عزم چین برای تسهیل اشتراک‌گذاری منافع توسعه هوش مصنوعی

نخستین نشست «گروه دوستان همکاری بین‌المللی درباره ظرفیت‌سازی هوش مصنوعی» (که از این پس «گروه دوستان» نامیده می‌شود) سه‌شنبه سوم دسامبر (۱۳ آذر) به ریاست مشترک چین و زامبیا در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد که راه‌اندازی رسمی «گروه دوستان» به حساب می‌آید.

نمایندگانی از بیش از ۸۰ کشور و مقامات آژانس‌های سازمان ملل از جمله «دفتر فرستاد دبیرکل در امور فناوری» در این نشست حضور یافتند. آنها انتظار دارند «گروه دوستان» انگیزه جدید به همکاری بین‌المللی در حوزه ظرفیت‌سازی هوش مصنوعی، بهبود حکمرانی هوش مصنوعی و کاستن شکاف دیجیتال، تزریق کند.

این نشست نمود گام قابل توجه دیگری از جانب چین برای ترویج توسعه فراگیر و سودمند جهانی هوش مصنوعی است و دیدگاه این کشور و حس مسئولیت‌پذیری آن به عنوان یک بازیگر مهم در فناوری‌های هوش مصنوعی را نشان می‌دهد.

فناوری‌های هوش مصنوعی طی سال‌های اخیر با رشد برنامه‌های کاربردی جدید پیشتاز بوده‌اند و فرصت‌هایی عظیم را برای توسعه اقتصادی و اجتماعی تمام کشورها فراهم آورده‌اند.

با همه این تفاسیر، فناوری‌های هوش مصنوعی همچنین با خطرات و چالش‌هایی همراه هستند. کشورهای در حال توسعه هنوز از پیشرفت‌های هوش مصنوعی سود نبرده‌اند و شکاف هوش مصنوعی و شکاف دیجیتالی باعث می‌شود که توسعه در بین کشورها نابرابرتر شود.

نیازی فوری وجود دارد تا جامعه بین‌المللی حکمرانی جهانی هوش مصنوعی را تقویت کند و همکاری در این زمینه را افزایش دهد.

«شی جین‌پینگ» رئیس جمهوری خلق چین سال گذشته «ابتکار حکمرانی جهانی هوش مصنوعی» را مطرح کرد و خرد و پیشنهاد چین در خصوص حکمرانی جهانی هوش مصنوعی را دخیل ساخت.

چین حامی همکاری بین‌المللی و اقدامات عملی برای کمک به کشورهای در حال توسعه به منظور تقویت توانمندی‌های هوش مصنوعی آنهاست تا حقوق برابر، فرصت‌های برابر و قوانین برابر برای تمام کشورها در توسعه و حکمرانی جهانی هوش مصنوعی تضمین شود و اطمینان حاصل گردد که هیچ کشوری از این روند عقب نمی‌ماند.

آقای شی در سخنرانی خود طی دومین نشست «بیستمین اجلاس سران گروه ۲۰» همچنین بر لزوم تقویت حکمرانی و همکاری بین‌المللی در زمینه هوش منصنوعی تاکید کرد تا اطمینان حاصل گردد که هوش مصنوعی، سودمند و برای همه است، نه بازی کشورهای غنی و ثروتمند.

چین یک حامی فعال و یک عامل در پیشبرد توسعه فراگیر و سودمند جهانی هوش مصنوعی بوده است.

هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل در سال جاری قطعنامه‌ای به رهبری چین در خصوص تقویت همکاری بین‌المللی برای ظرفیت‌سازی هوش مصنوعی به تصویب رساند.

علاوه بر این، چین میزبان «کنفرانس جهانی هوش مصنوعی ۲۰۲۴» و «نشست سطح بالای حکمرانی جهانی هوش مصنوعی» در شانگهای بود و به همراه سازمان ملل برگزاری نخستین «کارگاه ظرفیت‌سازی هوش مصنوعی» را برگزار کرد.

چین متعهد به در اولویت قرار دادن ظرفیت‌سازی هوش مصنوعی در خط مقدم چارچوب سیاست کلان جهانی برای حکمرانی هوش مصنوعی است.

این کشور تدابیری محسوس برای حمایت از کشورهای در حال توسعه به منظور تقویت توانمندی‌های هوش مصنوعی آنها اتخاذ کرده تا این اطمینان حاصل شود آنها واقعا از توسعه هوش مصنوعی سود ببرند.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا