درخشش اصول «مردم محوری و هوش مصنوعی برای اهداف خوب» چین در نشست ووجن کنفرانس جهانی اینترنت
«نشست ووجِن کنفرانس جهانی اینترنت ۲۰۲۴» از روز سه شنبه ۱۹ نوامبر (۲۹ آبان) تا جمعه ۲۲ نوامبر (۲ آذر) در شهر «ووجِن» استان «جهجیانگ» (شرق چین) برگزار میشود. امسال یازدهمین سالگرد این نشست است و به طور رسمی فصلی جدید در دهه دوم آن گشایش یافته است.
«هوش مصنوعی» (AI) به عنوان یک حوزه کلیدی در پیشرفت فناوری جهانی برای دهه بعد، در کانون توجه این نشست قرار گرفته به گونهای که موضوع آن «استقبال از یک آینده دیجیتالی مردم محور و هوش مصنوعی خوب – ساخت جامعهای با سرنوشت مشترک در فضای مجازی» تعیین شده است.
نشست ووجِن کنفرانس جهانی اینترنت طی دهه گذشته شاهد توسعه سریع بخش اینترنت چین از جمله صنعت هوش مصنوعی آن بوده است. نشست امسال به نگرانیها درباره حاکمیت در حوزه هوش مصنوعی پاسخ میدهد چرا که تکامل سریع فناوریهای هوش مصنوعی در حال تغییر جامعه بشری است و در عین حال چالشهای بی سابقهای را متوجه مدلهای حکمرانی سنتی به وجود آورده است.
«شن یی» مدیر «موسسه پژوهشی حکمرانی فضای مجازی جهانی» در «دانشگاه فودان»، گفت: سیاست قدرتپایه، هژمونیسم و ذهنیت جنگ سرد که در حال نفوذ به فضای مجازی هستند، از بزرگترین چالشهایی است که امروز با آن روبرو هستیم.
هوش مصنوعی به عنوان مرز توسعه فناوری، به توسیع و تجسم نظم بینالمللی ناعادلانه تبدیل شده است. هوش مصنوعی از لحاظ اقتصادی به عنوان یک «تسریعگر» اقتصاد دیجیتال عمل میکند؛ با این وجود اگر از آن سوءاستفاده شود، میتواند نابرابریهای ثروت را افزایش دهد و شکاف دیجیتال را تعمیق بخشد
این امر انصاف اقتصادی جهانی را تهدید میکند و حتی برای بسیاری از کشورهای جنوب جهانی دستیابی به اهداف توسعه پایدارشان را دشوارتر میسازد.
نیاز فوری به یک چارچوب همکاری بینالمللی قوی برای حکمرانی هوش مصنوعی وجود دارد. اصولِ «مردم محور» و «هوش مصنوعی خوبِ» چین باید به عنوان سنگ بنای ساخت یک اکوسیستم هوش مصنوعی جهانی مناسب به خدمت گرفته شود؛ در غیر این صورت هوش مصنوعی در خطر تبدیل شدن به «بازی کشورهای ثروتمند و اغلیا» قرار دارد.
شن تاکید کرد: دیدگاه چین مورد استقبال واقع شده زیرا در بر دارنده منافع و نیازهای مشترک اکثریت کشورهای جهان است. کشورهای در حال توسعه به پذیرش رفتار سلسله مراتبی در حوزه فضای مجازی توسط کشورهای توسعه یافته تمایلی ندارند. راهحلهای چین برای حکمرانی فضای مجازی واقعا مبتنی بر همکاری متقابل سودمند، برابر و پایدار است.
جهان در عصر کنونی به رهبران مسئولیت پذیر و آینده نگر در فضای مجازی نیاز دارد. چین با دارا بودن شبکهای گسترده که امروزه به حدود ۱.۱ میلیارد کاربر اینترنتی خدمات رسانی میکند، نه فقط به توسعه جهشی دست یافته، بلکه فعالانه در حاکمیت جهانی اینترنت نیز مشارکت جسته است.
چین با راه اندازی پلتفرمهای سطح بالا برای تبادل و همکاری بینالمللی در فضای مجازی، ساخت جامعهای با سرنوشت مشترک در فضای جازی را سرعت بخشیده است.
نشست سالانه کنفرانس جهانی اینترنت در ووجِن به دنیا اجازه داده پیشنهاد، تعمیق و اجرای جامعهای با سرنوشت مشترک در فضای مجازی را شاهد باشد.
مجموعهای از نتایج ناشی از نشست سالانه کنفرانس جهانی اینترنت به طوری گسترده مورد تایید قرار گرفته است. هدف از این رویداد به کارگیری خرد جهانی و همکاری با یکدیگر برای کمک به همه کشورها به منظور شتاب بخشیدن به توسعه فضای سایبری و اقتصاد دیجیتال، دستیابی به همکاری متقابل و نتایج برد-برد است.