نتایج همکاریهای بینالمللی چین در مبارزه با بیابانزایی معرفی شد
همزمان با برپایی نمایشگاه چین در شانزدهمین نشست اعضای کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با بیابان زایی (UNCCD) در روز دوشنبه نهم دسامبر، نشستی با عنوان«فناوری سبز، آینده سبز» برگزار شد و در این نشست، تجربیات موفق چین در همکاریهای بینالمللی برای مبارزه با بیابانزایی به اشتراک گذاشته شد.
در این نشست، ویدئویی از نتایج همکاری مؤسسه تحقیقات اکولوژی و جغرافیای منطقه شین جیانگ چین با سازمان دیوار سبز بزرگ پان-آفریقا در ساخت «پارک فناوری سبز چین و آفریقا» در شهر نواکشوت پایتخت موریتانی، منتشر شد.
همچنین، مؤسسه تحقیقات اکولوژی و جغرافیای شین جیانگ چین با سازمان دیوار سبز بزرگ پان-آفریقا، یادداشت تفاهم جدیدی امضا کرد. در این نشست، نتایج دیگر همکاریهای چین با کشورهای آفریقا و آسیای مرکزی در مبارزه با بیابانزایی نیز معرفی شد.
«هوانگ تساییی» مدیرکل اداره مبارزه با بیابانزایی ادارۀ ملی جنگلداری و مراتع چین، در سخنرانی خود گفت: چین تمایل دارد با تمامی طرفها بر روی نتایج و چالشهای مبارزه با بیابانزایی تمرکز کند و راههای همکاری را بررسی کند تا هدف «تغییر بیابان به نفع بشر» به زودی محقق شود.
کارشناس وزارت اکولوژی، حفاظت از محیط زیست و تغییرات اقلیمی ازبکستان هم در سخنرانی خود بیان کرد که همکاریهای زیستمحیطی چین و ازبکستان در چارچوب طرح « کمربند و جاده » نتایج قابل توجهی داشته است و طرحهای پیشرفته مدیریت پایدار منابع طبیعی چین بهطور موفقیتآمیزی در ازبکستان به کار گرفته شده است.
مدیرکل نمایندگی ملی سازمان دیوار سبز بزرگ آفریقا در موریتانی هم در سخنرانی خود گفت که راهحلهای نوآورانه چین حمایت مهمی از موریتانی در مبارزه با بیابانزایی و ساخت دیوار سبز بزرگ آفریقا فراهم کرده است.
«جانگ جیگانگ» دبیر کمیته حزب ادارۀ جنگلداری و مراتع منطقه خودمختار اویغور شین جیانگ هم در سخنرانی خود به نتایج و تجربیات مبارزه با بیابانزایی در شین جیانگ اشاره کرده و گفت که در سال ۲۰۲۲، شین جیانگ موفق به کاهش همزمان زمینهای بیابانی و شنی شد. به تازگی، احداث طولانیترین کمربند اکولوژیکی در اطراف بیابان در شین جیانگ به پایان رسید و نمونهای از مبارزه با بیابانزایی در کشور ایجاد شد که به تقویت امنیت اکولوژیکی شمال چین کمک میکند.