اعتمادی که دیپلماسی منحصربفرد قدرت بزرگ چین به جهان تزریق می‌کند

سفر «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به آمریکای لاتین برای حضور در «نشست غیررسمی رهبران اَپک» و «نشست سران گروه ۲۰»، توجه جهانی را به خود جلب کرده است.

رهبر چین دیپلماسی چندجانبه را مدیریت کرده، روابط دوجانبه را رهبری کرده، همکاری‌ها را در «جنوب جهانی» ترویج بخشیده، تجربه چین در کاهش فقر را به اشتراک گذاشته و به سوالاتی در خصوص توسعه منطقه‌ای و جهانی پاسخ داده است…

دیپلماسی منحصربفرد قدرت بزرگ چین در میانه یک تغییر عظیم در جهان که طی یک قرن بی سابقه بوده و در مواجهه با یک وضعیت هرج و مرج و آشوب بین‌المللی، شجاعانه و مصمم بوده و نکات برجسته اتحاد و همکاری، اعتماد و قدرت قوی را برای ترویج رفاه و توسعه آسیا-اقیانوسیه و جهان و ترویج ساخت جامعه‌ای با سرنوشت مشترک برای بشریت تزریق کرده است.

در حال حاضر تغییرات صدساله جهان در حال سرعت گرفتن است و تغییرات در جهان، زمانه و تاریخ به گونه‌ای بی سابقه در حال رخ دادن است. پاسخِ «چه مشکلی برای جهان پیش آمده و چه باید بکنیم» با آینده و سرنوشت بشریت مرتبط است.

از حمایت از ساخت جهانی با صلح پایدار، امنیت فراگیر، رفاه مشترک، باز بودن، جامعیت، تمیزی و زیبایی تا ترویج ارزش‌های مشترک صلح، توسعه، انصاف، عدالت، دموکراسی و آزادی برای کل بشریت؛ از پیشنهاد ابتکارات توسعه جهانی، امنیت جهانی و تمدن جهانی، تا ترویج یک جهان برابر و چندقطبی منظم و جهانی سازی اقتصادی فراگیر، تمام طرح‌های پیشنهادی از سوی شی جین پینگ در حال پاسخگویی به مهم‌ترین مسایل صلح و توسعه انسانی است؛ تمام ابتکارات مطرح شده در حال حفاظت از انصاف و عدالت جامعه بین‌المللی است؛ تمام پاسخ‌هایی که داده می‌شود منعکس کننده هدف والای ساخت جامعه‌ای با آینده مشترک برای بشریت است و نشان دهنده تفکر بنیادین چین درباره «چه نوع جهانی باید بسازیم و چگونه این جهان را بسازیم» است.

چین هیچگاه در مقاطع مهم تاریخ غایب نبوده، همواره در سمت درست تاریخ و سمت پیشرفت انسانی ایستاده، مسیر توسعه جهانی را هدایت کرده و قطعیتی ارزشمند را برای یک جهان نامطمئن به ارمغان آورده است.

طی سفر به لیما، شی جین پینگ و خانم «دینا بولوارته» همتای پرویی وی به صورت ویدئویی در آیین گشایش «بندر چانکای» حضور یافتند. این لحظه تاریخی نشان داد که «ابتکار کمربند و جاده» (BRI) در پرو ریشه دوانده و به ثمر نشسته است و همچنین به روشنی ویژگی دیپلماسی وحدت دانش و اقدام چین را تفسیر کرد.

هشت عمل برای حمایت از ساخت مشترک کیفیِ ابتکار کمربند و جاده، ۱۰ عمل مشارکتی چین و آفریقا برای ترویج مشترک مدرنیزاسیون، هشت عمل برای حمایت از توسعه جهانی…

با گوش دادن به سخنرانی مهم آقای شی در عرصه بین‌المللی، به راحتی متوجه می‌شویم که «عمل» یکی از کلمات پرتکرار است. چین بر عمل به قول و تحقق وعده‌هایش اصرار دارد. اگر چیزی بگوید باید انجام شود و اگر نمی‌توان آن را انجام داد اصلا نباید گفته شود.

شی جین پینگ در اجلاس سران گروه ۲۰ درباره تجربه چین در خصوص کاهش فقر به تجربه‌ شخصی خودش اشاره و ابراز امیدواری کرد که دیگر کشورهای در حال توسعه نیز به موفقیت دست یابند. وی در این باره گفت: من در روستاها، بخش‌ها، شهرها،‌ استان‌ها و دولت مرکزی چین کار کرده‌ام. کاهش فقر بخشی مهم از کار من است و رویداد بزرگی است که مصمم به انجام آن هستم.

این دلگرمی‌ها شرکت کنندگان را تحت تاثیر قرار داد. دیپلماسی قدرت‌های بزرگ مبادلات میان کشورها و همچنین درک متقابل و طنین قلب‌هاست.

«رئیس جمهور شی جین پینگ با پیگیری رفاه مردم، حفظ انصاف و عدالت اجتماعی، حمایت از صلح به جای جنگ، همکاری به جای تقابل و ساختن به جای نابودی، الگویی برای جهان ایجاد کرده است.»

«لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا» رئیس جمهور برزیل با جملات بالا در ضیافت بزرگ خوشامدگویی از صمیم قلب به ستایش آقای شی پرداخت و همچنین استقبال بالای جامعه بین‌المللی از فلسفه دیپلماتیک چین را منعکس ساخت.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا