انرژی مثبتی که چین به فرآیند چندجانبه حکمرانی اقلیمی تزریق می‌کند

«بیست و نهمین کنفرانس اعضای کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی» (COP29) با بیش از ۳۰ ساعت در تاریخ ۲۴ نوامبر (۴ آذر) به پایان رسید.

بسته‌ای از توافقات اقلیمی شامل تصمیم گیری درباره «هدف جدید جمعی کمی» (NCQG) برای تامین مالی اقلیمی و موضوعات مرتبط با سازوکار بازار جهانی کربن بر اساس ماده ۶ «توافق پاریس»، حاصل شد.

انتظار می‌رود این ترتیبات بستر را برای کشورهای در حال توسعه به منظور انجام اقدام آب و هوایی و ارائه دور جدیدی از کمک‌های تعیین شده ملی در سال آینده فراهم کند. همچنین روند عمومی گذار سبز و کم‌کربن جهانی را مستحکم‌تر کرده است.

این نشست بار دیگر ثابت کرد که بشریت جامعه‌ای با آینده مشترک است و ما باید با هم متحد شویم و دست در دست هم بر چالش‌های اقلیمی فائق آییم.

چندجانبه گرایی اصل بنیادی و راه حل نهایی برای اقدام اقلیمی جهانی محسوب می‌شود. چین قاطعانه حامی چندجانبه گرایی است، همواره از نظام بین‌المللی با محوریت سازمان ملل حفاظت کرده و از نقش «کنوانسیون چارچوب سازمان ملل در باره تغییرات اقلیمی» (UNFCCC) به عنوان پلتفرم اصلی حکمرانی اقلیمی جهانی، پشتیبانی می‌کند. مهم نیست چشم انداز جهانی چگونه ممکن است تغییر کند، مهم این است ک عزم یا تلاش‌های چین برای مقابله فعالانه با تغییرات اقلیمی تغییری نخواهد کرد.

چین قاطعانه در حال اجرای راهبرد ملی پاسخ فعالانه به تغییرات اقلیمی، پایبند به توسعه سبز فراهم آوردن شتاب حیاتی برای گذار سبز جهانی است.

چین از پیشبرد فعالانه مذاکرات اقلیمی گرفته تا راه اندازی «ابتکار همکاری بین‌المللی جزیره کربن‌صفر» و از ایجاد «غرفه ویژه چین» برای نمایش تجربیات اقدامات اقلیمی خود گرفته تا سازماندهی مجموعه‌ای از رویدادهای جانبی، تعهد خود را به اقدام کاربردی طی COP29 نشان داده است. چین با همبستگی با تمام طرف‌ها، انرژی مثبتی را به فرآیند چندجانبه حکمرانی اقلیمی جهانی تزریق کرده و قاطعانه چندجانبه ‌گرایی واقعی را تمرین می‌کند.

«آنا تونی» دبیر ملی «تغییرات اقلیمی» در وزارت محیط زیست و تغییرات آب و هوایی برزیل خاطرنشان کرد که مجموعه رویدادهایی که به اهتمام چین طی این کنفرانس برگزار شد نشان دهنده تعهد راسخ آن به مبارزه با تغییرات اقلیمی و تمایل این کشور برای به اشتراک گذاری تجربیات توسعه است، امری که نمونه‌ای از مسئولیت‌های یک کشور بزرگ قلمداد می‌گردد.

چین در چارچوب همکاری «جنوب-جنوب» در خصوص تغییرات اقلیمی، پشتیبانی و کمک مستمر برای سایر کشورهای در حال توسعه فراهم کرده است. این کشور از سال ۲۰۱۶ به ارائه و بسیج بیش از ۱۱۷ میلیارد یوان (۲۴.۵ میلیارد دلار) پشتیبانی مالی به منظور تقویت ابتکارات اقلیمی در دیگر کشورهای در حال توسعه مبادرت کرده است.

چین با ۴۲ کشور در حال توسعه ۵۳ یادداشت تفاهم به امضا رسانده و ۵۸ جلسه آموزشی همکاری «جنوب-جنوب» در خصوص تغییرات اقلیمی را سازماندهی کرده است. این جلسات به آموزش بیش از ۲۴۰۰ کارشناس حرفه‌ای در این زمینه منجر شده و پشتیبانی محسوسی برای کشورها در تلاش برای مبارزه با تغییرات اقلیمی فراهم آورده است.

«جفری ساکس» رئیس «شبکه راه‌حل‌های توسعه پایدار سازمان ملل» و استاد «دانشگاه کلمبیا» متذکر شد که چین به یک رهبر در گذار انرژی جهانی و یک نیروی اجتناب ناپذیر در مبارزه علیه تغییرات اقلیمی تبدیل شده است.

زمین خانه مشترک بشریت است و یک جهان پاک و زیبا با آسمان‌های آبی‌تر، کوه‌های سرسبزتر و آب‌های زلال‌تر، آرمان مشترک ساکنان این دهکده جهانی است.

چین به همکاری با تمام طرف‌ها ادامه خواهد داد، از چشم انداز جامعه‌ای با آینده مشترک برای بشریت حمایت می‌کند و فرآیند چندجانبه گرایی و همکاری بین‌المللی در زمینه تغییرات اقلیمی را به پیش می‌برد تا هماهنگی میان انسان و طبیعت ارتقا یابد و سیاره ما پاک‌تر و زیباتر گردد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا