افتتاح نمایشگاه شکوه ایران باستان در شهر ارومچی منطقه «شین جیانگ»

روز جمعه، ۶ دسامبر (۱۶ آذر)،  نمایشگاه شکوه ایران باستان در موزه منطقه خودمختار اویغور شین جیانگ گشایش یافت.

«قیصر عبدالکرم»، معاون رئیس منطقه خودمختار اویغور شین جیانگ، «علی دارابی»، معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران، «محسن بختیار»، سفیر ایران در چین،  «جبرئیل نوکنده»،  مدیر موزه ملی ایران و «یو جی یونگ»، رئیس موزه شین جیانگ در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه حضور داشتند.

جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران در این مراسم گفت: موزه‌ها نه تنها محلی برای حفظ و نمایش آثار باستانی بلکه سفیران درک متقابل فرهنگی هستند. طی سال‌های گذشته، موزه ملی ایران و موزه‌های چین تجربیات ارزشمند و مثبتی را در زمینه همکاری‌های مشترک ثبت کرده‌اند. این نمایشگاه گامی دیگر در تقویت و توسعه دوستی میان دو کشور است. چین و ایران به عنوان دو کشور باستانی و با تمدن‌های درخشان، از زمان قدیم  از طریق جاده ابریشم با یکدیگر ارتباطی نزدیک را ایجاد کرده‌اند.

 لازم به یادآوری است که در ابتدای سال ۲۰۲۴، نمایشگاه «گزیده آثار باستانی ایران» به ‌طور مشترک توسط وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران و چهار موزه ایرانی با همکاری موزه‌های موزه کاخ شهر ممنوعه و موزه شانگهای برگزار شد. مجموعه آثار این نمایشگاه ابتدا در پکن و سپس در شانگهای به نمایش درآمد و استقبال چشمگیر مخاطبان و رسانه‌های چینی را به همراه داشت. مدت برگزاری این نمایشگاه در موزه ارومچی سه ماه است که از ۶ دسامبر سال ۲۰۲۴ تا ۶ مارس سال ۲۰۲۵ میلادی ادامه دارد. کلاً ۲۱۶ مورد اثر فرهنگی نفیس از ۴ موزه شامل موزه ملی ایران، موزه تخت جمشید، موزه رشت، موزه باستان‌شناسی گرگان در این نمایشگاه به نمایش درمی‌آید و از هنر نقاشی گرفته تا خوشنویسی، به طور همه جانبه تاریخ دیرینه و زیبایی‌های هنر ایران باستان را به نمایش می‌گذارد. در این آثار، عناصر چینی نیز دیده می‌شود که به طور عمیق معنا و نقش‌ مهم جاده ابریشم را از گذشته تا امروز در ترویج مبادلات و گفت‌وگوها و پیشبرد یادگیری و ارتباطات متقابل بین فرهنگ‌ها و ایجاد یک جامعه بشری با آینده مشترک را نشان می‌دهند.

موزه منطقه خودمختار اویغور شین جیانگ به عنوان یک نقطه عطف فرهنگی در «کمربند و جاده» و در مجاورت کشورها و مناطق اطراف چین، در سال‌های اخیر ترویج مبادلات و یادگیری متقابل بین تمدن‌ها در مسیر جاده ابریشم را به عنوان وظیفه خود دنبال کرده و با استفاده از ویژگی‌ها و برتری خود، فعالانه معرفی تاریخ و فرهنگ شین جیانگ به کشورهای دیگر را ترویج کرده است. فعالیت‌های این موزه علاوه بر نمایش گسترش نفوذ فرهنگ سنتی برجسته چین، ابعاد مختلف منطقه شین جیانگ چین را به صورت کامل به جهان نشان داده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا