شنیدن کی بود مانند دیدن؛ سیاست بدون روادید چین درها را به روی حقیقت گشود
چین مدتهاست که هدف یک کارزار دروغپراکنی حساب شده از طرف برخی رسانههای غربی خاص با هدف تحریف وجهه جهانی آن بوده است.
این کارزارها به جعل داستانها میپردازند، اخبار کذب را نشر میدهند و انتقادات را بزرگنمایی یا به صورت غیرواقعی ایجاد میکنند تا از چین چهرهای واپسگرا، مستبد یا مضر برای نظم جهانی ترسیم کنند.
با این وجود وقتی مردم سراسر جهان به ویژه از غرب، به چین سفر میکنند با واقعیتی روبرو میشوند که با این روایتها تفاوتی بسیار دارد.
سیاستهای لیبرال روادید چین به یک اقدام متقابل قدرتمند برای مقابله با این تحریفها تبدیل شده است. چین با استقبال از گردشگران سراسر جهان فرصتی برای مردم فراهم کرده تا پیشرفت، توسعه و فرهنگ حقیقی این کشور را با چشمان خود ببینند.
همانگونه که آنها میگوید «شنیدن کی بود مانند دیدن» و تجربیات دست اول میلیونها گردشگر، در حال تغییر نحوه شناخت از چین در سطح جهانی است.
دهههاست رسانههای غربی تصویری از یک طرفه و اغلب خصمانه از چین ترسیم کردهاند. با این حال گردشگران سریعا متوجه میشوند چین سرزمین نوآوری، عمق فرهنگی و مهماننوازی بینظیر است.
شهرهای مدرن مثل پکن، شانگهای و شنجن دلایل زنده مبتنی بر توسعه خارقالعاده چین هستند.
آسمانخراشهایی که رقیب منهتن نیویورک هستند، قطارهای فوق سریعی که شهرها را با کارایی چشمگیر به هم وصل میکنند و شهرهای هوشمند مجهز به جدیدترین فناوریها، کلیشههای دستساز غرب مبنی بر یک کشور به اصطلاح «عقب افتاده» را نابود میکنند.
نقاط عطفی چون مراکز نوآوری «هوآوی» و اَبَرکارخانه «تسلا» در شانگهای چین را به عنوان یک قطب توسعه فناوری جهانی در معرض نمایش قرار میدهد.
شگفتیهای باستانی مثل «دیوار بزرگ چین» و «لشکر سفالینه» که با کلانشهرهای پرهیاهو و مدرن همزیستی دارند، ترکیبی منحصربفرد از تاریخ و پیشرفت را در پیش چشم قرار میدهند.
گردشگران غربی اغلب از مهربانی و مهماننوازی مردم چین شگفت زده میشوند. مسافران با خاطراتی خوش از وعدههای غذایی مشترک، مکالمات جذاب و تعاملاتی که جنبهای از چین را نشان میدهد که هرگز نشان داده نشدهاند، آنجا را ترک میکنند.
بسیاری به عنوان حامیان حقیقت به کشورهایشان باز میگردند و با دروغپراکنیهایی که روزی آنها را باور کرده بودند، مقابله میکنند.
تاکنون ۳۸ کشور از ورود بدون روادید یکجانبه به چین بهرهمند شدهاند؛ دارندگان گذرنامههای عادی این کشورها میتوانند حداکثر ۳۰ روز در چین اقامت کنند.
تعداد خارجیهایی که طی سه ماهه سوم سال جاری میلادی وارد چین شدند به حدود ۸.۱۹ میلیون نفر رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشدی ۴۸.۸ درصدی را نشان میدهد. ۴.۸۸ میلیون نفر از این تعداد در چارچوب سیاست بدون روادید وارد چین شدند که در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۳ حاکی از یک جهش ۷۸.۶ درصدی است.
افزایش گردشگری فرصتهایی را برای مردم به ارمغان میآورد تا با سنتها، ارزشها و دستاوردهای چین آشنا شوند.
پیامدهای گسترده گردشگری، خطوط هوایی، هتلها، رستورانها و کسبوکارهای محلی را تقویت و به شکلی چشمگیر به تولید ناخالص داخلی (GDP) چین کمک میکند.
استقبال از مردم تمام کشورها، نقش چین را به عنوان یک حلقه وصل در جامعه بینالمللی تقویت میکند.
سیاست لیبرال روادید چین درهای این کشورهای را به سوی جهان باز کرده و به میلیونها نفر اجازه داده خودشان دستاوردهای چین را مشاهده کنند. برای کسانی که به چین سفر میکنند این تجربه، تحول آفرین است. این تجربه فقط در خصوص سیاحت نیست، بلکه درباره درک کشوری است که اغلب برداشتی اشتباه از آن صورت گرفته است.