردند. مک‌کال در حالی شتابان سعی کرده به این پهپادهای ناشناس برچسب «پهپادهای جاسوسی چینی» بزند که مقامات دولت بایدن پیش از این تاکید کرده بودند که بسیاری از این هواپیماها، پهپادهای تجاری بدون آزار هستند.

به نظر می‌رسد برخی سیاستمداران ‌آمریکایی ترجیح خاصی برای احساسی کردن افراطیِ «تهدید چین» دارند.

دقیقا شبیه حادثه «بالن جاسوسی» که اوایل سال گذشته میلادی اتفاق افتاد، تازه‌ترین اتهامات علیه پهپادهای چینی از یک نسخه قدیمی پیروی می‌کند که با لفاظی‌های جدیدی به منظور سیاهنمایی چین مجددا عرضه شده است.

«بالن جاسوسی» که آمریکا با جت‌های جنگنده سرنگون کرد، این کشور را در سراسر جهان به مایه تمسخر تبدیل نمود. با گذشته یک سال، برخی سیاستمداران آمریکایی حالا با هدف چسباندن برچسب «جاسوس» به «پهپادهای چینی»، از لحنی هشدارآمیز برای برانگیختن ترس و اضطراب بیشتر درباره چین استفاده می‌کنند.

ضمنا پنتاگون، کاخ سفید و وزارت امنیت داخلی همگی اظهار داشته‌اند که این اشیاء پرنده ناشناس «هیچ منشاء خارجی» ندارند. این بار دیگر ثابت می‌کند از نظر برخی سیاستمداران ایالات متحده، تا زمانی که می‌توانند چین را بدنام کنند، نیازی نیست اتهامات «جاسوسی» بر اساس واقعیت‌ها باشند.

از «بالن جاسوس» گرفته تا «جرثقیل‌های جاسوس» … این اتهامات پوچ و بدبینانه نشان دهنده ذهنیت تحریف شده و متعصب برخی از سیاستمداران آمریکایی در تلاش برای مهار و سرکوب چین است.

طرح اتهام «پهپادهای جاسوسی چینی» همزمان با اقدام اخیر در سنای آمریکا رخ داده، که یک ماده در «قانون مجوز دفاع ملی برای سال مالی ۲۰۲۵» با هدف ایجاد سازوکارهایی برای نظارت بیشتر و ممنوعیت استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین چینی، طرح شده است. این طرح به دنبال افزودن شرکت‌های پهپادی چین به «فهرست تحت پوشش کمیسیون ارتباطات فدرال» است که از استفاده آنها در صنایع مخابراتی جلوگیری می‌کند.

شکی نیست که برخی سیاستمداران آمریکایی با ایجاد ترس مداوم از یک کشور خاص «دیگر»، به دنبال پیشبرد دستور کارهای سیاسی خود در جهت منافع شخصی‌اشان هستند. نتیجه این می‌شود که ایالات متحده نهایتا هزینه این رویکرد را می‌پردازد. آگاهان امور صنعتی آمریکا به رسانه‌ها گفتند که ۹۰ درصد آژانس‌های ایمنی عمومی در ایالات متحده و جهان در حال استفاده از پهپادهای چینی هستند.

اگر طرح فوق به تصویب برسد و استفاده از پهپادهای چینی ممنوع شود، فاجعه آمیز خواهد بود. این طرح ممنوعیت پهپادهای چینی همچنین با مخالفت گروه‌های کشاورزی ایالات متحده مواجه شده که پهپادهای چینی را بهتر، ارزانتر، توانمند‌تر و قابل اعتمادتر از گزینه‌های آمریکایی می‌دانند و معتقدند که طرح ممنوعیت کشاورزی ایالات متحده را فلج خواهد کرد.

با این حال برخی نخبگان سیاسی آمریکا نادیده گرفتن این واقعیت را برگزیده‌اند. آنچه اهمیت می‌دهند سیاه‌نمایی تمام چیزهایی است که به چین مربوط است — از بالن‌ها گرفته تا سیر و پهپاد — تا امتیاز سیاسی بگیرند و منافع خود را تامین کنند.

«تهدید» اغراق آمیز پهپادهای چینی و قوانین پوچی که این پهپاد را هدف گرفته چیزی جز انعکاس ترس‌های بیجا درباره چین نیست.

موج کنونی هیستری پهپاد فقط این بدبینی را عمیق می‌کند و آمریکا را به بستری برای توهم، بی خردی و بی ثباتی تبدیل می‌سازد.

شایعات غلو شده درباره تهدید «پهپادهای جاسوسی» چین و به اصطلاح تهدیدات امنیتی در نهایت خود را از بین می‌برند.

نمایش‌های مسخره و تکراری «جاسوسی» فقط باعث حیرت می‌شود که از کی آمریکا از لحاظ امنیتی تا این حد آسیب‌پذیر شده و ایالات متحده را به طور فزاینده‌ای به مایه تمسخر در عرصه جهانی تبدیل کرده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا